Róże piękne. A do lilii jakoś nie mogę się przekonać. Nie wiem co mi w nich nie pasuje, ale jakoś nie pasuje A przecież obiektywnie trudno im odmówić urody. Może one za ładne? Takie trochę podejrzane?
Oczywiście sporo lilii już przekwitło ale te które tu pokazałam teraz kwitną. Te ktore są na ostatnim zdjęciu miałam cebulki stare i one już przekwitły a kupiłam takie same w tym roky bardzo póżno i nie urosły duże ale zakwitły później i właśnie teraz kwitna. Na kwiatach opóźnienia nie widac bo są duże i pachnące wszystko odbiło sie tylko na wzroście.Mam nadzieję ze w przyszłym roku i wzrost będą miały normalny.
Ja bardzo długo nie miałam lilii głównie dlatego ze sa to rośliny cebulowe a ja stale cos kopię i przesadzam więc cebulki były stale łopatą krojone ale teraz już rośliny są duże i z przesadzaniem pomału wyhamowujemy ( dziś tylko jeden wielki rh i cztery tez wielkie azalie japońskie-tak wygląda hamowanie u nas) więc sadze coraz wieej lilii i jestem z nich bardzo zadowolona. W tym roku już zamówiłam następne.Pozdrawiam Agatko i myślę że kup lilie jesli nie przesadzasz roślin zbyt często.
Ja to na razie tylko sadzę! A przesadzać będę pewnie od przyszłego roku jak już wszystko będzie posadzone A te lilie to juz nie wiem gdzie bym miała wkopać! Miejsca u mnie mało, nie to co u Ciebie
Agatko u mnie miejsca wogóle już nie ma. M mi krawężniki pozakładał żebym juz grzadek nie powiększała, fakt że równiez żeby mu sie łatwiej kosiło no i całkiem nie mam gdzie sadzic ale i tak wciskam żeby coś kwitło w różnych porach roku a liie dośc długo kwitną więc warto ale możesz jeszcze poczekac aż sie do nich przekonasz.Ja bardzo długo nie miałam na nie ochoty .
No właśnie! Trzeba czekać aż samo przyjdzie. Ja kiedyś hortensji nie lubiłam, ale odkąd mam dom z wielką hortensją to polubiłam je bardzo! I jeszcze kilka innych odnalezionych roślinek mam. To może i na te lilie przyjdzie pora? A u Ciebie Bogdziu to po prostu juz jest wszystko. No ale oczywiście jak każdy ogrodnik, chciałabys jeszcze więcej