Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Mala_Mi 22:16, 23 lut 2013

Lampiony cudne

Ale przyleciałam tu dławiąc się ze śmiechu po Twoim wpisie u Danusi
Welka 22:35, 23 lut 2013

romka napisał(a)
helom! przywitać się przyszłam!
superowe lampiony, a wysiewanie nasionek przesłodkie zajecie! kiedyś wkurzałam sie jak u mojej babci od lutego stały wszędzie doniczki... a teraz...

Witam, u mnie w rodzinie nierówno pod sufitem jeśli chodzi o ogród i rośliny mam chyba tylko ja, reszta się jeszcze nie ujawniła w wysiewanie bawię się pierwszy raz, zobaczę na ile się to opłaci, nawet może nie w sensie finansowym , ale czasowym i efektem końcowym
Pozdrawiam
Welka 22:39, 23 lut 2013

an_tre napisał(a)
Ewelinko widziałam twoje fuksje, które są w dobrej kondycji, moje chyba nie miały dość siły albo warunków żeby przeżyć, jeszcze poczekam... na jednej najładniejszej dostrzegłam mszyce , tydzień temu potraktowałam opryskiem, dziś powtórzyłam, zobaczymy może chociaż jedna mi przetrwa

Jejku, mszyce teraz? Nie podejrzewałam nawet, że te paskudy mogą teraz funkcjonować. Oby fuksja przeżyła, choć ta jedna najładniejsza
Pozdrawiam
Welka 22:39, 23 lut 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
ale superowe lampiony

Dziękuję i pozdrawiam
Welka 22:42, 23 lut 2013

Gosiniak napisał(a)
Piękne te latarenki
to wielka radość dla dziecka wysiewać nasionka i obserwować,
będąc mała uwielbiałam to zajęcie, czyli już wtedy miałam coś z ogrodnika

Kinia w zeszłym roku sama zasadziła w ogrodzie ozdobne słoneczniki, chodziła z koneweczką i je podlewała, potem wszystkim pokazywała jak ładnie urosły. W tym roku też sobie zażyczyła słoneczników i takie zachcianki mogę spełniać
Pozdrawiam
Welka 22:45, 23 lut 2013

Bogdzia napisał(a)
Piękne te lampiony . Córce powinnaś pozwolic wysiac coś co szybko wschodzi żeby miała radośc świetnie się do tego nadaje rzeżucha ale niestety dośc mocno smierdzi jak wschodzi ale za to mozna nią posypac kanapkę i zjeśc samemu wyhodowane witaminki.

Bogdziu, wczoraj byłam w OBI po ziemię i doniczki do wysiewu, oglądałam tez nasiona, ale nie pomyślałam, że będzie chciała mi pomagać i nic oprócz tego co miałam wcześniej nie kupiłam. Rzeżuchę lubię mimo jej specyficznego zapachu, u mnie w wioskowym sklepie powinna być, więc w poniedziałek kupię
Pozdrawiam
Welka 22:51, 23 lut 2013

monteverde napisał(a)
Ewelinko przyszłam życzyć miłego weekendu Kindzi daj wysiać rzodkiewkę, będziecie miały listki do kanapek, albo na ligninie kiełki, a będzie się cieszyła lampiony super napisz na priv po ile były? zostawiam kwiatki dla ogrodniczek

Dziękujemy za kwiatki
Lampiony wylicytowałam za 160 + 20 zł przesyłka, są dość duże (48 i 65 cm wysokości). W zestawie przez kup teraz u tego samego sprzedawcy były po 210 chyba, inne podobne modele kosztowały w granicach 100 za jeden. W Ol wczoraj sprawdzałam w sklepie, to za takiego jak ten mój mały, w białym kolorze zapłaciłabym 150, więc nawet M nie grymasił, że tyle poszło kasy (choć to i tak jako prezent od moich rodziców za zaległy bukiet urodzinowy i zajączka - zawsze wolę zsumować kilka imprez i można coś konkretniejszego kupić niż oddzielne trzydniowe bukieciki).
Kupię rzeżuchę do wysiania dla K. A sałatę jakbym do doniczek wysiał to coś z niej będzie czy taka jakaś byle jaka?
Pozdrawiam
Welka 22:54, 23 lut 2013

EPODLAS napisał(a)
Ewelinko, piękne lampiony i takie stylowe. Fajnie będzie w ogrodzie latem przy nich posiedzieć. A rzeżuchę jak radzi Bogdzia możesz Kini dać wysiać. Ja lubię rzeżuchę, zwłaszcza do kanapek z twarożkiem. A ile jest tam witamin!

Bożenko, o rzeżusze całkiem zapomniałam, nadrobię w poniedziałek. Może z twarożkiem uda mi się dzieciom przemycić, bo znając moich dziwolągów żywieniowych to zielonego po tatusiu jeść nie będą
Pozdrawiam
Welka 22:55, 23 lut 2013

asc napisał(a)
Lampiony cudne

Ale przyleciałam tu dławiąc się ze śmiechu po Twoim wpisie u Danusi

Zaraz muszę zerknąć jakie głupoty tam nawypisywałam
Pozdrawiam

Już wiem
monteverde 23:09, 23 lut 2013

Ewelinka231281 napisał(a)

Dziękujemy za kwiatki
Lampiony wylicytowałam za 160 + 20 zł przesyłka, są dość duże (48 i 65 cm wysokości). W zestawie przez kup teraz u tego samego sprzedawcy były po 210 chyba, inne podobne modele kosztowały w granicach 100 za jeden. W Ol wczoraj sprawdzałam w sklepie, to za takiego jak ten mój mały, w białym kolorze zapłaciłabym 150, więc nawet M nie grymasił, że tyle poszło kasy (choć to i tak jako prezent od moich rodziców za zaległy bukiet urodzinowy i zajączka - zawsze wolę zsumować kilka imprez i można coś konkretniejszego kupić niż oddzielne trzydniowe bukieciki).
Kupię rzeżuchę do wysiania dla K. A sałatę jakbym do doniczek wysiał to coś z niej będzie czy taka jakaś byle jaka?
Pozdrawiam

jest taka specjalna sałata na cięcie, bo odrasta szybciutko poszukaj w sklepie, taka jak masz w mieszankach sałatowych w sklepie Dobry zakup, już wiem gdzie brałaś