Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 19:55, 25 cze 2015

eliza3 napisał(a)
U nas ostatnio sporo popadało,znowu ślimaki wyjdą na żer. Ja ostatnio jak Ania rzeszowska biegam z czołówkąi i zbieram. Okropieństwo.

Uch, okropieństwo...ja w tym tyg.jestem kompletnie nieczasowa, że o ślimakach nawet nie myślę... ale już niedługo
Urszulla 19:57, 25 cze 2015

Krys napisał(a)
Ula hortki masz piekne,duzo pakow oj bedzie miodzio host szkoda,slimaki to zmora ale czy to nie slady chrzaszczy? pozdrowka

Sama nie wiem, nie znam się na tym czy dziury pochodzą od ślimaków czy od chrząszczy. Pewnie Ela z Mikro wiedziałaby ale ona też teraz zajęta na maksa
Urszulla 20:03, 25 cze 2015

Milka napisał(a)
Ogrodowe dadzą pokaz
Ten dereń cudny, nie przeszłabym bez kupienia
A róża, śliczna, po co ją wywalać, lepiej formowac w żywopłot, taki przyjemny dla oka.
Co do host, w jednym miejscu mam tak samo, nawet sypnęłam granulki, bo psy tam nie idą, a i tak ślimaki rządzą, no cóż, wszystkiego się nie da upilnować, mnie nie wystarcza sił. Widziałam cię na spotkaniu, fajna relacja była
A sąsiedzi taki porządek zrobili, że az miło niedługo u mnie się zluzuje, bo są sprawy najważniejsze czasami i my dalej zaczniemy porządkowanie

Irenko, ten dereń był pokazowy w jednej ze szkółek. Muszę powiedzieć że widziałam też w innej ale w kwitnieniu nie był tak okazały....może miał mniej słońca.....tamten modelowy -rósł w pełnym słońcu na dość otwartej przestrzeni...może to jest sposób na piękne kwitnienie.

Ja też mam różne priorytety - wiadomo przecież że życie się składa z wielu rzeczy
Milka 11:13, 26 cze 2015

Dokładnie tak
Swój dereń dałam na takie słoneczne miejsca, wręcz patelnia i na razie mi kwitnie od 2 lat ten czerwony Rubrum Florida, a Kousa nie Kiedyś zakwitnie
Urszulla 03:37, 27 cze 2015

Milka napisał(a)
Dokładnie tak
Swój dereń dałam na takie słoneczne miejsca, wręcz patelnia i na razie mi kwitnie od 2 lat ten czerwony Rubrum Florida, a Kousa nie Kiedyś zakwitnie

Dzięki za kierunek patelnia
Tak, zakwitnie na pewno..masz dobrą ziemię
danuta_szwajcer 20:09, 28 cze 2015

Ula juz masz wakacje? U mnie tez dziury w hostach ale od gradu, slimaki zjadły mi szałwie, dałam u siebie w koncu zdjęcia nowej rabaty rh specjalnie dla Ciebie, zapraszam) Pozdrawiam
Kindzia 10:24, 29 cze 2015

U mnie ślimory grasują...przełażą z pola pod różami...a tak długo ich nie było u nas. Depczę to paskudztwo jak tylko zobaczę...swoją drogą...ile tego dziadostwa pełza, wszędzie niszczone, a tyle ich jest!
Urszulla 19:55, 29 cze 2015

danuta_szwajcer napisał(a)
Ula juz masz wakacje? U mnie tez dziury w hostach ale od gradu, slimaki zjadły mi szałwie, dałam u siebie w koncu zdjęcia nowej rabaty rh specjalnie dla Ciebie, zapraszam) Pozdrawiam

Tak, właśnie ogarnęłam dom i czas na przyjemności Twoją rabatkę chcę zobaczyć osobiście
a u mnie zakwitła pięknie ogrodowa hortka....trochę bałaganu mam na tej rabacie bo dopiero odchwaszczanie rozpocznę z początkiem wakacjicieszę się wielkością jej kwiatostanów....podsypałam nawozem.

Urszulla 20:02, 29 cze 2015

Kindzia napisał(a)
U mnie ślimory grasują...przełażą z pola pod różami...a tak długo ich nie było u nas. Depczę to paskudztwo jak tylko zobaczę...swoją drogą...ile tego dziadostwa pełza, wszędzie niszczone, a tyle ich jest!

Kasiu, udaję że ich nie widzę....kulek jeszcze nie kupiłam. Na razie ogarniam co mogę, ogród czeka na natchnieniei wiem że jak wpadnę w wir to będzie się działo.....na razie zapowiadają falę upału więc się nie palę
a jak Twoją rabatę ogarnę to pokażę

A ten potwór rośnie sobie koło kompostownika i już jest mojego wzrostu

Urszulla 20:04, 29 cze 2015

Mój ulubiony aktualnie duet widziany codzień z tarasui hosta Irenki, która się bierze za kwitnienie