Właśnie odkryłam niedawno, że to połączenie się sprawdza
W temacie Anabelki i hosty:
Sprawdza się u mnie tylko taka niebieskawą, jest wysoka i o twardszych liściach. Najmniej zjedzona. Ale słabo będzie współgrała z anabelkami.
A chcę żeby pasowała też do tej brunery
A może jakaś z niższych odmian.
Bo układ jest taki:
1.Pod murem pas anabelek
2.Przed anabelkami rozplenice, żeby hortensje miały naturalną podporę
3a.Potem hosty o których pisałam u Ciebie i na obrzeżu brunery
Lub
3b. wariant 3 niższe hosty wymieszane z brunerami
Jak wpisałam w Google hosty o twardych liściach to w sadzawce.pl wyświetliło ich dużo i dalej nie wiem co współgra z tą brunerą
Dla czytających skopiowałam początek rozważań, może ktoś coś wymyśli
Cyt" Masz może hosty Victory?
Jaką byś widziała hosty do hortensji Anabell- wys ok 50- 70cm, która współgrałaby też z brunerą o dużych liściach ziel- z lekkim akcentem białym.
Nie mam tej hosty.
Jaką hoste do Anabelki ?
Może Grand Master albo Twilight albo Striptease albo Dream Wawer lub Dream Queen.
A nawet Antioch też mogły być "
Narazie tymczasowe podsumowanie to wybór między:
Dream Weawer a bliżej Dream Queen.
Albo
Ice Palace
Monster Ears
Victory (od której zaczęły się rozważania)
Lilie mam tylko dwie, trochę mało. Ta druga jest bombowa, przyjdż na fotkę w weekend będzie kwitła. Lilie sądzę z czosnkami tak na wszelki wypadek. W tym roku muszę dokarmić skoszoną trawą po kwitnieniu, bo ziemia coraz bardziej jałowa. Całą rabatę muszę wyłożyć skoszoną trawą.
A bodziszek to taki spóźnialski. Wspaniałe kwitną w maju, ale w zeszłym roku zrobiłam dużo sadzonek więc te miały opóźnienie, ku mojemu zadowoleniu
Oczywiście, człowiek idzie do przodu, przez 12 lat zawsze jest lepiej niż było. Choć w tym roku cofnęłam się z efektami, mam wogóle niefotogeniczny ogród, bo ciągle coś kompostuję, przesadzam lub robię sadzonki. Mam takie powiedzenie, że znów zaczynam od początku.
Na szczęście kończę Edenkową bo przywrotnik się na niej rozrasta i mam nadzieję, że do jesieni skończy się tam odwieczny problem plewienia 5razy w sezonie. Coraz bardziej idę na łatwiznę. A edenkowa załapie się na sesję jak zakwitnie po raz drugi.