Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:11, 11 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)
No pewnie! Potrafi być przepiękna. Oby taka była w tym roku

Też na to liczę ze bedzie piekna.Pozdrawiam Agatko i dzieki za przemiła rozmowę.
Bogdzia 21:12, 11 sie 2012

asc napisał(a)
http://www.youtube.com/watch?v=aZ43aY_LIxE - dla przypomnienia..... piękne...

Dzięki Aniu cudna piosenka , piękne zdjecia. dzieki.
Mala_Mi 21:13, 11 sie 2012

Bożenko..... zwierzęta maja swój rozum.. i myslę, że duża szansa, że to mogła być ona......

Ptaki wkońcu latają utartymi szlakami i znajatrasę przelotu....a gdzie dobry popas napewno zapamiętują...... trzeba w ten dzieńza rok wystwić im jakiś poczęstunek
agata_chrosc... 21:52, 11 sie 2012

Bogdzia napisał(a)

No pewnie! Potrafi być przepiękna. Oby taka była w tym roku

Też na to liczę ze bedzie piekna.Pozdrawiam Agatko i dzieki za przemiła rozmowę.

Również pozdrawiam i dziękuję
Bogdzia 21:53, 11 sie 2012

asc napisał(a)
Bożenko..... zwierzęta maja swój rozum.. i myslę, że duża szansa, że to mogła być ona......

Ptaki wkońcu latają utartymi szlakami i znajatrasę przelotu....a gdzie dobry popas napewno zapamiętują...... trzeba w ten dzieńza rok wystwić im jakiś poczęstunek

Byc może że co roku leci tą trasą ale w tym roku jest wcześniej niz była wtedy. No i w zupełnie innej kondycji. Wtedy była bardzo głodna i wyczerpana.
agata_chrosc... 21:53, 11 sie 2012

Wygląda na to, że to faktycznie ta sama kania. Co zdaje się nie jest wcale dziwne, bo ptaki rzeczywiście latają tymi samymi trasami. Wspaniale wygląda!
Bogdzia 22:02, 11 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Wygląda na to, że to faktycznie ta sama kania. Co zdaje się nie jest wcale dziwne, bo ptaki rzeczywiście latają tymi samymi trasami. Wspaniale wygląda!

Tak teraz jest w bardzo dobrej kondycji. To ptak rzadki w Polsce a z obraczki wyczytałam że był z Estonii. Trudno powiedziec gdzie teraz spędza lato czy też w Estonii.Same zagadki.
jotka 22:06, 11 sie 2012

Bogdzia napisał(a)

Jolu może jeszcze chcesz? I jabłuszek z jabłonki rosnącej przy ławeczce M???W tym roku wszędzie owoce obrodziły nieprawdopodobnie.Widac dla drzew ta zima była dobra. I owoce nie są wcale robaczywe a ja wogóle nie opryskuję.

Smakowite te renklody, ja obawiałam się bardzo czy cokolwiek popróbuję z drzewa mojej działki bo nie pryskałam, tymczasem jest tak jak piszesz, i u mnie czereśnie, węgierki nieliczne z robaczkiem, fajnie. pozdrawiam

Czyli nie tylko u mnie tak jest . Starsi ludzie zawsze mówili ze duży mróz wymraża robactwo i moze to prawda ,przynajmniej ten rok by o tym świadczył. Tak czy inaczej najemy się w tym roku owoców do woli ja właśnie objadam sie renklodami i borówką w serniku. No i kg przybywa.

Bożenko, czasami endorfiny sernikowe ważniejsze niż ten kg

A ja obmyślam deser do jutrzejszego obiadu, na który zaprosiliśmy dzieci i wnuki
Bogdzia 22:13, 11 sie 2012

jotka napisał(a)

Jolu może jeszcze chcesz? I jabłuszek z jabłonki rosnącej przy ławeczce M???W tym roku wszędzie owoce obrodziły nieprawdopodobnie.Widac dla drzew ta zima była dobra. I owoce nie są wcale robaczywe a ja wogóle nie opryskuję.

Smakowite te renklody, ja obawiałam się bardzo czy cokolwiek popróbuję z drzewa mojej działki bo nie pryskałam, tymczasem jest tak jak piszesz, i u mnie czereśnie, węgierki nieliczne z robaczkiem, fajnie. pozdrawiam

Czyli nie tylko u mnie tak jest . Starsi ludzie zawsze mówili ze duży mróz wymraża robactwo i moze to prawda ,przynajmniej ten rok by o tym świadczył. Tak czy inaczej najemy się w tym roku owoców do woli ja właśnie objadam sie renklodami i borówką w serniku. No i kg przybywa.

Bożenko, czasami endorfiny sernikowe ważniejsze niż ten kg

A ja obmyślam deser do jutrzejszego obiadu, na który zaprosiliśmy dzieci i wnuki

Jolu u mnie zawsze ważniejsze a kg przybywa.Napisz co wymyślisz. Ciasto to pewnie na podwieczorek bedzie a na deser coś innego. Ciekawe co to będzie.
alinak 22:26, 11 sie 2012

Bożenko ty ptaki kochasz na równi z roślinami i ogrodem , więc czują to instynktownie i wracają do ciebie
...pozdrawiam