Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

LIDKA 21:02, 25 lip 2024

Ogród niby ten sam a jakby inny.
Ula przepięknie masz.

Gosia zrobiła piękne zdjęcia.
Inne niż zawsze.

Dziewczyny zazdroszcze wam tego dwu- dniowego trajkotania o ogrodzie.
sylwia_slomc... 22:03, 25 lip 2024

Jak dobrze, że Ania pocykała u Ciebie. Pięknie jest, ogród dorośleje. Cudne to połączenie pomarańczowego liliowca z jarzębinami, hortensjami i trawami
Urszulla 03:50, 26 lip 2024

Alija napisał(a)

Urszulko, Ania pięknie pokazała Twój ogród. Podobają mi się hortensje z pomarańczowymi liliowcami
i trawą ozdobną (co to za trawka?), która tworzy takie śliczne mgiełki.
Liliowce i róże też pięknie kwitną (chętnie przygarnę tego jasnego, jeśli masz dużo).
Szukałam w Internecie róży Lady Hamilton i wychodzi, że nie ma jej w sprzedaży.
Wpadło mi też w oko poidełko dla ptaków, urocze.

Jeśli chodzi o różę to teraz raczej już nie kupisz, bo jest rozchwytywana. Najlepiej zamawiać zimą goły korzeń, najtaniej. Ewentualnie zapisać się zimą na kwitnącą, choć różnica cenowa jest znacząca.

Ta trawa, która tak przyciąga uwagę to śmiałek darniowy. To tylko 2 czy 3 tygodnie w lipcu robi taką mgiełkę i za to go lubię potem ścinam kwiatostany bo się bardzo pokładają, ale też go lubię za zimozielone kępę przez cały rok. Lubi u mnie mokradła ale na suchym też wytrzymuje.

Z jasnym liliowcem nie ma problemu, sadzonka się znajdzie one lubią dzielenie, ostatnio duża kępa pojechała do Moni, to znów muszę coś naprodukować dla innych, akurat czas jest na to odpowiedni długo kwitnie, warto go przygarnąć

Urszulla 03:53, 26 lip 2024

LIDKA napisał(a)
Ogród niby ten sam a jakby inny.
Ula przepięknie masz.

Gosia zrobiła piękne zdjęcia.
Inne niż zawsze.

Dziewczyny zazdroszcze wam tego dwu- dniowego trajkotania o ogrodzie.

Tych rozmów zawsze mało, dwa dni w ogrodach, było ciekawie

U mnie wczoraj i dziś było koszenie
Urszulla 04:05, 26 lip 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Jak dobrze, że Ania pocykała u Ciebie. Pięknie jest, ogród dorośleje. Cudne to połączenie pomarańczowego liliowca z jarzębinami, hortensjami i trawami

Teraz najbardziej zwraca uwagę pomarańcz, lubię tego liliowca bo jest wysoki i pełny. Ma sporo miejsca na rozrastanie się. Ten śmiałek tam przez chwilę kwitnie. Potem powinna szaleć moja molinia, zbyt malutkie sadzonki dałam, potrzebują czasu, więc spektaklu w tym roku nie będzie.

Sylwia, ciągle coś dłubię jak Madzia tylko hortensje i rozplenice są stałym punktem mojego ogrodu od lat. I całe szczęście liczę że za rok będzie fajniej
Urszulla 04:19, 26 lip 2024

anpi napisał(a)
Ula, dotarłam do domciu i wypoczywam po wypoczynku wyjazdowym, więc w końcu się tu u Ciebie odzywam
Chcę Ci niezmiernie podziękować za zaproszenie, gościnę i towarzystwo Miło, że chciałaś podzielić się swoim kawałkiem świata tworzonym w pocie czoła, czasami od maleńkiego nasionka , patyczka czy podzielonej sadzonki. Zmagania na glinie nie są łatwe, szczególnie jak są miejsca czasowo zbyt mokre. Ogród pięknieje i mężnieje, mimo, że ciągle jest jeszcze w fazie twórczej
Najbardziej ściągały mój wzrok hortensje i pomarańczowa rabata z jarzębinami.
Mimo, że trajkotałyśmy bez końca, to i tak chyba nie nagadałyśmy się wystarczająco przez te dwa dni które się widziałyśmy! Myślę, że kiedyś uda Ci się wybrać do nas

Aniu, dziękuję
Trafiłaś na fajny czas mojego ogrodu, pomarańcze są mega, też je lubię. Dziękuję za roślinki, bardzo bym chciała żeby te monardy u mnie zostałyy, nie pożarte jedną trytomę udało Ci się sfocić, ha,ha bo przecież od wiosny ślimaki się nią zajadały. Dopiero gdy się zorientowałam to granulki poszły w ruch, ma więc spore opóźnienie w kwitnieniu.
Oj, dużo mogłaby trajkorać o roślinach i ogrodzie sama widziałaś jak dużo u mmnie się dzieje. Super Wychwyciłaś okiem te skończone fragmenty, dzięki

Monia81 07:27, 26 lip 2024

Cudne fotki Ula przepiękne połączenie hortek z tym pomarańczowym liliowcem, wogóle piękny ci on kadry ogrodowe superowe i to takie szerokie z widokiem na cały ogród świetnie te rabaciska wyglądają liliowiec już trafił na moją żółtą rabatę, podzieliłam na kilka sadzonek i posadziłam, pasuje mi tam bardzo
Urszulla 10:11, 26 lip 2024

Monia81 napisał(a)
Cudne fotki Ula przepiękne połączenie hortek z tym pomarańczowym liliowcem, wogóle piękny ci on kadry ogrodowe superowe i to takie szerokie z widokiem na cały ogród świetnie te rabaciska wyglądają liliowiec już trafił na moją żółtą rabatę, podzieliłam na kilka sadzonek i posadziłam, pasuje mi tam bardzo

To fajnie ja trawę posadzę dopiero w przyszłym tygodniu bo znów upał zapowiadają, w pierwszej kolejności szły do ziemi drobiazgi.

Taki liliowiec u mnie pełny też dłużej kwitnie
Urszulla 21:03, 26 lip 2024

Dla spragnionych zdjęć wrzucam z dzisiejszego dnia relację ogrodową
Trochę różnych hortensji

Urszulla 21:04, 26 lip 2024