Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:28, 08 paź 2012

Agacia napisał(a)
Dzięki Bogdziu za wizytę, pozdrawiam

Agatko tez serdecznie pozdrawiam i poluj nadal z aparatem bo dobrze Ci idzie.
Bogdzia 19:32, 08 paź 2012

marzena napisał(a)
Bożenko, miałaś piękne kwiaty wczoraj w ogrodzie
...więc dzisiaj też
pozdrawiam

u mnie ziemia całkiem nie dla róż i nic nie pomaga że podsypuję glinę. Rosną niezbyt dobrze. Co rok na jesieni mam wrazenie że róże dopiero sie rozpędzaja do kwitnienia i gdyby im zima nie przeszkodziła to by dopiero pokazały. Na jesieni są najładniejsze , najbardziej rozrosniete. A po zimie wszystko do wyciecia bo zmarzna i znów od nowa w kółko.Eden Rose w tej chwili jest tak piękna ( jako krzak ) że serce mi pęka jak mysle o mrozie który ją zniszczy.Pozdrawiam Marzenko.
Madzenka 19:38, 08 paź 2012

Bogdzia napisał(a)

Bożenko poczytałam, że za mało cebulek kupiłaś
Ja mam tak co roku, ile bym nie kupila to za mało Pozdrawiam gorąco.

Posadziłam dziś resztę cebulek i mimo że nie mam wogóle na nie miejsca jeszcze trochę by się upchnęło Denerwuje mnie że nie widac gdzie są te z ubiegłych lat i czesto sadząc uszkadzam lub niszcze te stare ale co zrobic.W ostatnią zime zmarzło mi mnóstwo cebulek żonkili, narcyzów i krokusów i wypadało by w ich miejsce znów posadzic a tu nie wiadomo gdzie ich nie ma.A jak bedzie wiadomo to nie będzie okres do sadzenia cebulek.

Bożenko a gdybyś bardzo dokladną sesję zdjęciową sobie z cebulowych wiosną zrobiła? Byłoby łatwiej nowe jesienią sadzić?
Bogdzia 19:48, 08 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)

Bożenko poczytałam, że za mało cebulek kupiłaś
Ja mam tak co roku, ile bym nie kupila to za mało Pozdrawiam gorąco.

Posadziłam dziś resztę cebulek i mimo że nie mam wogóle na nie miejsca jeszcze trochę by się upchnęło Denerwuje mnie że nie widac gdzie są te z ubiegłych lat i czesto sadząc uszkadzam lub niszcze te stare ale co zrobic.W ostatnią zime zmarzło mi mnóstwo cebulek żonkili, narcyzów i krokusów i wypadało by w ich miejsce znów posadzic a tu nie wiadomo gdzie ich nie ma.A jak bedzie wiadomo to nie będzie okres do sadzenia cebulek.

Bożenko a gdybyś bardzo dokladną sesję zdjęciową sobie z cebulowych wiosną zrobiła? Byłoby łatwiej nowe jesienią sadzić?

Może spróbuje faktycznie wiosną.
Martek 19:58, 08 paź 2012

Bogdzia napisał(a)

...więc dzisiaj też
pozdrawiam

u mnie ziemia całkiem nie dla róż i nic nie pomaga że podsypuję glinę. Rosną niezbyt dobrze. Co rok na jesieni mam wrazenie że róże dopiero sie rozpędzaja do kwitnienia i gdyby im zima nie przeszkodziła to by dopiero pokazały. Na jesieni są najładniejsze , najbardziej rozrosniete. A po zimie wszystko do wyciecia bo zmarzna i znów od nowa w kółko.Eden Rose w tej chwili jest tak piękna ( jako krzak ) że serce mi pęka jak mysle o mrozie który ją zniszczy.Pozdrawiam Marzenko.

Tak samo mi serce pęka na myśl o daliach i cyniach Bogdziu .U mnie pnąca róża i Vinci też gotowe do startu ,a tu kończyć trzeba
Bogdzia 20:04, 08 paź 2012

Martek napisał(a)

...więc dzisiaj też
pozdrawiam

Tak samo mi serce pęka na myśl o daliach i cyniach Bogdziu .U mnie pnąca róża i Vinci też gotowe do startu ,a tu kończyć trzeba

Już zapowiadają przymrozki.Twoje dalie i cynie tak jak i jaśmin, wszystko zachwycające. Dale wykopiesz to przetrzymają , z cynii zbierzesz nasionka i będą znów w przyszłym roku ale róże.... A dalie i cynie jeszcze by pokwitły gdyby nie przymrozki. Szkoda faktycznie bardzo.
Madzenka 20:05, 08 paź 2012

Bożenko a czy Ty nawozisz róże wczesną wiosną??? Bo to jednak żarłoczne roślinki i wymagają nawożenia 2 x w sezonie.
Bogdzia 20:08, 08 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)
Bożenko a czy Ty nawozisz róże wczesną wiosną??? Bo to jednak żarłoczne roślinki i wymagają nawożenia 2 x w sezonie.

Oczywiście że nawożę , dwa razy w roku granulowany nawóz specjalistyczny dla róż i jeszcze w międzyczasie nawozy w płynie. Wszystko w takiej lekkiej ziemi przeleci , dlatego jeszcze ten płynny dokładam.Marzenko Ty ciągle poza domem?
Madzenka 20:10, 08 paź 2012

To dlaczego póżno się zbierają do kwitnienia? To kwestia gleby czy odmiany?
Mnie dlatego drażniły kwitnące dwa razy w sezonie, bo kwitły za krótko. Chwilowo przerzuciłam się na okrywowe bo kwitną nieprzerwanie...

Bożenko poza domem do czwartku
an_tre 20:12, 08 paź 2012

Bożenko popatrzyłam na twoje pięknie kwitnące kwiaty, koloru masz co niemiara, szkoda, że może przymrozek je zniszczyć
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies