Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Milka 23:06, 16 sie 2015

Bogdzia napisał(a)

Zajrzałam do Ciebie ale nic nie pisałas , pewnie nadal nie masz prądu a to jest bardzo uciążliwe bo bardzo jestesmy od niego zalezni. Pozdrówka serdeczne i niech ten prad w końcu podłącza.

Ja na total, wszystko na prad.
Bogdzia 23:07, 16 sie 2015

Juzia napisał(a)
No coś Ty Bogdziu! Szkoda by było!
Wiesz ile ludzi by płakało za Twoimi roślinami???

Nikt by nie płakał a ja w końcu mniej bym miala zmartwień , głównie podlewania.U mnie wogóle jest mało opadów wiec problem zawsze aktualny.Na razie wygląda na to ze upały się skończyły wiec głeboki oddech ale podlewanie pozostaje.
Bogdzia 23:08, 16 sie 2015

Milka napisał(a)

Ja na total, wszystko na prad.

Ja mam gaz ale reszta na prad a najbardziej o zamrażarki sie martwie jak nie ma prądu bo lubię miec pełne i jest problem.
Milka 23:09, 16 sie 2015

Bogdzia napisał(a)

U mnie tez krety kopią pewnie w tej suszy dżdżownic znaleźc nie moga więc przekopują więcej niz zwykle ale może po deszczu poprawi sie u Ciebie.Tego co zrobi Hiro tez bym się bała.Rh sa kazdego dnia podlewane ale sporo listków słońce przypaliło ale ogólnie nie jest źle, nasze wysiłki głównie na nich sie skupiały . Azaliom uschło kilka gałęzi, jeden rh tez pewnie padnie i jedna azalia , reszta mam nadzieję że przetrzyma.Pozdrówka serdeczne.

Taki bilans suszy, calkiem optymistyczny, ciesze sie ogromnie, bo twoj wplyw jest u mnie, tez o te...policzyłam 136 walcze i źyja, warto
Bogdzia 23:12, 16 sie 2015

Milka napisał(a)

Taki bilans suszy, calkiem optymistyczny, ciesze sie ogromnie, bo twoj wplyw jest u mnie, tez o te...policzyłam 136 walcze i źyja, warto

Irenko 136 juz masz rh? To zaraz mnie dogonisz. Super , mnie to cieszy.
anka_ 23:24, 16 sie 2015

Bogdzia napisał(a)

Cieszę sie ze azalia ma sie dobrze , dzis znlazłam jakąs samosiejkę azalii nawet nie wiem jakiej bo w tym miejscu ani jedna nie rośnie. Azaliom nie zawsze obrywamy przekwitłe kwiatostany więc znajdujemy od czasu do czasu samosiejki.

Skoro się sieją to znaczy że dobrze się u ciebie czują. Zresztą to widać po ich cudownym wyglądzie. Mam nadzieję, że u mnie też pojawią się siewki... kiedyś.
Bożenko doradź mi proszę która wystawa byłaby lepsza dla azalii- wsch-płd czy płd-zach? Czy większego znaczenia nie ma? Bo wymyśliłam sobie żeby azalie posadzić na tle lasku brzozowego. Kwitłyby w połączeniu z delikatną zielenią listków brzóz a jesienią tworzyły ognistą ścianę na tle żółtych drzew. Różaneczniki zaś pod osłoną świerków i sosen, żeby miały zimową ochronę przed wiatrem.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
JulkAd 23:59, 16 sie 2015

Doczytałam, że azalię potrafią się same wysiać....i znowu czegoś nowego się dowiedziałam.
Bogdziu, czy rodki mogą być podlane za mocno?....i skąd ja mam to wiedzieć? Ile powinny przyjąć wody jednorazowo? Buziaki....i spokojnego deszczu...
popcorn 07:38, 17 sie 2015

Bogdzia napisał(a)

Moje juz mają troche lat , więcej niz 10 to i urosły. Deszczu na cały tydzień nie zapowiedzieli niestety.Pozdrówka.
Mysle ze moje nie urosna, nawet za 20 lat, takie duze Moze z prognoza nie trafia pozdrawiam!
Kindzia 11:00, 17 sie 2015

Ja tylko jestem ciekawa czy po takim kołowatym lecie zasłużyliśmy na porządną, przyjazną zimę...taką ze śniegiem i mrozem z -15...

W Zabrzu pochmurno i temperatura przyjazna. Tu też Sahara zamiast trawników...deszcz zapowiedziany, jeszcze go nie widać.

Dobrze, że ochłodziło Ci się chociaż...chociaż to...

Teraz na weekend prawdopodobnie nie będziemy mogli jechać, ale za dwa tygodnie, jeżeli ziemia strukturę z betonowej zmieni, wezmę się za dzielenie irysów. Wtedy się odezwę na ten temat...bo aż mi głupio, że tak się złożyło

Pozdrówka
Pszczelarnia 11:10, 17 sie 2015

Str. 3698 - jaka to hortensja, co sięga dachu? Była podana jej nazwa? Może przeoczyłam w postach pomiędzy narzekaniem .

ochłodziło się a to już coś.