Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 09:38, 19 sty 2013

Urszulla 19:43, 19 sty 2013

Wiecie, że w ciągu 2 dni bluszczyki idą jak zwariowane
ach miło pomyśleć jak będzie za m-c

I podglądnęłam dziś cebule hiacyntów w piwniczce.......mają korzenie, te z B. długie, a moje cebulki z hurtowni małe...ale coś się dzieje......i pączki zaczynają rosnąć. Fotki za kilka dni jak będzie coś więcej

Przemyślałam dziś temat warzywniaka na wiosnę i jeszcze upewniam się u Ani Monte

I temat donic Madżenka mi rozjaśniła

Tyle nowości u mnie,
poza tym oglądam u wszystkich wspomnienia wiosny i lata z zeszłego roku....
i marzę aby i u mnie w tym roku
coś trochę chociaż piękniej było.
Madzenka 20:17, 19 sty 2013

Ula będzie pięknie! Zobaczysz jak Danusia zacznie nam pokazywac wiosenne dekoracje to wszystkie oszalejemy i będzie pięknie wkoło
Ja w ubiegłym roku na punkcie cebulowych w donicach i horti oszalałam. Ale za to jak pieknie było zanim nadeszła prawdziwa wiosna.
Bogdzia 20:39, 19 sty 2013

Jak się obejrzy tyle donic to juz tylko zgłupiec można , chyba bym nie spamiętała nawet jakie były i z czego mam wybierac.
Jabeska 22:14, 19 sty 2013

Na tym polega urok Ogrodowiska tyle się naoglądamy, że nie wiadomo co wybrać A wiosna coraz bliżej U mnie tez zaczęło się planowanie wiosennych zmian.
Urszulla 22:58, 19 sty 2013

Madżenko- zobaczyłąm u Danusi historię jej budowy ...jak zanim wszystko powstało miała kwiatki poustawiane pod domem całym rzędem..
...i teraz się upewniłam w tym że dobrze robię.....myśląc o donicach i kwiatkach
to będą moje czasoumilacze na poprawę złego nastroju ....i tego że ogród leży w powijakach

Bogdziu- właśnie tak miałam, dlatego poprosiłam Madżenkę żeby zrobiła opis swoich zdobyczy z komentarzem.....wyszło jej to świetnie tak, że zaraziła mnie na całego......ale kierunek znam, co dobrze wróży na przyszłość.....będę kupować lekkie donice....no czasem na inne może też się skuszę jak będą ładne Ienka mówiła..kupuj sercem a nie rozumem

Asiu- widziałam Twoje planowania....też robię swoje.....za 2 tyg. kupuję nasionka Mam nadzieję że wiosną uda mi się w tym roku do Ciebie zawitać...choć na małą kawkę.
Jabeska 23:47, 19 sty 2013

Ula zapraszam na kawkę i ciasteczko bylebyś tylko przyjechała
Urszulla 23:55, 19 sty 2013

Jabeska napisał(a)
Ula zapraszam na kawkę i ciasteczko bylebyś tylko przyjechała

Przyjadę na pewno...
...zeszły rok nie wypalił z wielu smutnych i trudnych powodów.
A ta wiosna zapowiada się w miarę pozytywnie
Kasiek 00:13, 20 sty 2013

Ulu,to co nas nie zabije,moze nas tylko wzmocnic...
W zyciu nie zawsze jest latwo,ale tu,na Ogrodowisku...napewno jest wesolo
Pozdrawiam z zasypanej po uszy Bawarii,przytulam i razem z Toba czekam na pierwsze ,sloneczne promienie
Urszulla 08:28, 20 sty 2013

Dziękuję Kasiu za ten Twój optymizm i promienie słońca z tak pięknego regionu jakim jest Bawaria......byłam to wiem co mówię.....ale stanowczo uważam, że za mało widziałam.
Teraz jesteś Ty więc uroki tych miejsc będą w zasięgu