Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

grazyna 09:27, 23 sty 2013

O tak hiacyncik (choć jeden) dobrze nastraja

Pozdrowienia Bogdziu ślę ciepłe
ewalm 10:05, 23 sty 2013

Bogdzia napisał(a)
[

super fajne zdjęcie!
pozdrawiam
anipla 11:25, 23 sty 2013

Witaj Bożenko ...przyszłam przyznać się bez bicia.....
W czwartek zawiozłam C do szkoły i jak wracałam to samochód odmówił mi posłuszeństwa pewnie za ślisko mu było...i nie skręcił ...i tak jechał ,(pewnie za zapachem pierniczków,) aż dojechał....o tu...

Mala_Mi 12:14, 23 sty 2013

Bożenko..... po raz pierwszy od kiedy jestem na forum..u Ciebie nie nie na bieżąco.. tylko pismo obrazkowe ogarnęłam.. ale muszę Ci powiedzieć, że chyba Twoje sikorki nauczyły moje ptaki jak korzystać z butelek..... wszystkie już się naumiały... M pocykał foty, ale wstawię potem...
U mnie kraina lodowa.. jak całe podkarpacie.. masakra... Wczoraj do południa nie miałam netu (awarie w prądzie i internecie)..potem walczyłam z lodem.... a teraz z praca.... wybacz..... Nawet dziurki wq butelkach zamroziło i ptaki nie miały jak dziobać ziarenek.. trzeba było butle rozmrażać i wykuwać otwory...
Papug znalazł gałązke z której siega

Bogdzia 12:25, 23 sty 2013

barbara_krajewska napisał(a)
A u mnie wciąz dzwońce i sikorki na przemian, albo równocześnie i wtedy... wojenka
Głodne sikorki coraz odważniej zaczynają przepędzać te głodomory, co to po kilka minut ziarno jedzą i do stołówki nie dopuszczają.

U mnie dzwońce okupują otwarte karmniki , pieńki, a sikorki butelki i w ten sposób jest zgoda. Pozdrawiam Basiu.
Bogdzia 12:28, 23 sty 2013

kaisog1 napisał(a)
Sikorka z jabłkiem, mistrzostwo świata!

Kolorowych snów Bożenko

Nie mistrzostwo ale takie sobie zdjecie amatora ale lepszych robic nie umiem , brak wiedzy i pewnie sprzętu ale głównie wiedzy bo wtedy i sprzęt łatwiej znaleźc.Pozdrawiam Gosiu.
Bogdzia 12:33, 23 sty 2013

dajana napisał(a)

Została mi ugotowana kasza, Sławek mówi że pomiesza ze smalcem, zrobi kulę i powiesi na balkonie, może być?

Moje ptaki kulek ze smalcem nie jedzą z tłuszczy to jedynie słoninę ale kaszę gotowana i ryz bardzo lubia sójki i inne ptaszki równiez ale musi byc ugotowana ,nie wolno surowej .Pozdrawiam Joanko

Dajanko surowa kasza to po prostu rozdrobnione ziarna np pszenicy wiec ptaki które to lubia powinny jeśc . Te które karmimy w karmikach pszenicy nie lubią to i kaszy jeśc nie będą a ugotowaną sójki pewnie zjedza.Nie gotuje ptakom jedzenia bo za szybko się psuje i specjaliści nie każą takiego dawac. Oczywiście jeśli ono nie leży zbyt długo i jest w porę wyrzucane z karmnika to nie zaszkodzi.Ja specjalistką nie jestem więc słucham co mówią ci którzy więcej się zajmują ptakami.Pozdrawiam serdecznie.
dajana 12:57, 23 sty 2013

Witam Bozenko Wszystko o czym napisałas wiem .Kasze i ryz rzucam na ziemie pod karmik ale taką ilośc aby nic nie zostalo Głównie w ten sposób podkarmiam bazanta a ze gotuje dla kotów w pracy 9oczywiscie z warzywami i miesem ) to cos i ptaszki innego uczkną Okazało sie ze nie tylko jemu smakuje Do karmika nigdy nie wrzucam karmiki codziennie sa czyszczone i czyste Robie to wieczorem a rano przed pójsciem do pracy napełniam je ,dokładam niewiele kiedy wracam .Pod sniegiem jednak sporo lezy nasion słonecznika Myslę że w tym roku na mojej działce wszedzie będe miała dorodne słoneczniki, co mnie nie bardzo cieszy Ptaszki gubią nasionka wiatr porywa, nie da sie tego uniknać.Miłego dnia Bozenko
Mala_Mi 17:55, 23 sty 2013

Bożenka..... chwalę się, brzydko się chwalę.. mam nowy rodzaj ptaków .. mam czyżyki ...ale fajne... takie malutkie .. i bardzo płochliwe Były całe 3 szt Jery i czyżyki trzymają się z dala od mojej pozostałej menażerii..
Tess 19:41, 23 sty 2013

Bożenko, pozdrawiam
O karmieniu ptaszków poczytałam i zaraz lecę powiesić jabłuszka.
Zaraz po tym, jak u Ani asc obejrzę jery i czyżyki