Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 17:53, 23 mar 2013

A ja dziś palmę dla syna na jutrzejsze święto zrobiłam

i patyki derenia (jakiegoś nierasowego, który rośnie w ogrodzie) wsadziłam do wody.
Niestety nie da się z niego robić wianka, bo zbyt sztywny.
Wykorzystam do dekoracji wiosennych.

Przetacznik 18:18, 23 mar 2013

Czekam na pokaz palemki, my też dziś produkowaliśmy swoje , jak co roku : ) Jestem ciekawa Twojej... Pozdrawiam
Przetacznik 18:44, 23 mar 2013

O już są zdjęcia, w międzyczasie : ) Jaka fantazyjna i ładne kolory, na pewno nikt takiej drugiej mieć nie będzie, gratulacje
danuta_szwajcer 18:49, 23 mar 2013

Urszulla napisał(a)
Mój syn uczył się ostatnio prozy z powieści "W pustyni i w puszczy"- wybrał piękny opis przyrody. Przytoczę Wam fragment:
"Ziemia tu była wilgotna i miękka, zarośnięta ciemnozieloną trawą, mchami i paprocią. Gdzieniegdzie leżały stałe, spróchniałe pnie, pokryte jakby kobiercem prześlicznymi storczykami o pstrych, podobnych do motyli kwiatach z również pstrym dzbankiem w środku korony. Gdzie dochodziło słońce, tam ziemia złociła się od innych dziwnych storczyków, drobnych i żółtych, w których dwa płatki kwiatu wznosząc się po bokach płatka trzeciego czyniły podobieństwo do głowy zwierzątka o dużych, ostro zakończonych uszach ..."

Piękny opis Dziękuje, że go zamiesciłas, jakie piekne słowa i jak "ogrodowiskowe" pozdrawiam
Urszulla 21:18, 23 mar 2013

Cieszę się że proza Wam przypada do gustu.....ja sama byłam zaskoczona że syn ten fragment sam znalazł i wybrał do nauczenia się na pamięć NASZA OGRODOWISKOWA SZKOŁA
Milka 08:32, 24 mar 2013

Synuś wdał się w mamusię, piękny fragment wybrał
Dekoracje śliczne, prawie juz światecznie
ja jakos w tym roku nawalam!
JulkAd 09:14, 24 mar 2013

Ula słoneczka na niedzielę życzę...palma super nowoczesna, a opis storczyków ponadczasowy i pękny zarazem, buziaki zostawiam
Urszulla 10:46, 24 mar 2013

A czy rozpoznajecie w tej palmie pojedyncze elementy?
-patyki derenia
-trawa miskant Morning Light
-własne zasuszone płatki storczyków
-to czerwone to jakaś barwiona trawa kupna
-wstążeczki
Basia_1987 10:54, 24 mar 2013

Palemka bardzo oryginalna ,a ja tam ze zwykłą się wybieram do kościółka, nie mam daru twórczego
Kindzia 10:55, 24 mar 2013

Bardzo oryginalna ta Twoja palemka! Ja leniwiec...kupną mam.
Pozdrowionka