Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 10:37, 24 lip 2024

Alija napisał(a)
Śliczny stwór, wygląda, jakby miał wielkie czarne oczy. Liliowce piękne, miałam podobnego białego, ale chyba zimą
coś mi go zjadło, bo już go nie mam.

Czarne plamy jak oczy rzeczywiście są czaderskie

Liliowce u mnie akceptują wszystkie warunki. Chętnie się podzielę
Najdłużej kwitnacy NN, jedyna wada u niego to konieczność obrywania kwiatków. Ja nie przesadzam, obrywam jak mam wolne chwile i chodzę po ogrodzie. Czasem co drugi dzień i zawsze po deszczu.
Urszulla 10:39, 24 lip 2024

Dostałam od Ani monardę, poszła na bordową część dużej rabaty. Ciekawe czy dotrzyma przyszłego roku. Za to teraz mogę się nią nacieszyć
Urszulla 10:41, 24 lip 2024

Vanilkę muszę w przyszłym roku wyprowadzić jeszcze wyżej bo rdesty ją zasłaniają. Na dodatek przyszykować dla niej mocne podpory.

Urszulla 10:43, 24 lip 2024

Bodziszek Cloud nine niesamowicie przyrósł, zauważyłam że te boczne nowe sadzonki zakwitają
Urszulla 10:52, 24 lip 2024

W temacie różanym-Zaczyna się drugie kwitnienie
Nautica i Edenka

Róży Lady Hamilton dobrze zrobiło podsypanie skoszoną trawą w środku lata

sylwia_slomc... 11:31, 24 lip 2024

Ula, a krwawnica nie korzenia palowego? Tak mi się coś kojarzy jak wyrywałam pod Wojsławicami z rowu....albo ma ten korzonek płytki i nieduży jak hastaty.
Urszulla 12:36, 24 lip 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ula, a krwawnica nie korzenia palowego? Tak mi się coś kojarzy jak wyrywałam pod Wojsławicami z rowu....albo ma ten korzonek płytki i nieduży jak hastaty.

Na obrazku pokazany taki zwykły kłączowy, chyba rzeczywiście nie do dzielenia. Ale jeśli chodzi o ścisłość to zawsze można coś rozerwać. U hastaty też, szczególnie wiosną da się dzielić.
Ja ją chyba mam ukorzenioną z patyczków zielnych od Madzi. Jedna z dwóch się przyjęła, bo pamiętam że wsadzałam przy hostach, a że mam dwie hosty to musiało być symetrycznie. Napiszę po moich eksperymentach o efektach
U mnie wreszcie pada, dziś domowe sprawy wzięły górę to i na forum posiedzieć mogę.

Takiego mam liliowca od Ewci z pachnącego różami, leko morelowy z seledynowym obrzeżem i te falbanki
anpi 19:48, 25 lip 2024

Ula, dotarłam do domciu i wypoczywam po wypoczynku wyjazdowym, więc w końcu się tu u Ciebie odzywam
Chcę Ci niezmiernie podziękować za zaproszenie, gościnę i towarzystwo Miło, że chciałaś podzielić się swoim kawałkiem świata tworzonym w pocie czoła, czasami od maleńkiego nasionka , patyczka czy podzielonej sadzonki. Zmagania na glinie nie są łatwe, szczególnie jak są miejsca czasowo zbyt mokre. Ogród pięknieje i mężnieje, mimo, że ciągle jest jeszcze w fazie twórczej
Najbardziej ściągały mój wzrok hortensje i pomarańczowa rabata z jarzębinami.
Mimo, że trajkotałyśmy bez końca, to i tak chyba nie nagadałyśmy się wystarczająco przez te dwa dni które się widziałyśmy! Myślę, że kiedyś uda Ci się wybrać do nas

anpi 19:52, 25 lip 2024

anpi 19:54, 25 lip 2024