Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:07, 04 gru 2014

an_tre napisał(a)
trochę smutny ale piękny ja u siebie nie widziałam rudzików

To chyba wynika ze strachu , bo on lubi w gęstych krzakach sie ukrywac , chowac w cieniu i pewnie tylko dlatego go nie widziałas u siebie bo jestem pewna ze mieszka w Twoim ogrodzie. Pozdrawiam Aniu.
Mariusz 06:53, 05 gru 2014

O! rudzik, fajna ptaszyna. Czasem skrada się do szklarni i tam zimuje, były takie lata. Wywiesiłem Bogdziu krążki nabite słonecznikiem, ale zainteresowanie chwilowo małe, jak wpadnie śnieg to będzie tłum.
Agania 07:17, 05 gru 2014

U mnie są rudziki, są takie malutkie, ale twój bohater obrósł w zimowe piórka

Pozdrawiam
Mariusz 07:31, 05 gru 2014

Część rudzików ostaje się w kraju na zimę, szczególnie jeśli mają dostęp do pokarmu, kreci się przy rowach gdzie woda nie zamarza, szuka jagód, gdy jest zmuszony korzysta też z dobroci karmnika. Jeśli jednak zima bardzo ostro ściśnie, nie wytrzyma i zamarznie, raz takiego znalazłem.
Pszczelarnia 09:47, 05 gru 2014

Bogdzia, u nas pięknie krążył sokół wędrowny (chyba, ponoć mieszka w Masywie Śnieżnika) i leciało po niebie coś, co wydawało dźwięk jak żuraw, było szare i wyglądało jak bocian. Co to? Żurawie dopiero niedawno odlatywały.

Bo w temacie ptaszków to jestem laik kompletny. Widzę, podziwiam i na razie jakoś tak żyjemy w zgodzie obok siebie.
Bogdzia 10:31, 05 gru 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Bogdzia, u nas pięknie krążył sokół wędrowny (chyba, ponoć mieszka w Masywie Śnieżnika) i leciało po niebie coś, co wydawało dźwięk jak żuraw, było szare i wyglądało jak bocian. Co to? Żurawie dopiero niedawno odlatywały.

Bo w temacie ptaszków to jestem laik kompletny. Widzę, podziwiam i na razie jakoś tak żyjemy w zgodzie obok siebie.

Pszczółko a nie czapla siwa? Wprawdzie one już odleciały ale czasem jakas chora moze byc spóźniona.Sokołów w Polsce nie jest dużo ale stale przybywa, więc mogłas jak najbardziej go widziec. Pozdrówka serdeczne.
Bogdzia 10:33, 05 gru 2014

Mariusz napisał(a)
Część rudzików ostaje się w kraju na zimę, szczególnie jeśli mają dostęp do pokarmu, kreci się przy rowach gdzie woda nie zamarza, szuka jagód, gdy jest zmuszony korzysta też z dobroci karmnika. Jeśli jednak zima bardzo ostro ściśnie, nie wytrzyma i zamarznie, raz takiego znalazłem.

No własnie boje sie bardzo zeby nie zamarzł. Lepiej by było żeby odleciał.Dajemy mu płatki owsiane i chetnie je zjada ale taki jednoraodny pokarm przez całązimę dla delikatnego ptaszka to za mało.Mam nadziejeze jednak odleci. Oby. Pozdrówka.
Bogdzia 10:35, 05 gru 2014

Agania napisał(a)
U mnie są rudziki, są takie malutkie, ale twój bohater obrósł w zimowe piórka

Pozdrawiam

Zimno było to sie napuszył. Zdjęcie robione wcześnie rano przy niskiej temperaturze, -7 było na pewno. Pozdrawiam Agatko.
Pszczelarnia 10:36, 05 gru 2014

Ojciec mówił, że czapla właśnie.
Wiesz, one nie odlatują tak zawsze. Znam miejsce strumień - taki na płaskim ale pofałdowanym terenie w zarośniętym gospodarstwie i tam one są, regularnie zimą robię tam "obchód". Raz o mało nie zeszłam na zawał, jak mi coś zagęgało do ucha.
Bogdzia 10:37, 05 gru 2014

Mariusz napisał(a)
O! rudzik, fajna ptaszyna. Czasem skrada się do szklarni i tam zimuje, były takie lata. Wywiesiłem Bogdziu krążki nabite słonecznikiem, ale zainteresowanie chwilowo małe, jak wpadnie śnieg to będzie tłum.

U mnie sporo sikorek wszelkiego rodzaju , tzn czterech gatunków: modra uboga , czrnogłowka i czubatka a i jeszcze sosnówka, czyli pięc gatunków.