Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

abiko 09:54, 04 lut 2019

Napatrzyłam się na piwonie.. przepiękne. Tak szkoda, że nie mam na nie miejsca.. U nas też dziś pięknie biało, ale mniej niż u Ciebie. Wiosna musi jeszcze zaczekać
sylwia_slomc... 10:37, 04 lut 2019

Gile masz
U mnie nigdy jeszcze nie było, ciekawe czy kiedyś się pojawią. głóg mam posadzony, ale maluch jeszcze bo ten co rósł wcześniej zaraza zabrała
Ewa777 15:53, 04 lut 2019

Mój ogród za mały na piwonie. Już ich nie zmieszczę. Mogę u Ciebie podziwiać
Śliczne gile. Do mnie nie przylatują.
Margerytka40 16:00, 04 lut 2019

T. mówi, że dopiero o 3 w nocy zaczęło sypać. Czyli przez ok 2 godziny tyle tego śniegu dowaliło. Też miałam zaczynać czyszczenie w ogrodzie
Margarete 18:12, 04 lut 2019

Brrrr! Nie lubię zimy choć na fotkach ładnie wygląda. U mnie tak samo jak u ciebie dużo śniegu. Od rana machanie łopatą i ślisko. Trzeba przyznać że urody takim widokom nie można odmówić jak w bajce jest ale zaraz po pracy otrzepywałam ten śnieg w ogrodzie bo rozczapierzone i powyginane te moje roślinki były od tego ciężkiego śniegu, a niektóre już złamane to musiałam im ulżyć i pozbawić tej "urody".
Buziaki!
sylwia_slomc... 19:37, 05 lut 2019

Bożenko wołam Cię na potwierdzenie choć prawie pewna jestem, że mam na fotkach orlika krzykliwego
https://www.ogrodowisko.pl/watek/9663-ranczo-szmaragdowa-dolina-ii?page=91#post_6
AgataP 20:31, 05 lut 2019

Bożenka u mnie zima podobna, ale zdjęć nie robię bo czasu brak.. wszytko się toczy swoim rytmem, wyciszyłam się i ogarniam dużo więcej rzeczy niż myślałam... ale nie mogę doczekać się wiosny...

buziaki
mikina34 12:41, 06 lut 2019

Pięknie pobieliło, bajkowa sceneria szkoda, ze w weekend znowu dużo na plusie i wszystko spłynie.

Bogdziu, podpowiedz proszę czy są jakieś "żelazne damy" wśród piwonii, których szukać na początek? U mnie to głownie w słońcu są rabaty, czy one nóżki muszą mieć w cieniu?
Pszczelarnia 13:20, 06 lut 2019

Bogdziu, piwonie w kocimiętce zobaczysz u mnie, jak zakwitną (bo na jesieni rozsadzałam).

Podałaś piękne schematy i rady co do towarzystwa dla piwonii.
zszywka 19:12, 07 lut 2019

Przebiegłam się przywitać w nowym roku Bożenko
Piękna zima u Ciebie, jak w bajce. U mnie nawet sosny sąsiada wyglądały bajecznie obsypane białym puchem

Podziwiam piwonie, u mnie jak wiesz 2 odmiany nn ale tez piękne kwitły jak na „mordercze dzielenie” mojej cioci