Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:22, 07 gru 2014

Marzena2007 napisał(a)
Pierwszy raz w zyciu rudzika i sójkę obejrzałam. Jak dobrze, ze pokazujesz takie zdjęcia.
Pozdraiwam Bogdziu

Marzenko no co Ty piszesz? co roku zimą pokazuje ptaki a sójek i rudzików było mnóstwo.Pozdrówka.
Bogdzia 20:28, 07 gru 2014

agniecha973 napisał(a)
Ale ładnych gości miałaś! Też chciwie czytam i oglądam takie ciekawostki. U nas w piątek widzieliśmy znów strzyżyka, ja rano, a M po południu (pytał mnie co to za mały ptaszek z zadartym mocno ogonkiem ). On tak śmiesznie przykuca jakby miał odfrunąć, ale patrzy na człowieka i się zastanawia. Pocieszny jest. U nas lubi berberysowe zarośla przed domem.
Ja teraz mądrala jestem, nigdy tylu ptaków nie umiałam rozpoznać.
Sójki w ogrodzie całą jesień skrzeczą, są od jakiegoś czasu mocno widoczne. Poza tym ostatnio kuny się panoszą. Wieczorem jak wracam do domu, czasem smykną przed samochodem.

Strzyżyki fajne ptaszki choc kolorów nie maja ale sa urocze. W ksiązkach pisza ze naszym najmniejszym ptaszkiem jest mysikrólik ale mnie sie ciagle wydaje ze jednak strzyżyk. Ten jego zadarty ogonek rozśmiesza mnie zawsze jak go zobacze. Kun Ci nie zazdroszcze , potrafią narobic kłopotu.
Dla tych którzy nie znają tego ptaszka dwa zdjecia (jedyne jakie mam bo nie jest łłatwo go sfotografowac).

Bogdzia 20:31, 07 gru 2014

Luki napisał(a)
Bożenko lubię Twoje obserwacje ptaków. Niby zna się te ptaszki ze słyszenia, ale nigdy się tym nie interesowałem to i nawet zdjęcia nie widziałem, a teraz to może nawet nie miałbym problemu z rozpoznaniem niektórych Zawsze to człowiek mądrzejszy.

Myślę że chociaz kilka naszych krajowych ptaszków wypada znac i dlatego zapraszam częściej.Pozdrówka.
Bogdzia 20:33, 07 gru 2014

Urszulla napisał(a)
Bogdziu, mysikrólika fajnie oglądać, takiego cudaka jeszcze nie widziałam
pozdrawiam wieczorem, bo byłam zapracowana w kuchni, przez dwa dni

To popatrz jeszcze na mysikrólika i zapamiętaj go dobrze Ulciu.

Bogdzia 20:35, 07 gru 2014

A u mnie dzis mgły , mgły i nic wiecej.

Bogdzia 20:35, 07 gru 2014

yolka 20:46, 07 gru 2014

Bożenko strzyżyk wydaje się być ptaszkiem o wysokim poczuciu humoru, wydaje mi się taki wesoły, może faktycznie sprawia takie wrażenie dzieki zadartemu ogonkowi. Mysikrólik ładnie upierzony, obydwu nigdy nie widziałam, ale dopiero uczę się dostrzegać ptaki. Las we mgle baśniowy, czar nie z tej ziemi, taka jesień może sie każdemu poodobać. Miłego tygodnia
Ivvvona 20:58, 07 gru 2014

Ja też nie za bardzo rozpoznaję ptaki, oprócz podstawowych gatunków, ale dzięki twoim zdjęciom mam chociaż pojęcie jak wyglądają. A nuż kiedyś zobaczę na żywo? Las we mgle bardzo nastrojowy i tajemniczy, lubię takie widoki. U nas też dzisiaj mgła spowiła wszystko. Pozdrówka
Kasya 22:18, 07 gru 2014

Oj cudnych masz gości Bożenko aż zazdroszczę
U mnie tylko sikorki, sojki i bazanty. Bardzo sporadycznie coś innego widzę
A mysikrolika to w życiu nie widziałam
Mala_Mi 22:59, 07 gru 2014