Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 13:02, 15 sie 2015

Karol99 napisał(a)

Ten rok jest okropny po względem suszy, nawet na wiosnę śniegu nie było, a parę lat temu zalewalo mi ogród normalnie.

Masz racje wiosna była bardzo sucha i teraz to koszmarne lato...........
Bogdzia 13:03, 15 sie 2015

malgocha1960 napisał(a)
Bożenko,przywędrowałam do ciebie zobaczyc jak radzisz sobie z podlewaniem takich ilości swoich wodolubnych.Masakra ten rok,człowiek czeka w napięciu jesień i długą zimę ,a potem pogoda zniszczy całą nasza pracę.

Małgosiu leje i klnę bo i wody brakuje . Masz racje tak czekalismy na wiosne i zieleń , nie wiem czy bym teraz zimy nie wolała.
Bogdzia 13:06, 15 sie 2015

Katkak napisał(a)
Bożenko można nawozić jeszcze rododendrony? A jeśli tak to do kiedy? Miejmy nadzieję, że od wtorku będzie chłodniej - zgodnie z zapowiedziami. Buziaki ślę.

Kasiu absolutnie nie nawoź. Po pierwsze jest juz za późno , po drugie za sucho. Dopiero na wiosne nawożenie , teraz tylko podlewanie. Jesli jakis bardzo źle wyglada to jak skończa sie upały jeszcze dolistnym można potraktowac ale niewiele to da.
Bogdzia 13:08, 15 sie 2015

Urszulla napisał(a)
Macham po powrocie aklimatyzacja straszna, rośliny w większości żyją, niektóre zmarnowane, cóż susza. Takiego lata żeby 2 mies. było 30st nie pamiętam. W zeszłym roku u nas 2 mies. lało. Same skrajności.
Nad morzem było cudownie

No to chociaz wypoczęta jestes.Nie dwa miesiące jest 30 stopni tylko trzy bo juz od 1 czerwca tak jest , ja zapisuje to 1 VI było 29 stopni i potem upał z pojedynczymi chłodniejszymi dniami.
Bogdzia 13:08, 15 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasia chłód chłodem, ale żeby z nieba polało choć trochę

To prawda , sam chłod to za mało.
Bogdzia 13:11, 15 sie 2015

Najładniejsze obecnie miejsce w moim ogrodzie, reszty nie warto pokazywac no chyba ze jeszcze hortki, ta na ostatnim zdjęciu sięga wysokoscią dachu..

Margarete 13:29, 15 sie 2015

Byle do wtorku! Ma być chłodniej ale deszcz u nas zapowiadają dopiero na sobotę za tydzień i to tylko w sobotę...
Bogdzia 13:34, 15 sie 2015

Margarete napisał(a)
Byle do wtorku! Ma być chłodniej ale deszcz u nas zapowiadają dopiero na sobotę za tydzień i to tylko w sobotę...

Zapowiadali w czwartek w następnym tygodniu a Ty piszesz ze w sobotę? To znów przesunęli , jak zwykle.rece opadaja.
Milka 19:15, 15 sie 2015

Bogdzia napisał(a)
Najładniejsze obecnie miejsce w moim ogrodzie, reszty nie warto pokazywac no chyba ze jeszcze hortki, ta na ostatnim zdjęciu sięga wysokoscią dachu..

Az trudno uwierzyc w brak deszczu, toz to kwitnie super, u mnie spalone, ale co tam, za rok znowu zakwitna, pieknie
Milka 19:17, 15 sie 2015

Bogdzia napisał(a)

Niestety nic sie na lepsze nie zmienia. Nawet nie chce mi sie wchodzic na Ogrodowisko bo nic poza narzekaniem nie mam do napisania. Macham.

No narzekamy, to czesc naszej natury, ale i Ania juz nie wchodzi przez to narzekanie