Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Urszulla 21:36, 16 sie 2015

Bogdziu, też życzę Ci ulewnego deszczu choć zauważyłam że u Ciebie rzadko pada i naprawdę masz z tym kłopot. A jeszcze te braki wody...to niech choć ona leci może teraz będzie lepiej jak przyjdzie jesień-trzeba mieć nadzieję
Bogdzia 22:03, 16 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)

Mam nadzieję, że w końcu popadało, ale z tego co oglądam na pogodzie, to wszytkie chmury jak zwykle cie minęły z prawa lub z lewa..

Popadało wczoraj ,dokładnie pół litra na metr kwadratowy.
Bogdzia 22:04, 16 sie 2015

Urszulla napisał(a)
Bogdziu, też życzę Ci ulewnego deszczu choć zauważyłam że u Ciebie rzadko pada i naprawdę masz z tym kłopot. A jeszcze te braki wody...to niech choć ona leci może teraz będzie lepiej jak przyjdzie jesień-trzeba mieć nadzieję

Podlewam codziennie , susza niewyobrazalna.Pozdrówka Ula.
Bogdzia 22:05, 16 sie 2015

popcorn napisał(a)
Hortensje masz ogromne! Niesamowite ze one w ogole moga byc takie wielkie! Zycze deszczu
pozdrawiam!

Moje juz mają troche lat , więcej niz 10 to i urosły. Deszczu na cały tydzień nie zapowiedzieli niestety.Pozdrówka.
Bogdzia 22:17, 16 sie 2015

Kindzia napisał(a)
My już żyjemy Bogdziu, padało dość intensywnie ze 3 godziny, bez dodatkowych sensacji było. I tak miałam nadzieję, że tam u Was też pada wreszcie. Pewnie, że lepiej podlewać niż mieszkać bez dachu, ale cierpliwości zaczyna brakować...

U mnie ptaszki w kolejce do ciurkadełka stały, udało mi się zdjęcia im cyknąć.

Pozdrawiam bardzo serdecznie

Kasiu fajnie ze Ci podlało.Ptaszkami się zachwyciłam .Świetne zdjecia.Macham.
Bogdzia 22:17, 16 sie 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Madżenka dzięki. Ja dziękuję losowi za to że pomimo wieku nie siedzę np. na wózku inwalidzkim, że chodzę codziennie 10 km z psem i że to co osiągnąłem to dzięki własnej pracy, dziękuję że żyję i dlatego suszę ząbki.
A co do ogrodów, to my jesteśmy ich gośćmi a nie odwrotnie. Rośliny w razie niesprzyjających warunków albo się przystosują albo padną.

Zbyszku dobrego zdrówka nadal życzę.
Bogdzia 22:18, 16 sie 2015

Nallar napisał(a)
Chciałam się z wami wszystkimi podzielić pozytywną energią i deszczem.
U mnie pada i grzmi już drugi dzień. Dmucham w deszczowe chmurki może do was dotrą i podleją roślinki.

Jak mój ogródek potrzebował deszczu widać tutaj.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4256-ogrodek-ewy?page=385

Dwa dni deszczu to masz szczęscie. Trawke niestety masz taką jak i ja. Pozdrówka.
Bogdzia 22:20, 16 sie 2015

rozark napisał(a)
u mnie pokropiło jeszcze mniej niż u ciebie, dzisiaj chmury może z nich coś spadnie?

I pewnie nie spadło. Na Chojnach zalewało samochody po szyby.
Bogdzia 22:23, 16 sie 2015

Madzenka napisał(a)
Ja po kilku dniach takiego czytania o suszy zniknęłam i nic nie pisałam. Byłam zmęczona upałem , susza i forum

Marzenko ja tez uznałam ze nie mam po co wchodzic na forum ale jak ludzie pytaja to chcę im odpowiadac a pytaja duzo czesciej na pw niz w watku , a jak juz weszłam to trudno sie nie odezwac do tych co pisza.
Bogdzia 22:25, 16 sie 2015

anka_ napisał(a)
Ja niestety też tylko popatrzyłam na błyskawice, deszczu ani kropli. Ale 5km od nas całkiem nieźle popadało. Ot, taka natura.

Ale Bożenko ja tak troszkę optymistyczniej to pragnę donieść, że azalia którą mi podarowałaś zawiązała pąki kwiatowe.

Cieszę sie ze azalia ma sie dobrze , dzis znlazłam jakąs samosiejkę azalii nawet nie wiem jakiej bo w tym miejscu ani jedna nie rośnie. Azaliom nie zawsze obrywamy przekwitłe kwiatostany więc znajdujemy od czasu do czasu samosiejki.