Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:39, 06 gru 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Bogdziu, czy u Ciebie też dzisiaj szadź jak u mnie? Pytam, bo mamy zbliżony klimat (pomimo oddalenia). U siebie dałam dzisiejsze fotki szadzi. Pozdrawiam cieplutko

Nie ma u mnie szdzi . Ciepło się zrobiło i są mgły. Gdyby przyszedł mróz to i szadz by była ale pewnie i ślizgawica na drogach. Twój ogród w szadzi jak w bajce, piękny , podobnie pięknie ma Agania.
Bogdzia 20:59, 06 gru 2014

anka_ napisał(a)
No dobra, przyznaję że o tym mysikróliku to musiałam poczytać. Piszą, że on liczny u nas a ja jeszcze takiego cudeńka nie widziałam.
A wiewiór Bożenko zazdroszczę. Odkąd musieliśmy wyciąć orzecha to nie pokazują się u mnie. Leszczyny rosną- może to je skusi.

U mnie bardzo dużo wycięli lasu , jest niestety mniej wiewiórek . Dawniej bez problemu się je spotykało a teraz to świeto jak przychodzą ale jedna stale u nas bywa pewnie dlatego ze dostaje orzechy.Leszczyny trzeba opryskiwac żeby były orzechy, wiewiórki nimi na pewno nie pogardza.Lubię bardzo je obserwowac.I w tym miejscu wyłaczyli mi prąd ale po jego oddaniu wszystko się zachowało i nie musiałam pisac od nowa.
Anita1978 21:02, 06 gru 2014

Ale fajny ten mysikrólik- nie widziałam jeszcze takiego....buziaki!
Bogdzia 21:07, 06 gru 2014

paniprzyroda napisał(a)
Mnie też brakuje ogrodu, ale nie ukrywam, że chyba jestem trochę zmęczona i taka przerwa jest potrzebna. Nareszcie będzie czas wieczorami by nadrobić wątki, angielskie inspiracje Pozdrawiam Bogdziu

Ja się boje do takich wątków zagladac bo nie mam gdzie sadzic a efekt po czytaniu i oglądaniu łatwy do przewidzenia.Czasem myslę ze tez jestem zmęczona ale wystarczy jeden a nawet pół dnia z deszczem i już sie regeneruje, cała zima na odpoczynek od ogrodu to za dużo, szczególnie ze nie przepadam za domowa robotą .
Bogdzia 21:09, 06 gru 2014

Anita1978 napisał(a)
Ale fajny ten mysikrólik- nie widziałam jeszcze takiego....buziaki!

To najmniejszy nasz ptaszek. Lubi bardzo zacienione miejsca i pewnie dlatego trudno go zobaczyc, kręci się wsród iglaków głownie.Pozdrówka Anitko.
Bogdzia 21:13, 06 gru 2014

Mala_Mi napisał(a)

No to jesteśmy dwie Też nie widziałam .

A bo on świerki głównie lubi , a kto patrzy na świerki i na to że tam sie cos maleńkiego porusza???
Bogdzia 21:15, 06 gru 2014

yolka napisał(a)

Też nie widziałam. Można nam wcisnąć, że to myszka lub królik
A ja dziś widziałam parę takich brązowych z niebieskim piórkiem do kapelusza. Bożenko plis - jak się nazywają bo gafy nie chcę strzelić, czy może na "S"

Pewnie sójki bo cóż by innego.

Bogdzia 21:20, 06 gru 2014

polinka napisał(a)
Bożenko ptaków i wiewióry zazdroszczę. W poprzednim ogrodzie miałam nawet sarny, które nauczyłam przychodzić o określonej godzinie. Tęsknię bardzo za takimi widokami i dziękuję, że mogę u Ciebie oczy i duszę nacieszyć.

Miło Cie widziec Polinko. Takich miejsc gdzie przychodzą dzikie zwierzeta jest coraz mniej więc bardzo chciwie o nich czytam, szkoda ze juz tego nie masz. Ja robię coraz mniej zdjec bo juz wszystko obfotografowałam co tylko u mnie bywa. Do lasu przestałam chodzic odkąd go tak zniszczyli ze nawet chodzenie po nim jest uciązliwe bo pełno gałęzi i rowy od ciągnietych drzew i ciężkiego sprzętu. Przypuszczam że sarny i dziki wyniosły się gdzieś indziej.Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie.
Bogdzia 21:21, 06 gru 2014

Napia napisał(a)
Symatyczna wiewiórka i mysikrólik także
Pozdrawiam cieplutko

Zdjęcia niestety kiepskie ale kto by się tym przejmował. Pozdrówka.
Ivvvona 21:21, 06 gru 2014

U mnie też bywają sójki ale nie mam szczęścia żeby obfocić.