Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 23:00, 27 wrz 2012

monteverde napisał(a)
ale fajna Bogusiu czy sikorki jadają kasze gryczaną ziarenka, co im się teraz daje?

Najlepszy jest słonecznik.
Bogdzia 23:01, 27 wrz 2012

Gabriela napisał(a)
Dziękuję za zdjęcie z oknem Wystarczy, żetu u Ciebie mówię i mam.

Gabrysiu dostałaś potrójnie bo ode mnie ale i od Roberta i od Ani.
Bogdzia 23:03, 27 wrz 2012

Martek napisał(a)

U ciebie kompromitacja....to ja taka chcę

a co do trawy, jak tak piszesz, to mi porawiasz nastrój, moge byc dostateczna w tej kwestii, nie można byc we wszystkim doskonałym, najlepiej umiarkowanym
ciepłego dnia

Mnie takie niedociągniecia nie denerwują. W końcu robię ogród sama ( no ostatnio z M) ale to i tak wielka robota dla dwójki ludzi.Zawsze w życiu robiłam wszystko najlepiej jak umiałam i wszyscy nazywali mnie perfekcjonistką pod kazdym względem. Na starośc perfekcja juz mnie nie bawi bo sił i czasu na nią brak. A na huśtawce tez by sie chciało posiedziec.Tak więc Irenko jak chcesz byc szczęsliwa to troche odpusc z perfekcją bo w koncu jesteś babcią i pora na troche luzu.

powoli odpuszczam, ale są pewne rzeczy które muszę zrobić, a nie było zrobione, bo nie było czasu, w tle były ważniejsze sprawy; jak tak marzę, żeby było zrobione i potem znowu gdzieś wyjeżdżać, a ogród tylko do pielęgnacji, bo juz mnie nosi, chyba sie wybiorę; akurat dostałam poczta zaproszenie do Hannoveru, a tam mam przyjaciółkę, to ja odwiedzę przy okazji
my też we dwoje robimy, firma którą wzięłam rozczarowała mnie; będę kogoś szukać i uczyc jak robic porządnie, bo z wiekiem ubywa sił..niestety

Irenka Ty jestes sporo młodsza ode mnie. Ja w Twoim wieku zakładałam ten ogród, dziś juz bym .....miałam napisac - nie dała rady ale to nie jest prawda , jeszcze bym dała. Ogród to super sprawa szczególnie na starośc gdy sie już nie chce nigdzie wyjeżdżac a Tobie chce się wyjeżdżac wiec jestes tylko młodą babcią.

ha, ha właściwie to ze wszystkim się zgadzam, nawet z tym co pisałaś Ani monte, nie tylko ogród, bo tyle rzeczy jest w tym życiu
a Ania zagląda, więc niech wie, że kupiłam borowiki i zgotowałam zupkę
dobranoc Bozenko, padam

Jak wszystko po zupce ok Miła to ja proszę o przepis.Moja mama tak długo grzyby robiła,żeby nas nie zatruć,że mnie się teraz wydaje,ze gotowanie trwa wieki takiej zupy borowikowej czy z innych grzybów .Tylko pieczarkowej się nie boję gotować

Borowiki wystarczy bardzo krótko gotowac, inne grzyby nieco dłużej ale też krótko.
Bogdzia 23:05, 27 wrz 2012

Martek napisał(a)
Brawo Bogdziu kolejna porcja literatury
Ja już kiedyś pytałam czy zbierasz te wierszyki na papier ?

Nie zbieram , zepsuła mi sie drukarka ale nie wiem czy bym umiała stad wydrukowac.
monteverde 23:56, 27 wrz 2012

Na pewno byś umiała, to bardzo proste zaznaczasz tekst lewym na niebiesko, klikasz kopiuj, otwierasz Worda, tam klikasz wklej, a potem tylko drukuj i finito, a jeszcze Word zapyta czy zostawić tekst

O zupie Irenki przeczytałam jutro im kupię słonecznik łuskany coby się nie męczyły
Martek 00:02, 28 wrz 2012

Bogdzia napisał(a)

Nie zbieram , zepsuła mi sie drukarka ale nie wiem czy bym umiała stad wydrukowac.

Kochana raczej by się udało jak nie to papier i pióro takie arcydzieła rękodziełem jeszcze ładniejsza pamiątka i xero można dla całej rodziny i przyjaciół

Jest program do pisania nie wiem czy masz Office tam możesz przepisać i z tego programu na pewno da się bezpośrednio wydrukować
Martek 00:04, 28 wrz 2012

Słyszałam,że krótko tylko nie wiem co to może oznaczać ))))))))))
Bogdzia 08:07, 28 wrz 2012

monteverde napisał(a)
Na pewno byś umiała, to bardzo proste zaznaczasz tekst lewym na niebiesko, klikasz kopiuj, otwierasz Worda, tam klikasz wklej, a potem tylko drukuj i finito, a jeszcze Word zapyta czy zostawić tekst

O zupie Irenki przeczytałam jutro im kupię słonecznik łuskany coby się nie męczyły

Aniu dzięki za rady. Jak kupie nową drukarkę spróbuję.A ptakom najlepiej dawac słonecznik pomieszany łuskany z niełuskanym , te które potrafią łuskac jak sikorki czy dzwońce wolą z łuską a inne ptaki chętnie biorą ten łuskany nawet czasem owadożerne.
Bogdzia 08:09, 28 wrz 2012

Martek napisał(a)

Kochana raczej by się udało jak nie to papier i pióro takie arcydzieła rękodziełem jeszcze ładniejsza pamiątka i xero można dla całej rodziny i przyjaciół

Jest program do pisania nie wiem czy masz Office tam możesz przepisać i z tego programu na pewno da się bezpośrednio wydrukować

do pisania mam Worda więc zrobię tak jak Ania napisała . Dzięki Mata za pomoc.
Bogdzia 08:10, 28 wrz 2012

Martek napisał(a)
Słyszałam,że krótko tylko nie wiem co to może oznaczać ))))))))))

5 najwyżej 10 minut gotowania od momentu zawrzenia.