Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

hanka_andrus 09:38, 11 sie 2012

Cóż,zmian w przyrodzie nie da się przewidzieć,ani swoich ulubionych pór roku zatrzymać.
Wczoraj wywalałam część uschniętych badyli z rabatek,i już pustawo się zrobiło na nich.Trzeba pomyśleć o trwałym zapełnieniu przestrzeni.
Za oknem od czasu do czasu siąpi, a ja ....przy kompie.....
Pozdrówka ,Bożenko! Mam nadzieję na poprawę pogody po niedzieli.
aldonaz 11:00, 11 sie 2012

Przestańcie mówić o jesieni i zimie. Jeszcze mamy sierpień, a więc środek lata. Pozdrawiam ciepło
AgnieszkaBK 15:19, 11 sie 2012

Bardzo fajne zdjęcia boćków.... a jednak lato się kończy.....Pozdrawiam serdecznie
Madzenka 15:25, 11 sie 2012

Bozenko ja jakoś więćej widzę w tym roku bocianów w Polsce, czyTy też masz takie odczucie?
Kocham te majestatyczne ptaki i może liczniej do nas w tm roku zawitały?
Przetacznik 16:10, 11 sie 2012

Jolu może jeszcze chcesz? I jabłuszek z jabłonki rosnącej przy ławeczce M???W tym roku wszędzie owoce obrodziły nieprawdopodobnie.Widac dla drzew ta zima była dobra. I owoce nie są wcale robaczywe a ja wogóle nie opryskuję.

Smakowite te renklody, ja obawiałam się bardzo czy cokolwiek popróbuję z drzewa mojej działki bo nie pryskałam, tymczasem jest tak jak piszesz, i u mnie czereśnie, węgierki nieliczne z robaczkiem, fajnie. pozdrawiam
Bogdzia 19:44, 11 sie 2012

danuta_ napisał(a)

Niestety bociany odlatują, bo czują koniec lata

No własnie niedługo jesień i zima. Szkoda. Dobrze ze choc jest Ogrodowisko to bedzie można nadal o kwiatach rozmawiac i zima szybciej minie. Pozdrówka Danusiu.

Bogdziu, miejmy nadzieję, że przed nami jeszcze długa polska złota jesień - bo za zimą wcale nie tęsknię Oj, dobrze, że choć na Ogrodowisku będzie kolorowo i kwiatowo

Danusiu nikt nie tęskni za zimą. Wszyscy jej nie lubimy ale niestety jest coraz bliżej, jednak masz racje najpierw długa piękna polska jesień pełna grzybów.( a to już bardzo lubię)
hanka_andrus 20:19, 11 sie 2012

I ja też,te grzybki uwielbiam!
Bogdzia 20:25, 11 sie 2012

hanka_andrus napisał(a)
I ja też,te grzybki uwielbiam!

Haniu Ty jesteś większa znawczyni grzybów niż ja i to o wiele więc nie mam wątpliwości że doczekac sie nie możesz by je zbierac a ponieważ ostatnie lata nas w tym względzie nie rozpieszczały to mam nadzieję że w tym roku będzie ich zatrzesienie. I żadne kleszcze nie są w stanie mnie z lasu przegonic.Pozdrówka najlepsze dla Ciebie.
Bogdzia 20:26, 11 sie 2012

aldonaz napisał(a)
Przestańcie mówić o jesieni i zimie. Jeszcze mamy sierpień, a więc środek lata. Pozdrawiam ciepło

Aldonko jak tu nie mówic jak już ptaki zaczynają odlatywac?????
agata_chrosc... 20:26, 11 sie 2012

Czyli nieodwołalnie jesień idzie i nie ma na to rady! Kiedys ten czas jakoś wolniej leciał. A może tylko mnie, w sensie innym nie, się tak wydaje?