Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 17:55, 07 kwi 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Podziwiam, ale dobrze Ci to wychodzi Widze, że kolejna rabatowa rewolucja u Ciebie Pozdrawiam i zmykam do ogrodu

Zrobiłam dziś na gotowo ten kawałek
Fotkę zrobiłam w trakcie i po latem będzie fajnie widać bo są hortensje, rozchodniki i trawki z serii Mist. Z boku będą jeszcze hosty - szukam niskich i żółtym lub seledynowym zabarwieniu

Ale to jest nic..zabrałam się za gorszą robotę której nie planowałam na dziś.
Prawdziwa masakra do ogarnięcia.

Tyle zrobiłam do 17-tej

O 20-tej było tak

Urszulla 17:58, 07 kwi 2018

Uwieczniłam sobie pierwiosnki bo cudnie kwitną

Anusia 21:37, 07 kwi 2018

Kochana to nie lada wyczyn. Powiększanie rabat lub oczyszczanie takich miejsc wymaga wysiłku. Ja na drugi dzień po 'wykopkach' nie mogę podnieść się z łóżka
Urszulla 07:29, 08 kwi 2018

Anusia napisał(a)
Kochana to nie lada wyczyn. Powiększanie rabat lub oczyszczanie takich miejsc wymaga wysiłku. Ja na drugi dzień po 'wykopkach' nie mogę podnieść się z łóżka

Z łóżka się podniosę Ale ręce mam tak słabe jakby ich nie było.

Zastanawiam się nad obsadzeniem tego trudnego miejsca. W planach jest brzoza youngii. A pod nią jakiś w miarę jednolity plan bym chciała. Teren jest cienisty i mokry. Tylko późnym popołudniem słonko zagląda.
z tego co mam u siebie mogłyby być
wariant I-rozplenice i runianka
wariant II choina kanadyjska jedoloh i trawa szerokolistna

Bardziej skłaniam się za wariantem II, tylko nie wiem w jakim układzie to obsadzić.

Anusia 08:05, 08 kwi 2018

Dla rozplenic może być za ciemno znaczy one słońce lubią bardziej. Hmm ja to bym zrobiła hostowisko. Języczka lubi cień i wilgoć to też dla niej idealne warunki.
Monia81 09:58, 08 kwi 2018

Ula to podziałałaś nieźle ja wczoraj też padłam...
Mi też się wydaje, że rozplenicom może być za ciemno, tak jak Ania pisze może rabata cieniolubna, funkie, paprocie, świecznica...
Urszulla 10:07, 08 kwi 2018

Anusia napisał(a)
Dla rozplenic może być za ciemno znaczy one słońce lubią bardziej. Hmm ja to bym zrobiła hostowisko. Języczka lubi cień i wilgoć to też dla niej idealne warunki.

Miałam tam hosty z irysami. Chcę żeby zimą było coś widać więc mnie ta choina kanadyjska przekonuje. A jeszcze muszę je przesadzić bo pod hortensjami się męczą i nie przyrastają.
Anusia 10:13, 08 kwi 2018

Choina kanadyjska ok. Trochę zimozielonego tak jak najbardziej.
boguslawa_ma... 11:03, 08 kwi 2018

Urszulla napisał(a)

Zrobiłam dziś na gotowo ten kawałek
Fotkę zrobiłam w trakcie i po latem będzie fajnie widać bo są hortensje, rozchodniki i trawki z serii Mist. Z boku będą jeszcze hosty - szukam niskich i żółtym lub seledynowym zabarwieniu

Ale to jest nic..zabrałam się za gorszą robotę której nie planowałam na dziś.
Prawdziwa masakra do ogarnięcia.

Tyle zrobiłam do 17-tej

O 20-tej było tak

Ula a takie by cię urządzały ,są niskie i ładnie kwitną.
paniprzyroda 12:02, 08 kwi 2018

Ciężka praca za Tobą. Możesz być dumna. Jestem za hostami, można rozświetlić kwitnącymi tawułkami, nie wiem jak wysokie chcesz roślinki, bo może jeszcze brunnery, jest też trochę niskich roślin zadarniających, niekoniecznie runianka