Bozenko jakie zbiory! Lasu za plotem zazdroszcze! U nas wstapilam na chwile wczoraj, ale same miniaturki znalazlam, wieksze wyzbierane albo nie zdazyly urosnac Moze w weekend pod Wrockiem cos znajde
pozdrawiam!
tak mnie własnie bardzo cieszy ten las za płotem do którego bez zbędnych i długich przygotowań mogę iśc. Jak były małe to zaraz będą większe ale małe do marynowania sa świetne. Wyjeżdżasz wiec masz szanse bo tam podobno są w większych ilościach i tych duzych zbiorów Ci życzę.
A ja myślałąm że u mnei kozaczki wyrosły..a mam stwierdziłą, że to podgrzybki Trudno odróznić, bo urosły wielgaśne.... i pod brzózką, wiec ...ale mama lepiej sie zna na grzybach.... Jak mówi ze podgrzybki to podgrzybki....
Mama zawsze ma rację i mamy trzeba słuchac ale widzę ze jesteś grzeczną dziewczynką.
Bogdziu, czekam na piękną jesień z Twojego ogrodu, azalie potrafią uzyskać tak wspaniałe kolory.
I ten las w zasięgu oka
Nie wiem czy w tym roku będzie piekna bo dziwnie sie drzewa wybarwiają, połowa klona ma czerwone liście które już nawet zaczęły opadac a druga połowa ciągle zielona.Ze śliwy wiśniowej juz opadają liście a las dpoiero wolno zaczął się przebarwiac. Opadają tez juz czerwone jak płomień liście trzmieliny oskrzydlonej.Na ogół drzewa się ładnie przebariają jak jest sucha jesień a jak deszczowa to liście ciemnieją i są brzydkie.Zobaczymy jak to będzie. Pozdrawiam Vivo serdecznie.