Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 08:18, 31 paź 2012

monteverde napisał(a)
moje sikory też przytyły

Na pewno ma to znaczenie jak mają zawsze przygotowaną stołówkę.Lepiej jak są takie dorodne niż chude i zabiedzone.
Bogdzia 08:24, 31 paź 2012

Martek napisał(a)
Wszystko dostaje futerek zimowych sikory też .Ja lubię takie kulki grubaśne .
Dobranoc i miłej ,pogodnej środy .
Już pewnie od jutra zacznie się czas refleksji .
Buźka Bogdziu

Ja też lubie takie żółte kulki jak z kartek wielkanocnych.Jak będą w dobrej kondycji to i młodych więcej na wiosnę będzie.
Czas refleksji to prawda . trudno przy takim świecie nie nabrac dystansu do codziennego zycia, ale życie szybko znów wciągnie nas w swój wir i jak tylko za kilka dni w sklepach zrobią dekoracje świąteczne zacznie się planowanie świąt.
Bogdzia 08:29, 31 paź 2012

hanka_andrus napisał(a)
Jesień ogólnie jest refleksyjna,a 1 listopad szczególnie!
Życzę miłych odwiedzin w domach bliskich i dalekich,a przede wszystkim na forum w O......
Bożenko,nawet jak śpisz ,to ptaszki u Ciebie buszują! Buziołki....

Haniu dosłownie tak jest bo jak wstanę rano to w karmnikach ruch już bardzo wielki.Dzis i najbliższe dni oczywiście przeznaczone dla tych którzy są gdzie indziej, a czym człowiek starszy tym więcej ma rodziny i znajomych po drugiej stronie.Smutne to ale nic zmienic sie nie da.
Bogdzia 08:30, 31 paź 2012

Agacia napisał(a)
Wypasiona sikorka

Zgodnie ze swoją nazwą bo w końcu to przecież bogatka.
Bogdzia 08:34, 31 paź 2012

To jeszcze zostawię dwa zdjęcia szarytki która nie była zadowolona że jej robię zdjęcia i tak mi to okazała:

Życzę wszystkim miłego dnia.
Mala_Mi 08:59, 31 paź 2012

Szara kuleczka też świetna Moje sikorki wczoraj oszalały... i bez przerwy wpadały w szyby...... a ni mogę opuścić rolet..bo pilot się zepsuł
Miłego dnia.
Milka 10:51, 31 paź 2012

Bogdzia napisał(a)
Na mnie już pora . Zaglądajacym zostawiam w zastępstwie rozgadana sikorke.

przecudna!
u ciebie tyle tych ptaków, niektórych nazw nawet nie słyszałam!
miłego dnia, u nas słonecznie
dajana 11:40, 31 paź 2012

Jaka tłuściutka sikoreczka ,sliczna i te oczka jak dwa guziczki . Zrobiłam wczoraj karmik z butelek po mleku z dozownikiem Wyszedł prawidłowo ale wsypałam łuskany słonecznik + siemie lniane .Dopiero w nocy załapałam że po co łuskany ? czym karmisz swoje ptaszki oprócz gotowych kolb z ziarnami słoninki jabłek .Czy kupujesz im pszenicę? Maz powiedział ze sporo sójek przyleciało do innego karmika a sikorki je przegoniły Sójka wlazła do srodka a sikorki na dach i tak tupały i hałasowały az sobie odleciała he,he Nie wiem czy się nie przechwalał ale w przyrodzie wszystko mozliwe Dziasiaj jadąc do pracy musiałam nagle sie zatrzymac Przez drogę przeszły dwa piękne jelenie,, poroze miały juz bardzo duze Co to był za widok Od jutra jeżdzę z aparatem No moze nie od jutra,, bo to dzień zadumy i bliskosci z tymi których juz między nami nie ma ,,.ale uczynie to pózniej .Spokojnych dni zycze w rodzinnej miłej atmosferze i słoneczka odrobiny nie tylko w sercu .Tymczasem Bozenko Pa!
Bogdzia 16:44, 31 paź 2012

asc napisał(a)
Szara kuleczka też świetna Moje sikorki wczoraj oszalały... i bez przerwy wpadały w szyby...... a ni mogę opuścić rolet..bo pilot się zepsuł
Miłego dnia.

Coś je musiało straszyc jak tak się bez przerwy płoszyły, może kot a może ptak drapieżny?
Bogdzia 16:45, 31 paź 2012

irena_milek napisał(a)

Na mnie już pora . Zaglądajacym zostawiam w zastępstwie rozgadana sikorke.

przecudna!
u ciebie tyle tych ptaków, niektórych nazw nawet nie słyszałam!
miłego dnia, u nas słonecznie

Też karmisz ptaszki to pomału je poznasz ale musisz znaleźc czas na to by je obserwowac.