Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

barbara_kraj... 18:47, 26 sty 2014

Bogdziu, cieszmy się, bo podsypało śniegiem!
Ewa 19:06, 26 sty 2014

Bogdziu pozdrawiam, nie dam rady nadrobić
Odwiedziłam brata w Paryżu, a tam kwitną bratki
Powoli wracam po tych wrażeniach do rzeczywistości
Bogdzia 19:30, 26 sty 2014

dorota_maziarz napisał(a)

Bogdziu, kanalizację już odcierpiałam, wzięłam urlop i doglądałam pracowników, trochę mi pomagali, bo dużych roślin nie byłam w stanie nawet przeciągnąć prace trwały u mnie tylko kilka dni, ale u sąsiada grzebią już miesiąc i ciągle stoją u niego ogromne kopary, a ja już urządziłam swój ogródek. Co do liliowca to nie jest on do końca taki biały, tylko lekko kremowy. W Mai w ogrodzie jak był program z Wojsławic było powiedziane, ze jeszcze nie ma liliowców czysto białych.

Dorotko on jest najbardziej biały ze wszystkich które widziałm i które białe byc miały . Masz wyjątkowy okaz.
Bogdzia 19:32, 26 sty 2014

Ewa napisał(a)
Bogdziu pozdrawiam, nie dam rady nadrobić
Odwiedziłam brata w Paryżu, a tam kwitną bratki
Powoli wracam po tych wrażeniach do rzeczywistości

Kwitnące bratki , chyba bym nie wracała z tego Paryża dokąd u nas nie zakwitną, dobrze ze chociaż trochę wiosny już miałas. Buziaki.
Bogdzia 19:32, 26 sty 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Bogdziu, cieszmy się, bo podsypało śniegiem!

Basiu a ile go masz bo ja 5cm, nie za dużo ale dobre i to.Pozdrówka.
Bogdzia 19:35, 26 sty 2014

Nikita napisał(a)
Bogdzia – kalendarium pogodowe imponujące…prowadzone 9 rok…fiu fiu…Moje na pewno by się gdzieś zapodziało już po pierwszym roku.

U mnie dzień byłby piękny… świeżutki śnieg, słońce, mrozik -5 stopni w południe….gdyby nie fakt, że dostałam klapsa od zimy….tyłek boli i nóżka troszkę spuchnięta…

Spuchnięta noga zawsze wymaga wizyty u lekarza. Przewróciłas się ?U mnie było -8 a śniegu faktycznie troszkę spadło. Idz do lekarza koniecznie bo kto wie co sie stało a Ty w miejscu usiedziec nie potrafisz.Pozdrawiam z niepokojem o Twoja nogę.
Bogdzia 19:38, 26 sty 2014

wiunia napisał(a)
Bogdziu pozdrawiam w niedzielne popołudnie siedzę i tak się zastanawiam czy ptaszki (wróble, sikory,mazurki ...) mają jakiś grafik dotyczący stołowania się w poszczególnych ogrodach? W moim domu mieszkam trzecią zimę, pierwszej zimy ani widu ani słychu ptaków mimo zaopatrzonego karmnika, zeszłej zimy ogrom gości różnej maści i serce mi się radowało, a w tym roku mimo mrozu i śniegu znowu nikogo nie ma, co prawda wyłożyłam pokarm dopiero dwa dni temu, wokół nikt nie dokarmia ptaszków o ile wiem, więc o co loto? Miłego wieczorku

Wiuniu wytłumaczenie jest chyba tylko jedno , za późno zaczęłas i ptaki znalazły inne miejsca. Jeśli w okolicy nikt nie karmi to mogły przenieśc sie dalej i moze byc problem z powrotem.Życzę jednak by się pojawiły. Pozdrawiam.
yolka 20:27, 26 sty 2014

dorota_maziarz napisał(a)

Witaj Bogdziu, jak ja u Ciebie w ogrodzie lubię przebywać- po cichutku i po kryjomu, ale zdarza się to dość często. Podziwiam Twój ogród w lecie i w zimie, ale wiosną jest to raj na ziemi, miejsce z którego nie chce się wychodzić. Pozdrawiam i byle do wiosny.

Bożenka wstawiła doładowanie do mojego akumulatora
danuta_szwajcer 20:42, 26 sty 2014

Bozenko ogrzałam sie u Ciebie tymi kolorami rh A poludnie nie ma śiegu tylko pare milimetrow ale mroz niestety mocny, wole nie myslec o stratach A zapowiadaja , ze w lutym i ponad -30 ma byc no i oby im sie to nie sprawdziło. Pozdrawiam serdecznie i zycze ciepełka
Bogdzia 20:53, 26 sty 2014

yolka napisał(a)

Bożenka wstawiła doładowanie do mojego akumulatora

Swoje akumulatory też ładuje. Pozdrawiam.