Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kasya 20:51, 02 gru 2014

Bogdzia napisał(a)

Nie ma co przesadzac z podlewaniem , ja podlewam jak zaczynają zapowiadac mrozy , potem wszystko zależy od tego jak mróz długo trwa , zdarza sie że długo to nie da sie podlac ale jesli temp podniesie sie powyżej zera a mróz był już jakis czas to włączam wyłączone podlewanie i podlewam , jeden raz , to wystarcza na jakies trzy miesiące. Potem dopiero wiosna.

Acha... No niby jakby było trochę na plus to mozna włączyć ... Ale Juz sobie wyobrażam co na to mój eM ...
Oby napadalo trochę śniegu
Napia 21:33, 02 gru 2014

Bożenko, chciałam pytać, ale znalazłam odpowiedzi na swoje pytania
U nas też zrobiło się wietrznie i zimno - 8 , czekam na śnieg, żeby litościwie okrył rośliny w ogrodzie
Bogdzia 21:51, 02 gru 2014

weronika77 napisał(a)
Rudzik przywdział jesienne kolorki, rude. Bogdziu, popatrz jeszcze raz czy znasz tę drugą perfumowaną, jasną. Kliknęłam nie tak jak chciałam, ale teraz zostało pytanie o jedną a nie dwie? ( w wolnym czasie, z nudów zajrzyj)

Byłam.
Bogdzia 21:51, 02 gru 2014

Kasya napisał(a)

Acha... No niby jakby było trochę na plus to mozna włączyć ... Ale Juz sobie wyobrażam co na to mój eM ...
Oby napadalo trochę śniegu

Ile masz tych rh? Moze wiadrem można podlac? Ja mam ponad 300.
Bogdzia 21:54, 02 gru 2014

Napia napisał(a)
Bożenko, chciałam pytać, ale znalazłam odpowiedzi na swoje pytania
U nas też zrobiło się wietrznie i zimno - 8 , czekam na śnieg, żeby litościwie okrył rośliny w ogrodzie

Ja też bym chciała śnieg , może na swieta będzie. Pozdrówka Agnieszko.
viva 22:03, 02 gru 2014

Bogdzia napisał(a)

U mnie nie ma słoneczka a Ty i Małgosia o nim piszecie , ale po tamtej stronie Łodzi całkiem inny klimat. Pozdrawiam.

Bogdziu, nie wiem której strony dotyczy ten inny klimat ale u mnie też dzisiaj było słoneczko i całkiem przyjemny dzień
EPODLAS 22:26, 02 gru 2014

Bogdziu, a ja dzisiaj poszłam na spacer z moim pieskiem, wzięłam aparat bo chciałam jakiegoś ptaszka uwiecznić, a nawet wrony ode mnie uciekały i nic nie pstryknęłam. One ciebie chyba kochają i dają ci się fotografować
Bogdzia 09:14, 03 gru 2014

viva napisał(a)

Bogdziu, nie wiem której strony dotyczy ten inny klimat ale u mnie też dzisiaj było słoneczko i całkiem przyjemny dzień

A u mnie nadal słoneczka nie widac ale trochę sie ociepliło , dobre i to , nawet bardzo dobre bo chłód był okropny.Pozdrówka Vivuś.
Bogdzia 09:17, 03 gru 2014

EPODLAS napisał(a)
Bogdziu, a ja dzisiaj poszłam na spacer z moim pieskiem, wzięłam aparat bo chciałam jakiegoś ptaszka uwiecznić, a nawet wrony ode mnie uciekały i nic nie pstryknęłam. One ciebie chyba kochają i dają ci się fotografować

Bożenko tak z marszu to i mnie trudno coś sfotografowac. Trzeba posiedziec w jakimś miejscu dłuższy czas albo naszykowac jedzenie przed oknem i sterczec w oknie czekajac na ptaki. Dośc szybko się przyzwyczajają ale oczywiście trzeba szybko zdjecia robic bo dużo czasu na to nie dają. Pozdrówka.
agniecha973 11:30, 03 gru 2014

Bogdziu, czy mogłam pomylić z czymś stadko szczygłów "dyndających" na poletku nawłoci? Szukam czegoś równie kolorowego, co dziś widziałam dwa razy w stadku 10-15 szt. Wielkość coś jak wróbel, więc szczygły by pasowały.