Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 00:29, 26 lis 2018

Renii napisał(a)
Stipa szalenie mi się podoba

Pid jabłonką jest inna trawka Amazon Mist. Stipę z siewu mam gdzie indziej i jestem ciekawa czy przetrwa zimę. Pewnie znów będę wysiewać przed wiosną.
boguslawa_ma... 06:53, 26 lis 2018

Urszulla napisał(a)

Pid jabłonką jest inna trawka Amazon Mist. Stipę z siewu mam gdzie indziej i jestem ciekawa czy przetrwa zimę. Pewnie znów będę wysiewać przed wiosną.

U mnie przetrwała,a teraz też się dużo wysiało ,że na wiosnę muszę usuwać.
Renii 12:33, 26 lis 2018

To może okryć stipę na zimę- chciałabym, żeby przetrwała.
Gdzieś czytałam, że są stipy jednoroczne.
Urszulla 17:17, 26 lis 2018

boguslawa_madejska napisał(a)

U mnie przetrwała,a teraz też się dużo wysiało ,że na wiosnę muszę usuwać.

Usunąć to nie kłopot Gorsze do usuwania mam np. Osty, co roku odrastają. Rzeczywiście czasem stipa przeżyje zimę.

Wiesz, że nawet nie ma problemów z jej wschodzeniem w donicy. Niezłe kępki miałam w tym roku tylko nie zakwitły w gruncie. Poeksperymentowałam sobie i wiem że nie 2 torebki kupię na wiosnę tylko 5
Urszulla 17:22, 26 lis 2018

Renii napisał(a)
To może okryć stipę na zimę- chciałabym, żeby przetrwała.
Gdzieś czytałam, że są stipy jednoroczne.

Teoretycznie są jednoroczne ale niektóre przeżywają. Myślę że lepiej przeżyją między innymi roślinami. Raczej nie poleca się okrywać traw bo mogą zgnić. Ale każdy ma inny teren to nie uznaję wszystkiego za pewnik rób na wyczucie
Kindzia 10:43, 27 lis 2018

U mnie na glinie stipa przetrwała tamtą zimę. Ale i tak jej nie mam. Przepadła przy reorganizacji chudej i długiej rabaty pod sąsiadem. Tam była skąd Ci kopałam Variegatusa. Czyli raczej nie w gęstwinie...
Milka 12:52, 29 lis 2018

Cześć Ula
Powoli się przedzieram
Powiem, że co...widać ile pracy zrobiłaś, jak się zmieniło, jak bogato, dorosłe, a w kolejnym sezonie tylko lepiej będzie, wielkie gratki i dużo zdrówka, bo cosik doczytałam, że zastrajkowało, jak najwięcej pracy miałaś, dzięki za odwiedziny
Urszulla 17:27, 29 lis 2018

Kindzia napisał(a)
U mnie na glinie stipa przetrwała tamtą zimę. Ale i tak jej nie mam. Przepadła przy reorganizacji chudej i długiej rabaty pod sąsiadem. Tam była skąd Ci kopałam Variegatusa. Czyli raczej nie w gęstwinie...

Powiem Ci że masz fajną glinę po przeróbkach mówisz że nie ma? A może się pojawi jeszcze w najmniej oczekiwanym miejscu

Mam róże nieokryte i trawy niepowiązane a tu istne mrozy nastały.
Urszulla 17:38, 29 lis 2018

Milka napisał(a)
Cześć Ula
Powoli się przedzieram
Powiem, że co...widać ile pracy zrobiłaś, jak się zmieniło, jak bogato, dorosłe, a w kolejnym sezonie tylko lepiej będzie, wielkie gratki i dużo zdrówka, bo cosik doczytałam, że zastrajkowało, jak najwięcej pracy miałaś, dzięki za odwiedziny

Zdrowie bezcenne nie da się kupić ani zaprogramować. Za dużo stresów mam i dlatego tak ciężko.
W tym roku dużo zrobiłam do lata a potem już nic. I ciągle to jak kropla w morzu potrzeb. Ale kto powiedział że mam morze ogarnąć głupia ambicja
Odpuściłam....
anna_g 15:49, 30 lis 2018

Urszulla napisał(a)

Ale kto powiedział że mam morze ogarnąć głupia ambicja
Odpuściłam....

Z drugiej strony Ula, przecież tak naprawdę to po prostu powinno nas cieszyć. Wiadomo, że fajnie jest mieć super pięknie, ale ładne nie jest to co ładne tylko to co się nam podoba i czasem trzeba się tego trzymać, żeby móc się cieszyć małymi rzeczami i nie wkręcić się w jakąś spiralę bez wyjścia
A u Ciebie zmiany i tak wielkie i bardzo fajne.
Pozdrawiam cieplutko.