Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 09:14, 02 kwi 2015

Dzis jestem umówiona z Magdą Nikitą i Renią Rozark a że sie nie rozdwoje to na spotkanie z Magdą wysyłam M. Niech też ma ogrodowiskowe spotkanie
Będe później.
Mala_Mi 09:32, 02 kwi 2015

Jesteś rozchwytywana, wcale się nie dziwię. Ale eMuś też się rozerwie
Piwonii fioletowej nie oddawaj zawsze ktoś się znajdzie kto odkupi. Bo jest piękna.
Pokrzywnica wygląda jak wróbel... muszę baczniej przyglądać się wróbelkom.
Dziś zaspałam, ale rano mus zajrzeć do Ciebie przy kawusi
mirkaka 15:26, 02 kwi 2015

Witaj Bogdziu, wczoraj obejrzałam sobie film z Twojego ogrodu z Mają. Cudny masz ogród. Piwonia pewno w rzeczywistości bardziej różowa niż fioletowa? Ja kupowałam wiele lat temu piwonię drzewiastą żółtą, długo mi nie kwitła, w końcu przesadziłam ją i po roku zakwitła, na różowo .
Teraz i tak cieszę się z niej. Jak zdobywasz wiedzę o ptakach? Sprawdzasz w atlasie , ja też lubię obserwować ptaki. Ja sprawdzam w atlasie ale nie zawsze jestem w stanie dojść co to za ptaszek. Kilka dnie temu pojawiła się u mnie wiewiórka, tylko chyba nie została.
Pozdrawiam
kasiek 16:19, 02 kwi 2015

Rany piwonia kwitnie
Ja tez kupowałam piwonię drzewiastą lawendową a mam jasnoróżową. Ale kolor masz sliczny
zawitka 16:51, 02 kwi 2015

Pozdrowionka z ciemnej W -wy.Ładna ta peonia I już kwitnie ,chyba jej bardzo dobrze u Ciebie
Bogdzia 17:32, 02 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)
Jesteś rozchwytywana, wcale się nie dziwię. Ale eMuś też się rozerwie
Piwonii fioletowej nie oddawaj zawsze ktoś się znajdzie kto odkupi. Bo jest piękna.
Pokrzywnica wygląda jak wróbel... muszę baczniej przyglądać się wróbelkom.
Dziś zaspałam, ale rano mus zajrzeć do Ciebie przy kawusi

Masz racje ona nabiera lekko fioletowego koloru , zaczyna mi sie podobac ale denerwuje mnie ze nie dostałam tego co chciałam. Przy mnie wystawiono te piwonie do sprzedaży i pierwsza ją kupiłam , nie powinno byc pomyłki. Teraz wyglada tak

Bogdzia 17:34, 02 kwi 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Niesamowite - piwonia krzewiasta zakwitła. Ale czytam ze w domu. Bozenko jak Ci się nie podoba to wymień. Zadowolenie musi być. Moja ma dopiero listki ale dziś był przymrozek 1 na minusie.

Twoja w gruncie a ja sie obawiałam ze moze nie byc to co chciałam wiec nie posadziłam , no i mialam racje.
Bogdzia 17:38, 02 kwi 2015

mirkaka napisał(a)
Witaj Bogdziu, wczoraj obejrzałam sobie film z Twojego ogrodu z Mają. Cudny masz ogród. Piwonia pewno w rzeczywistości bardziej różowa niż fioletowa? Ja kupowałam wiele lat temu piwonię drzewiastą żółtą, długo mi nie kwitła, w końcu przesadziłam ją i po roku zakwitła, na różowo .
Teraz i tak cieszę się z niej. Jak zdobywasz wiedzę o ptakach? Sprawdzasz w atlasie , ja też lubię obserwować ptaki. Ja sprawdzam w atlasie ale nie zawsze jestem w stanie dojść co to za ptaszek. Kilka dnie temu pojawiła się u mnie wiewiórka, tylko chyba nie została.
Pozdrawiam

No własnie tak to sie kupuje te piwonie rzadko kiedy kolor sie zgadza.Wiewiórka jesli znajdzie orzechy to powróci. One najchętniej wczesnie rano szukaja jedzenia. Co do ptaków to znam te z którymi sie spotykam . W atlasach też szukałam , najlepiej miec takie gdzie sa zdjecia a nie rysunki a jeszcze lepiej kilka atlasów gdzie ptaki sa róznie pokazane bo po jednym zdjeciu to pozna ktoś kto zna dla laika trzeba więcej informacji. Pozdrówka.
Bogdzia 17:39, 02 kwi 2015

kasiek napisał(a)
Rany piwonia kwitnie
Ja tez kupowałam piwonię drzewiastą lawendową a mam jasnoróżową. Ale kolor masz sliczny

Jeszcze jeden przykład ze nie ma sie tego co się kupuje. Ciekawe jak moja jutro bedzie wygladac.
Bogdzia 17:41, 02 kwi 2015

zawitka napisał(a)
Pozdrowionka z ciemnej W -wy.Ładna ta peonia I już kwitnie ,chyba jej bardzo dobrze u Ciebie

Ciemna Warszawa to moze u Was jak u mnie. Jutro choinkę trzeba ubierac i sanki wnuczkom wyjąc.Od południa zaczął padac śnieg i pada go coraz więcej.