Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:11, 15 kwi 2014

agatanowa napisał(a)

ależ schrupane, ewidentnie smakowały

szkoda zawsze takich strat

Masz racje nie ma wątpliwości że smakowały , troche mi za duże te szkody na nornice , boję sie zeby jakis nowy gryzoń sie nie pojawił.Pozdrawiam Agatko.
Bogdzia 20:14, 15 kwi 2014

Margolka napisał(a)
Bożenko, proszę cie, zerknij do mnie i napisz, co sadzisz. Wydaje mi się, ze znalazłam tę moja azalię (ale nie znam sie tak jak ty więc moge sie mylic niestety...). Ale wszystko wydaje się zgadzać z opisem, kwiaty, ksztalt, wygląd i wielkość listków...
Przyznam, że bardzo bym odetchnęła, gdzybym juz wiedziała co mam
Pozdrawiam

Małgosiu przejrzałam prawie cały Twój wątek , prawie bo niektóre strony nie otwierały zdjec i nie widziałam azalii japońskich tylko rododendrony. Zrób zdjecie całego krzaka bo jeśli nie masz azalii japońskich to nie moze to byc Kermesina White , chyba że masz a na zdjeciach nie było albo były na tych które sie nie otwierały.
hanka_andrus 20:14, 15 kwi 2014

Te podgryzione rośliny mnie dziś spać nie dały. Inwazja szarańczy mi się śniła, aż obudziłam się. I co? Okazało się, że za bardzo w kołdrę się zamotałam i oddychać nie mogłam.
Bogdzia 20:15, 15 kwi 2014

Ewa napisał(a)

Uśmiecham sie Bogdziu U nas tez mokro i trochę chłodno , jest tylko 2 stopnie, ale i ja sie ciesze z deszczu. Wszystko czyściutko-zieloniutkie i takie nawodnione aż miło patrzeć na ta zieleń
Pozdrawiam i ściskam

U mnie tez zimno ale cieplej , 7 stopni w dzień było , z prognoz wychodzi ze jeszcze jutrzejszy dzien trzeba przetrzymac a potem ma byc lepiej, oby im sie sprawdziło.Buziaki Ewo.
Bogdzia 20:17, 15 kwi 2014

hanka_andrus napisał(a)
Te podgryzione rośliny mnie dziś spać nie dały. Inwazja szarańczy mi się śniła, aż obudziłam się. I co? Okazało się, że za bardzo w kołdrę się zamotałam i oddychać nie mogłam.

Przykro mi że Cię takiego stresu nabawiłam , gdybym sie tego spodziewała to bym nie wstawiła zdjęc ale Ty mocna kobieta jesteś i stres pokonalaś wygrzebujac się z tej kołdry więc lżej mi na sercu że Cię na sumieniu nie mam. Buziaczki Haniu.
Bogdzia 20:19, 15 kwi 2014

Kindzia napisał(a)
Zaległości mi się zrobiły i nawet nie mam ambicji nadrabiać...trzeba iść dalej.
Roseum nie obfociłam, nie przyszło mi to to głowy, co innego gdyby był mój
Faktycznie masz kłopot z nornicami U mnie też grasują, ale truję bez litości i teraz jakby trochę ich mniej. W tym roku (tfu...) jeszcze mi nic nie zeżarły.
Pozdrawiam Bogdziu

Nie Twój rh? a czyj?, myslałam ze sobie taki ładny kupiłaś.Ja kiedyś nornice tez trułam ale nie widziałam poprawy i dałam spokój .Pozdrawiam Kasiu.
Kindzia 20:23, 15 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

Nie Twój rh? a czyj?, myslałam ze sobie taki ładny kupiłaś.Ja kiedyś nornice tez trułam ale nie widziałam poprawy i dałam spokój .Pozdrawiam Kasiu.

Na grunt służbowy kupiłam
U mnie poprawa jest znacznie widoczna, po truciu. Mam takie szare cukiereczki śmierdzące karbidem...dziurkę jak widzę to siup...i spokój.
Bogdzia 20:35, 15 kwi 2014

Kindzia napisał(a)

Na grunt służbowy kupiłam
U mnie poprawa jest znacznie widoczna, po truciu. Mam takie szare cukiereczki śmierdzące karbidem...dziurkę jak widzę to siup...i spokój.

A slużbowy, no to w troszke jednak i Twój.Ja słyszałam ze one strasznie wrazliwe na zapachy a karbid koty odstrasza , w sumie tez by mi sie przydał. Pozdrówka.
MagdalenaK8 20:42, 15 kwi 2014

Przyleciałam popatrzeć, poczytać i powiedzieć Bogdziu że kupiłam dziś 1 szt. Nova Zembla.
No tak rh pokochałam że M mnie niedługo po łapkach będzie lał...jak portfel wyciągnę.
Tego Helsinki jeszcze nie wsadziłam, jak posadzę i jednego i drugiego koniecznie pokażę.
Pozdrawiam
Bogdzia 20:45, 15 kwi 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Przyleciałam popatrzeć, poczytać i powiedzieć Bogdziu że kupiłam dziś 1 szt. Nova Zembla.
No tak rh pokochałam że M mnie niedługo po łapkach będzie lał...jak portfel wyciągnę.
Tego Helsinki jeszcze nie wsadziłam, jak posadzę i jednego i drugiego koniecznie pokażę.
Pozdrawiam

Tylko dobrze posadz żebys kłopotów później nie miała.Jak będziesz kupowac po jednym to moze i po łapkach nie dostaniesz? A jak zakwitna to m sam Cię bedzie na nie namawiał tak jak mój to robi.