Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kasya 07:23, 17 cze 2014

Bogdzia napisał(a)

chociaz wole pelne peonie to musze powiedziec ze ta jest niesamowita

Bogdziu, zapytalam u siebie o tawlinke, ale moze umknąc, chodzilo o glebokosc odrostkow korzeniowych
Urszulla 07:52, 17 cze 2014

Mi też się marzą piwonie ale to kiedyś .....chyba życia mi nie starczy chyba że w totka wygram, ale jak tu wygrać jak się nie gra ha,ha,ha
tak jak pisałaś i Ty ...ja też lubię w niedzielę coś dla przyjemności w ogrodzie pogrzebać, jak już nic to chwaścików parę powyrywam
Mala_Mi 10:57, 17 cze 2014

Bogdzia str 2582 foto specjalnie dla ciebie bo nie masz FB

I sorki.... nie biegam po forum bo nie mama czasu.. wiec nic nie oglaam u nikogo.. ale chyba mnei rozumiesz..
Milka 11:11, 17 cze 2014

Bożenka, masz wspaniałą kolekcję piwonii
Milka 11:38, 17 cze 2014

Bożenka, masz wspaniałą kolekcję piwonii
Kindzia 21:49, 17 cze 2014

Ja też podziwiam Mam jedyną piwonie na razie, ale młodziak jest, nie kwitła mi jeszcze.

Pozdrówka
Bogdzia 22:15, 17 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)
Matulu, jakie piwonie Gdzie ja miałam oczy, że nawet krzaczków nie zauważyłam? No tak, zadzierałam głowe wyżej na rh Pozdrawiam Bogdziu.

Moje piwonie na razie małe krzaki. America kwitnie choc w tym roku kupiona i maleńka sadzonka była. Krinkled White kupona w tamtym roku , tez na razie mała. Ostatnio bardzo podobają mi sie białe , choc nie przepadam za białym kolorem u innych kwiatów ale piwonie i dzwonki i owszem , . Pieknie też kwitnie Sarah Bernadt od Weroniki , Weroniko dzieki.Mariolko przy kwitnących rh chyba na nic innego nie zwraca sie uwagi bo wielkie krzaki rh przyciągaja wzrok.
Bogdzia 22:18, 17 cze 2014

Gabriela napisał(a)
Będę musiała do Was do Łodzi przyjechać po te piwonie - tu u nas nigdzie w tym roku nie było tych pojedynczych, anemonowwych i mam tylko jedną w tym typie, bladoróżową.
Spokojnie, do sklepu, nie do Twojego ogrodu Bogdziu w celu szabrowania.

Gabrysiu moje wszystkie kupowane w internecie i do tego sadzonki maleńkie że az przykro patrzec. Na krzak z kilkoma kwiatami trzeba kilka lat poczekac ale sie zawzięłam i bede czekac i nadal kupowac bo własnie te pojedyncze teraz mi się podobaja a białe najbardziej.
Bogdzia 22:21, 17 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
A ja cierpliwie poczekam kolejny rok na moje piwonie.....

W moim ogrodzie coraz więcej patków. Może ilość gatunków nie powala na kolana ale liczba sztuk zachwyca. Wreszcie znajdują schronienie w moich drzewkach i w żywopłocie grabowym. W przyszłym roku musze pomyśleć o budkach lęgowych.

No to mam nadzieje ze sie cieszysz ale teraz bedziesz musiała uważac na terminy cięcia drzew żeby nie ciac w sezonie lęgowym bo jak ptaki wystraszysz to mogą zostawic gniazdo.My tniemy wcześnie wiosna zanim jak tylko zaczyna pachniec wiosna i za jakiś tydzień od dzis, w ten sposób nie straszymy ptaków na gniazdach.
Bogdzia 22:28, 17 cze 2014

Kasya napisał(a)

chociaz wole pelne peonie to musze powiedziec ze ta jest niesamowita

Bogdziu, zapytalam u siebie o tawlinke, ale moze umknąc, chodzilo o glebokosc odrostkow korzeniowych

O tawlinie napisałam u Ciebie a ja ostatnio wole pojedyncze bo nie opadają tak nisko pod ciężarem kwiatów jak pełne ale jedne i drugie są piękne.