Witam, o ślimakach poczytałam i widzę, że nie tylko ja mam ten problem. Zobaczymy w tym sezonie, może je wymrozi.
Koty też u mnie ślady zostawiają i też nie wiem co z tym robić, bo to koty sąsiadów... a stosunki dobrosąsiedzkie najważniejsze
Myślę że w zeszłym roku ich nie było z powodu dużych mrozów....przeżyły tylko najsilniejsze okazy.....ja z 10 może znalazłam pod ziemia przy kopaniu na głębokości szpadla.....ale w poprzednich latach było upiornie...brrrr.
U nas jest jakies pomieszanie z poplataniem że trzeba byc grzecznym wobec sąsiada który wobec nas wcale nie jest w porządku. Jednym wolno wszystko a inni cicho uczą się cierpliwosci A mnie się takie dobrosasiedzkie stosunki nie podobają. Ale nie buntuję Cie bo z kotami trudno wygrac.
Bogusiu mnie też się marzy
...ostatnie twoją bajeczkę o ślimaku przeczytałam i bardzo, bardzo przypadła mi do gustu taka prawda życiowa w niej zawarta...
A drugą z tymi samymi zdjęciami czytałaś? Nikomu się nie podoba bo im do ogrodów slimaki wysłałam. Tylko Ani asc się spodobała ale Ania wiadomo lubi mocne wrażenia.
Dziś jesienna bajeczka ale moze zechcecie ją zimą przeczytac.
W lesie wysokim , w borze zacienionym
wyrósł podgrzybek pod krzaczkiem zielonym.
Dżdżu sie napijał w jesienne poranki
i rósł zdrowiutki gdzieś w rogu polanki.
Po lesie slimak chodził zasmucony,
szedł bardzo wolno, cały zaśliniony.
Jeśc mu się chciało, pic mu się chciało
i coraz wolniej mu się wędrowało.
Znalazł slimak grzybka i cieszy się z tego
dawno już nie jadłem grzybka tak pięknego.
Kapelusz zamszowy w brązowym kolorze
najem sie do syta i napiję może.
Wlazł ślimak na nóżkę i nóżki próbuje.
ach szczęśliwy jestem gdy grzybka smak czuje,
słodki ma on smaczek i żółty kolorek
ale ja od nóżki to kapelusz wolę.
Bożenko jestes niemozliwa......
....obie wersje sa wspaniałe..
Słuchajcie.... słuchajcie .....na spotkaniu w kubusiowie: (miejsce odpowiednie srodek polski i czas fantastyczny wakacyjne nocleg w namiotach nad brzegiem wody) przestawienie-teatrzyku ZIELONA GES czas zaczać
( materiału jest tyle ze kilka spektakli by obdzieliło)........
...aktorzy organizowac sie......