Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:22, 03 paź 2012

dajana napisał(a)

My z Anią dziś jadąc przez grzybne lasy tez miałyśmy ochotę sie zatrzymać i ruszyc w las za wysmukłym borowikiem.... jednak strój jak i buty na obcasie .... niezbyt siedo tego nadawały. Stwierdziłyśmy, ze damy radę i w takim storju..tylko ktoś przez przypadek mógłby nas wziać nie za grzybiarzy, a za tirówki
Więc zatrzymałyśmy sie tylko i kupiły troche grzybków od kobitki co stała przy drodze.......... oczywiście w stroju grzybiarza... i wieku niezdatnym do tego innego zawodu leśnego

hi,hi Aniu to nie tirówki tylko ssaki leśne !! Muszę przy okazji napisać cos co mnie tak rozbawiło ze do dzisiaj sie smieje Moja mama lubi las,, kiedys nazbierała sporo jagód i jak to starsza osoba chciała dorobic grosik Stanęła wiec przy drodze ze swoimi zbiorami .Po jakiejs chwili podeszły do niej trzy ssaki lesne z czerwonymi parasolkami. Na poczatku mama nie skojarzyła tylko sie dziwiła jak one na jagody sie tak ubrały hi,hi. Panie poprosiły mamę aby sobie gdzie indziej poszła bo to ich rewir i nikt sie nie zatrzyma .A dlaczego ?pyta moja mama No bo my jestesmy prostututkami prosze pani i tak zarabiamy na zycie.O matko jak wy tak mozecie zyć itd powiada mama ,, próbowała je tez sprowadzic na dobrą droge. Niestety nic z tego nie wyszło bo panie lubiły swoją pracę o czym zapewniały Moja mamusia wtedy po przegranej próbie przeszła samą siebie oswiadczając że w żadnym razie nie odejdzie ,,panie sprzedają co innego a ja tylko jagody. Nigdzie nie pojdę oswiadczyła .Na tym nie koniec bo rózne rzeczy widziała stojąc z jagodami ha,haPrzy okazji szybko je sprzedała bo potencjalni klienci zadbali o rewir . Uparta była,, ale miała o czym opowiadać .W lesie mozna spotkac rózne rzeczy nie tylko jagody i grzyby. Od wczoraj u mnie pada moze wreszcie pojawią sie grzyby .Te kupione same robaczywki a ja uwielbiam zapach suszynych borowików .Pozdrowienia Aniu posyłam

Ja szczęśliwie w lesie nie spotykam takich okazów jak Twoja mama .Mogła podnieśc wysoko cenę , pewnie by i tak kupili.
Bogdzia 20:24, 03 paź 2012

AniaDS napisał(a)

Ta smutna swiadomośc przychodzi po 60 roku zycia ,czasami wczesniej.

Czasami dużo wcześniej.
Nie tylko starośc nas przybliża do tej chwili, są i wypadki i choroby.. .

Czasem rzeczywiście nieoczekiwanie trzeba się zmierzyc z tym tematem i bywa to bolesne.
Bogdzia 20:26, 03 paź 2012

Martek napisał(a)
A no tak dziękuję już żaden wilk mnie nie zechce tak Bogdziu ?

Tak nie napisałam , jesteś atrakcyjna dziewczyną i pewnie szybko by się ten ,,wilk" znalazł.
Bogdzia 20:30, 03 paź 2012

popcarol napisał(a)
Bozenko jakie zbiory! Lasu za plotem zazdroszcze! U nas wstapilam na chwile wczoraj, ale same miniaturki znalazlam, wieksze wyzbierane albo nie zdazyly urosnac Moze w weekend pod Wrockiem cos znajde

pozdrawiam!

tak mnie własnie bardzo cieszy ten las za płotem do którego bez zbędnych i długich przygotowań mogę iśc. Jak były małe to zaraz będą większe ale małe do marynowania sa świetne. Wyjeżdżasz wiec masz szanse bo tam podobno są w większych ilościach i tych duzych zbiorów Ci życzę.
Bogdzia 20:31, 03 paź 2012

Kindzia napisał(a)
O, jakie ciekawe rozważania. Ja też nie słyszałam określenia ssaki leśne

ja też nie.Pozdrawiam Kasiu.
Bogdzia 20:33, 03 paź 2012

asc napisał(a)
A ja myślałąm że u mnei kozaczki wyrosły..a mam stwierdziłą, że to podgrzybki Trudno odróznić, bo urosły wielgaśne.... i pod brzózką, wiec ...ale mama lepiej sie zna na grzybach.... Jak mówi ze podgrzybki to podgrzybki....

Mama zawsze ma rację i mamy trzeba słuchac ale widzę ze jesteś grzeczną dziewczynką.
Bogdzia 20:39, 03 paź 2012

viva napisał(a)
Bogdziu, czekam na piękną jesień z Twojego ogrodu, azalie potrafią uzyskać tak wspaniałe kolory.
I ten las w zasięgu oka

Nie wiem czy w tym roku będzie piekna bo dziwnie sie drzewa wybarwiają, połowa klona ma czerwone liście które już nawet zaczęły opadac a druga połowa ciągle zielona.Ze śliwy wiśniowej juz opadają liście a las dpoiero wolno zaczął się przebarwiac. Opadają tez juz czerwone jak płomień liście trzmieliny oskrzydlonej.Na ogół drzewa się ładnie przebariają jak jest sucha jesień a jak deszczowa to liście ciemnieją i są brzydkie.Zobaczymy jak to będzie. Pozdrawiam Vivo serdecznie.
Bogdzia 20:40, 03 paź 2012

marzena napisał(a)
witaj Bogdziu,
piękne zbiory grzybów
u mnie też są... za chwilę pokażę...

Świetnie , już lecę obejrzec.
Mala_Mi 20:50, 03 paź 2012

O i tu widzę że trzmielinki sie przebarwiają... a moja jeszcze nie..... aż jutro polecę sprawdzić....
Milka 20:58, 03 paź 2012

Poczytałam, jestem na bieżąco, wiem, że przyjemny miałaś dzień i to jest najfajniejsze