Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 08:06, 28 maj 2013

Gosiu- dziękuję za propozycję, chętnie przyjmę jedną od Irenki będę miała, jedną od Ciebie. Tyle szczęścia naraz? Mimo że zwykła szalenie mi się podoba .

Karola- dzięki za podtrzymanie na duchu, bo ja już byłam załamana że takie nijakie przyszły. Niestety pierwszy rok eksperymentów na zimowanie

Boćku- rzeczywiście ta piwonia bezproblemowa, będę nasionka wysiewać i rozmnażać...może coś z tego wyjdzie kwitnie mi co roku nawet po -25-stopniowych mrozach i wcale nic z nią nigdy nie robiłam (ścinałam do ziemi, kiedyś nawet kosiarkaha,ha.
BarbaraM 08:40, 28 maj 2013

Ula,wyobraź sobie że po Twojej wizycie mój kochany M.zainteresował się na małą chwilkę ogrodowiskiem,Twoim ogródkiem i tym co tu naprawdę się dzieje.
To niesamowite bo wcześniej miał do tego stosunek dość chłodny.
Tak,była konkretna osoba,niewirtualna,z dużą dozą naturalnego ciepła.
I ot - się stało.
Gosiniak 09:36, 28 maj 2013

Jaka piwonia cudna i warzywka rosą wspaniale, wycieczka niesamowita, byłam tam na początku maja, ale takich wspaniałych zdjęć nie mam- pogoda wówczas nie dopisała i właściwie prawie biegiem wszystko oglądaliśmy, tym bardziej z przyjemnością obejrzałam twoje
kaisog1 10:25, 28 maj 2013

Ula to podaj mi adres na PW a może będziesz na zlocie u Danusi?
Urszulla 17:43, 28 maj 2013

Basiu- ha,ha,ha. Świat wirtualny staje się czasem niewirtualny.

Gosiu- ja trafiłam u Pudełków idealnie, nie tylko pogoda była optymalna (nie za ciepło i słonecznie bo wtedy zdjęć się nie da zrobić) ale też mało ludzi bo dopołudnia padało. W poprzednią niedzielę były podobno takie tłumy że trzeba było czekać w kolejce do wejścia i pewnie jeszcze się przepychać między sobą. Cieszę się więc że zdjęcia się podobają

Gosiu z Kubusiowa- adres napiszę na PW. Niestety na zlocie w W-wie nie będę. Za to wybieram się do Aliny w lipcu
Kindzia 07:57, 29 maj 2013

Miłego weekendu

Maria667 11:41, 29 maj 2013

Hortensje piękne, a ta jasnozielona żurawka to limelight? Podobno w cieniu wybarwia się najładniej...
Urszulla 19:40, 29 maj 2013

Kasiu- dziękuję i Tobie również. Będę coś kopać i przekopywać jak tylko pogoda dopisze

Marysiu- ta jasna żurawka to Electric Lime

Popieliłam troszkę w warzywniaku wieczorkiem i już jestem padnięta
Madzenka 20:52, 29 maj 2013

Ja sobie dzisiaj odpoczywam, o grzęzawisko w ogrodzie. Ulewne deszcze ...

Co do horti ogrodowych to w ubiegłym roku się poddałam. Wciepałam je do bajzlowni.... Po trzech tygodniach leźenia (!!!!) zaczęły wypuszczać liście .... Posadziłam w mało reprezentacyjnym miejscu.... Nawet w tym roku po 1 kwiatku miały.... W tym roku będzie szał ciał... Zatem nie odpuszczę im a za rok wiosną czeka je znow przeprowadzka w reprezentacyjne miejsce
Urszulla 14:37, 30 maj 2013

Ha,ha Marzenko
ja ogrodowe horti w donicach będę trzymać i nie sadzę w ogrodzie
a z donicą można jeździć w ramach kolejnych przeprowadzek

Dziś u mnie deszczowo
w ramach podtrzymania dobrego nastroju
inspiracja z Pisarzowic