To ja się zapytowywuję gdzie są te osłonki na storczyki po 2 złote...Bo bym sobie zmienił wreszcie na jednakowe Bo każdy storczyk u mnie ma inną osłonkę - wygląda to koszmarnie
Storczyk Felek lubi mieć przezroczystą osłonkę... i lubi jak jest wyżej by dno doniczki wewnętrznej nie dotykało doniczki zewnętrznej... tak sobie tylko pomyślałam..... nie mam czasu nadgonić ulubionych wątków wiec zaglądam bez pisania i tak na 2 stronki w tył.. ..ale ta myśl .... musiałam się podzielić...
Ale cena osłonek jest świetna.. I są ładne
Zgadza się powinny być wyższe w środku z lejkiem który zapobiega przemaczaniu. Ale moje storczyki jak przeleję to po prostu wylewam nadmiar wody z osłonki i tyle. A one są bardzo zgrabne i mają fajny kształt -moim okiem
Ale masz rację Aniu że zaleca się przeźroczyste.....więc moje jak przestaną kwitnąć wynoszę do piwniczki i wyjmuję z osłonek. Rozrastają się wtedy korzenie i liście......o...taki sposób sobie wymyśliłam choć nie mam tak wielkich doświadczeń w uprawie jak Ty i Sebek...to na razie nie narzekam ...jak zaczną kwitnąć to całe lato.
A jeszcze widziałam w ostatniej Mai uprawę pod drzewami i to zastosuję w tym roku
To ja się zapytowywuję gdzie są te osłonki na storczyki po 2 złote...Bo bym sobie zmienił wreszcie na jednakowe Bo każdy storczyk u mnie ma inną osłonkę - wygląda to koszmarnie
Storczyk Felek lubi mieć przezroczystą osłonkę... i lubi jak jest wyżej by dno doniczki wewnętrznej nie dotykało doniczki zewnętrznej... tak sobie tylko pomyślałam..... nie mam czasu nadgonić ulubionych wątków wiec zaglądam bez pisania i tak na 2 stronki w tył.. ..ale ta myśl .... musiałam się podzielić...
Ale cena osłonek jest świetna.. I są ładne
Moje będą się musiały dostosować zamówiłem te wyższe osłonki Bo te po 2 złote za małe - a są w tej cenie co niższe