Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

jotka 11:55, 07 sty 2013

Bogdziu, pozdrawiam i polecam gimnastykę oczu oprócz medykamentów przepisanych przez lekarza
Wg poradnika Zdrowie,
gimnastykę oczu można robić gdziekolwiek, np. w trakcie kilkuminutowej przerwy w pracy, a nawet podczas jazdy autobusem. Ważne jest, by ćwiczenia były systematycznie powtarzane kilkanaście razy dziennie. Byłoby idealne, gdyby w ciągu dnia zajęły ci w sumie ponad pół godziny.
Pamiętaj, by tę gimnastykę wykonywać tylko wówczas, gdy jesteś odprężona. Dlatego wzmacnianie mięśni oka powinien poprzedzić relaks: kilka głębszych oddechów, rozluźnienie mięśni karku (nawet krótki masaż), dłuższe patrzenie na kojącą zieleń w domu lub za oknem.
Sugeruję, by masaż robił Twój M. a Ty patrz

Milka 12:55, 07 sty 2013

Bożenko, mam nadzieję, że lepiej tyś twarda sztuka, nie dasz się łatwo, więc raz dwa będzie ok; twój humor, polot i wyobraźnia bardzo tutaj cieszy nas
majkel0326 13:22, 07 sty 2013

Bożenko,przegapiłam 600 stron,więc spóźnione gratulacje Ale teraz wszystko poczytałam,jestem na bieżąco Życzę Tobie dużo zdrówka
gierczusia 18:49, 07 sty 2013

Bożenko ... Oczka bolą , więc ja w telegraficznym skrócie... Zdrówka życzę, gratuluję 600 fajnych stronek ..a jak już wydobrzejesz , to napisz nam biedaczkom w co sadzisz swoje rh ... Bo Szefowa nas do Ciebie posłała , kiedy byłyśmy prawie w żałobie po braku próchnicy w workach u nas na Śląsku ... Twierdzi ,ze swietnie sobie bez takowej próchnicy radzisz i że mamy z Ciebie brać przykład a nie kasprować .... pozdrowionka
Madzenka 20:07, 07 sty 2013

Bogdziu zdrówka życze Nadrobiłam zaległości....
Bogdzia 20:39, 07 sty 2013

Urszulla napisał(a)
Bogdziu poczytałam.....zima jest straszna bo mało słońca i krótki dzień i nasze organizmy nie dają rady................ale jak tylko słońce wyjdzie będzie lepiej..........czego i Tobie życzę

Ula miło że zajrzałaś. Ja mam problem ze wzrokiem, ale nie chcę narzekac bo to nic nie da . Na wiosnę i ja czekam ale to czekanie jeszcze trochę potrwa. Najważniejsze żeby zima za bardzo nie dokuczyła.Pozdrawiam Cię serdecznie.
Bogdzia 20:40, 07 sty 2013

hanka_andrus napisał(a)
Z dzisiejszymi promykami lecę do Ciebie .Czy mnie widzisz? Tak? No to wszystko w porządku!
Buźka!Miłego dzionka!

Haniu widze Ciebie i widzę parkingowego , bardzo pięknego smoka.Pozdrawiam serdecznie.
Kasiek 20:45, 07 sty 2013

Milego wieczoru zycze,i zdrowka
Bogdzia 20:46, 07 sty 2013

jotka napisał(a)
Bogdziu, pozdrawiam i polecam gimnastykę oczu oprócz medykamentów przepisanych przez lekarza
Wg poradnika Zdrowie,
gimnastykę oczu można robić gdziekolwiek, np. w trakcie kilkuminutowej przerwy w pracy, a nawet podczas jazdy autobusem. Ważne jest, by ćwiczenia były systematycznie powtarzane kilkanaście razy dziennie. Byłoby idealne, gdyby w ciągu dnia zajęły ci w sumie ponad pół godziny.
Pamiętaj, by tę gimnastykę wykonywać tylko wówczas, gdy jesteś odprężona. Dlatego wzmacnianie mięśni oka powinien poprzedzić relaks: kilka głębszych oddechów, rozluźnienie mięśni karku (nawet krótki masaż), dłuższe patrzenie na kojącą zieleń w domu lub za oknem.
Sugeruję, by masaż robił Twój M. a Ty patrz

Jolu na razie najwiecej siedzę z klapkami na oczach (LOT-u klapki ,,z lotem bliżej ) żeby ich nie drażnic i by mogły odpocząc bo wszystko je drażni i słońce i biały snieg i telewizor i komputer. Muszą odpocząc, no i leki oczywiście stosuję.Te problemy mam już od dawna ale teraz jest gorzej.Myslę ze gimnastyka tu nie pomoże bo to poważniejsza sprawa ale mogę spróbowac. Pozdrawiam serdecznie i dzięki za zdjęcia.
Bogdzia 20:49, 07 sty 2013

irena_milek napisał(a)
Bożenko, mam nadzieję, że lepiej tyś twarda sztuka, nie dasz się łatwo, więc raz dwa będzie ok; twój humor, polot i wyobraźnia bardzo tutaj cieszy nas

Czasem i na twarde sztuki przychodzi cos co je złamie, ale na razie nie będę tak myślec. Odpoczną i bedą dalej pracowac, mam nadzieję, a Wy troche odemnie odpoczniecie. Pozdrawiam Irenko.