Napatrzyłam się na piwonie.. przepiękne. Tak szkoda, że nie mam na nie miejsca.. U nas też dziś pięknie biało, ale mniej niż u Ciebie. Wiosna musi jeszcze zaczekać
Gile masz
U mnie nigdy jeszcze nie było, ciekawe czy kiedyś się pojawią. głóg mam posadzony, ale maluch jeszcze bo ten co rósł wcześniej zaraza zabrała
Brrrr! Nie lubię zimy choć na fotkach ładnie wygląda. U mnie tak samo jak u ciebie dużo śniegu. Od rana machanie łopatą i ślisko. Trzeba przyznać że urody takim widokom nie można odmówić jak w bajce jest ale zaraz po pracy otrzepywałam ten śnieg w ogrodzie bo rozczapierzone i powyginane te moje roślinki były od tego ciężkiego śniegu, a niektóre już złamane to musiałam im ulżyć i pozbawić tej "urody".
Buziaki!
Bożenka u mnie zima podobna, ale zdjęć nie robię bo czasu brak.. wszytko się toczy swoim rytmem, wyciszyłam się i ogarniam dużo więcej rzeczy niż myślałam... ale nie mogę doczekać się wiosny...
Pięknie pobieliło, bajkowa sceneria szkoda, ze w weekend znowu dużo na plusie i wszystko spłynie.
Bogdziu, podpowiedz proszę czy są jakieś "żelazne damy" wśród piwonii, których szukać na początek? U mnie to głownie w słońcu są rabaty, czy one nóżki muszą mieć w cieniu?
Podziwiam piwonie, u mnie jak wiesz 2 odmiany nn ale tez piękne kwitły jak na „mordercze dzielenie” mojej cioci