Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

malgorzata_s... 21:09, 15 kwi 2014

Bożenko kochana czytam że smutne wiadomości dostałaś Przykro mi że smutna jesteś i pogoda na dokładkę okropna. Powiem ci z własnego doświadczenia że nawet jeśli nie da się pomóc to sama obecność, ciepłe spojrzenie, miłe słowo to nieraz to na co czekają bliscy. Nie trzeba słów, ani czynów,oni wiedzą że jesteś i myślisz o nich. Rodziny moich pacjentów często dziękują za obecność choć nie mogłam pomóc. Ja też teraz ciepło myślę o Tobie i pozdrawiam gorąco Słońce znów zaświeci
Richie 22:24, 15 kwi 2014

Bogdzia, gdzieś wyczytałem u Ciebie, że rh podlewasz i zakwaszasz wodą po wymoczonym torfie. Jak długo moczysz torf i czy go odcedzasz ?
Mariusz 06:13, 16 kwi 2014

Wreszcie dotarłem z odpowiedzią, ale żeby nie mieszać napisałem u siebie, tutaj wstawiam kierunek
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2547-przyjazny-ogrod?page=117#post_2
To co pisze Riche jest interesujące, to jak puszczanie wody przez filtr torfowy, kradnę patent
Nie poddawaj się zmartwieniom, trzymaj się dzielnie ...
Pozdrawiam
Bogdzia 08:20, 16 kwi 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Bożenko kochana czytam że smutne wiadomości dostałaś Przykro mi że smutna jesteś i pogoda na dokładkę okropna. Powiem ci z własnego doświadczenia że nawet jeśli nie da się pomóc to sama obecność, ciepłe spojrzenie, miłe słowo to nieraz to na co czekają bliscy. Nie trzeba słów, ani czynów,oni wiedzą że jesteś i myślisz o nich. Rodziny moich pacjentów często dziękują za obecność choć nie mogłam pomóc. Ja też teraz ciepło myślę o Tobie i pozdrawiam gorąco Słońce znów zaświeci

Małgosiu dzięki za dobre słowo. To nie są bezposrednio moje zmartwienia ale osób mi bliskich choc nie wszystkie z rodziny . Martwie sie i nie potrafię inaczej.Na dodatek Was zanudzam.Przepraszam.
Bogdzia 08:34, 16 kwi 2014

Richie napisał(a)
Bogdzia, gdzieś wyczytałem u Ciebie, że rh podlewasz i zakwaszasz wodą po wymoczonym torfie. Jak długo moczysz torf i czy go odcedzasz ?

Pytała mnie o to juz Ania ale chyba jej nie odpowiedziałam. ja moczę cały dzień lub całą noc , przecedzam i podlewam, Dotad podlewałam tylko takie które bardzo blade były i było podejrzenie ze mają za mało kwasna ziemię i nie mogą pobierac nawozów to były tylko dwa przypadki ale gdzieś o tym sposobie wyczytałam i wydaje mi się bardzo logiczny bo skoro trzeba zakwasic a nie można wykopac ani nasypac na korzenie torfu to kwaśna woda z jego moczenia wydaje sie byc świetnym rozwiązaniem.
Bogdzia 08:35, 16 kwi 2014

Mariusz napisał(a)
Wreszcie dotarłem z odpowiedzią, ale żeby nie mieszać napisałem u siebie, tutaj wstawiam kierunek
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2547-przyjazny-ogrod?page=117#post_2
To co pisze Riche jest interesujące, to jak puszczanie wody przez filtr torfowy, kradnę patent
Nie poddawaj się zmartwieniom, trzymaj się dzielnie ...
Pozdrawiam

Pozdrawiam serdecznie Mariusz, napisałam tez u Ciebie.
Kindzia 08:36, 16 kwi 2014

Dzisiaj już lepsza pogoda za oknem, może humor też lepszy troszkę?

Słoneczka życzę
Bogdzia 08:44, 16 kwi 2014

Kindzia napisał(a)
Dzisiaj już lepsza pogoda za oknem, może humor też lepszy troszkę?

Słoneczka życzę

Przestało padac , pojade do ogrodnika i moze w ogrodzie da sie cos zrobic i o świetach czas juz myślec.Pozdrawiam serdecznie Kasiu.
agniecha973 10:17, 16 kwi 2014

Bogdziu, jechałam przed chwilą rowerem przez wioskę i przeleciał mi przed nosem niebieski ptak??? Komuś papuga uciekła czy jest u nas jakiś ptak, który ma niebieski grzbiet aż do ogona? Słońce ostre świeciło i oczywiście był to tylko moment. Ptak wydawał mi się nieduży - wielkość od wróbla do szpaka, a ten niebieski był lekko wpadający w zieleń. Może to połysk szpakowych pór dał taki efekt w słońcu?
nina 10:26, 16 kwi 2014

Bogdziu pomóż,proszę ten mój chorowitek o którego walczę dzisiaj wygląda tak.Jeszcze 3-4 dni temu nie miał tego na liściach.Nie mam pojęcia od czego go tak"wysypało".Ph ma dobre.4 dni temu robiłam mu oprysk dolistny,żeby go bardziej zazielenić.