Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

malgocha1960 07:34, 15 sie 2015

Bożenko,przywędrowałam do ciebie zobaczyc jak radzisz sobie z podlewaniem takich ilości swoich wodolubnych.Masakra ten rok,człowiek czeka w napięciu jesień i długą zimę ,a potem pogoda zniszczy całą nasza pracę.
Katkak 09:26, 15 sie 2015

Bożenko można nawozić jeszcze rododendrony? A jeśli tak to do kiedy? Miejmy nadzieję, że od wtorku będzie chłodniej - zgodnie z zapowiedziami. Buziaki ślę.
Urszulla 12:35, 15 sie 2015

Macham po powrocie aklimatyzacja straszna, rośliny w większości żyją, niektóre zmarnowane, cóż susza. Takiego lata żeby 2 mies. było 30st nie pamiętam. W zeszłym roku u nas 2 mies. lało. Same skrajności.
Nad morzem było cudownie
sylwia_slomc... 12:38, 15 sie 2015

Kasia chłód chłodem, ale żeby z nieba polało choć trochę
Bogdzia 12:52, 15 sie 2015

agniecha973 napisał(a)

Mam tak samo. Zdjęć nie robię, bo co tu pokazywać... Właśnie wróciliśmy z podlewania pola! Masakra! Staram się wszystko utrzymać przy życiu, bo tylko to się da zrobić. U nas ziemia na tyle ciężka, że jak dobrze podleję, to na kilka dni starcza. Wtedy mogę zająć się inną częścią ogrodu. I tak w kółko. U mnie deszczu nie było od początku lipca. Przy tych temperaturach wszystkie pomidory na raz dojrzewają Teraz nadprodukcja, a potem nie będzie. Bez sensu. Może klimę im zamontuję. Też tylko narzekam.

Dobrze Aga że choc ziemie masz ciężką to wode trzyma.Klima pewnie by pomogła pomysł dobry ale realizacja??????????Faktycznie u ciebie jeszcze straty w polu dochodza, podlewanie pola , kiedys nikt by nawet o tym nie pomyślał, teraz to koniecznosc. Pozdrówka śle i deszczu życzę.
Bogdzia 12:52, 15 sie 2015

boguslawa_madejska napisał(a)
Bożenko pozdrawiam

Bogusiu macham.
Bogdzia 12:53, 15 sie 2015

07_Rene napisał(a)

Dlatego ja już prognoz nawet nie oglądam. Szkoda się denerwować...
Robię każdego dnia, ile w mojej mocy, i staram sie nie martwić na zapas, choć wody ze studni starcza na coraz mnie roslin.

Ale przynajmniej moje rodki ciut podkurowałam... podlewam im tylko bryłę korzeniową, dokładnie, powoli, czekając aż woda wsiąknie.

Podlewaj je bo to rośliny z klimatu gdzie deszczu nie brakuje.
Bogdzia 12:55, 15 sie 2015

MirellaB napisał(a)
Bogdziu deszczu u mnie nadal brak
Ogród podlewam i rośliny dają radę.
Teraz przyjemny wiatr na dworze.
Dobrej nocy Bogdziu

Cieszę sie ze roslinki ,,dają radę" Może w koncu przyjdzie ten deszcz.Pozdrówka.
Bogdzia 12:57, 15 sie 2015

AnnaB napisał(a)
poprostu coś pięknego!

Pieknie jest jak wszystko działa tak jak powinno , słonko świeci i deszczyk pada kiedy trzeba wtedy ogród cieszy. Pozdrówka.
Bogdzia 13:01, 15 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
U nas też ani kropli, ani widu, ani słychu a potem jak zacznie lać to końca nie będzie widać- afrykańska pogoda? tzn pora sucha i pora deszczowa, żadna jesień... u mnie kalina koralowa wszystkie liście ma już czerwone ehh....

To bardzo możliwe ze potem będzie lało bez końca i znów będziemy narzekac.U mnie czerwienieje trzmielina , rosliny zasłaniajace płot sa najmniej podlewane i kiepsko wyglądaja.Ty masz wielki obszar , dobrze że na razie nie zagospodarowany w całosci bo bys teraz się dwoiła i troiła jak to podlac.