Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Gabriela 17:31, 29 mar 2015

Bogdziu, kiedy do ziemi mają iść martagony? Wydaje mi się, że ziemia jeszcze za zimna.
Urszulla 17:54, 29 mar 2015

Popatrzyłam wstecz, że o piwoniach rozprawialiście. Zresztą ich kiełki już wystają z ziemi i niedużo czasu zostało do ich kwitnięciaCałuję.
popcorn 18:41, 29 mar 2015

Ja posadzilam dzisiaj lilie drzewiaste.. za wcześnie??
Bogdzia 20:54, 29 mar 2015

Gabriela napisał(a)
Bogdziu, kiedy do ziemi mają iść martagony? Wydaje mi się, że ziemia jeszcze za zimna.

Ja swojego jedynego posadziłam. Nie wydaje mi sie by one delikatne były bo już z ziemi wyrastają.
Bogdzia 20:55, 29 mar 2015

Urszulla napisał(a)
Popatrzyłam wstecz, że o piwoniach rozprawialiście. Zresztą ich kiełki już wystają z ziemi i niedużo czasu zostało do ich kwitnięciaCałuję.

Piwonie teraz modny temat i wiele osób kupuje , trwa pogoń za jak najciekawszymi.
Bogdzia 21:00, 29 mar 2015

popcorn napisał(a)
Ja posadzilam dzisiaj lilie drzewiaste.. za wcześnie??

Ziemia rzeczywiscie zimna , ja sadziłam jak było cieplej i nie myślałam ze zimno wróci. Moje drzewiaste są w ziemi i pewnie nic im nie bedzie ale kupne mogą byc przetrzymywane w cieple i kto wie jak sie zachowaja? Trudno mi powiedziec czy dobrze zrobiłas ale ja tez zawsze dosc wczesnie sadziłam , w tym roku nowych nie kupiłam poza dwiena cebulkami pomyłkowo kupionymi za martagony i też sa posadzone.
an_tre 21:00, 29 mar 2015

Bogdziu pozdrawiam w mokrą niedzielę
ale cieszę się z tych opadów, bo już zaczęłam podlewać moje krzewy, żeby nie poschły
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 21:02, 29 mar 2015

Madzenka napisał(a)
U mnie +11 ale jakoś nieprzyjemnie zimno i deszczowo.
Wczorajj dosadziłam chyba z 8 piwoni. Tylko prosze nie pytaj jakich, bo nie zapisłam teraz mam chyba z 15 i już obiecuje ich nnie przesadzać i czekać na kwitnienie

Ja na razie mam 8 nowych , czekam jeszcze na dwie. Posadziłam dwa dni temu w ogrodzie w południe a jak sie po południu zrobiło zimno to wykopałam i wsadziłam do donic. Niech podrosną w cieple bo w tamtym roku takie maleńkie zjadły mi ślimaki.
Bogdzia 21:05, 29 mar 2015

an_tre napisał(a)
Bogdziu pozdrawiam w mokrą niedzielę
ale cieszę się z tych opadów, bo już zaczęłam podlewać moje krzewy, żeby nie poschły

Aniu u kogo pada to pada , u mnie kazdego dnia zapowiadają ale nie pada , dzis w nocy ma już padac i moze bedzie bo pojedyncze krople zaczeły spadac.Rh podlewałam juz dwa razy i wczesniej jeszcze krokusy bo bez wody maleńkie były. Teraz ma buc deszczowo dwa tygodnie to myśle ze i do mnie dotrze. Pozdrówka Aniu serdeczne.
Mala_Mi 22:38, 29 mar 2015

Madzenka napisał(a)
U mnie +11 ale jakoś nieprzyjemnie zimno i deszczowo.
Wczorajj dosadziłam chyba z 8 piwoni. Tylko prosze nie pytaj jakich, bo nie zapisłam teraz mam chyba z 15 i już obiecuje ich nnie przesadzać i czekać na kwitnienie

Już to widzę.. za rok Madżen przesadza piwonie