Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Welka 15:26, 02 mar 2013

Witam!
Gosiu, córcia dziś w praktikerze zachowywała się na nasionach gorzej niż ja, wszystko chciała. Niestety jej tatuś a mój ukochany mąż wyhamował obydwie
Aniu, właśnie - śnieżyce - te są u mnie, u mamy te najzwyklejsze, ale jeszcze podobno pod śniegiem, bo tam największy cień. Wysłałam pw z info o zakupach
Bogdzia, dziś i przez kuchenne mogę wypatrywać wiosny
Danusiu, wolę teraz posiedzieć i posprzątać w domu, aby później mieć czas na ogród

Dziś z 30 minut pokręciłam się po ogrodzie, jeden krzaczek wydaje się podejrzany, chyba przemarzł. U kilku żurawek już poobcinałam brzydkie liście, reszta jeszcze pod śniegiem. Skułam lód z trawnika w niektórych miejscach i na razie nic więcej nie dało się porobić.
Widok z okna

i marmaladka jakby zimy wcale nie było

sałata( jakieś 4 dni od wysiania)

rzeżucha
Welka 15:30, 02 mar 2013

Siane w zeszłą sobotę
słoneczniki Kiniuśki

petunie, trzeba wytężyć wzrok

i za wcześnie posiana kapusta ozdobna, która się za bardzo wyciągnie, ale popikuje i coś może z tego wyjdzie, a drugą turę wysieję za miesiąc

Pozdrawiam
Gosiniak 20:38, 02 mar 2013

Żurawka rewelacja, marmoladkę też chcę do siebie w tym roku zaprosić, będziesz ją dzielić, bo widzę taka duża?
Sadzonki fajniutkie, a twojego eMa podziwiam, jak on dał radę dwóm kobitkom, chyba dobre argumenty miał, czym was przekupił, przyznaj się lepiej?
an_tre 20:50, 02 mar 2013

Ewelinko już wiosna u ciebie zaawansowana, fajne pojemniki na pierwiosnki i bratki, a w koszyczku co będzie?
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Welka 09:51, 03 mar 2013

Witam!
Gosiu, pewnie będę dzieliła żurawkę, choć boję się, że coś popsuje. Musze tylko odgrzebać instrukcję Igora od żurawek i pewnie się za to zabiorę. Tak naprawdę to w sklepie nie było nic aż tak ciekawego, nasion warzyw jeszcze nie chciałam brać, nasiona kwiatów już mam, cebulowe były tylko hiacynty, więc jak M zaczął nas poganiać, bo Karol marudził, to grzecznie stwierdziłam, że dziś jestem w stanie się pohamować. Uwierzył, ale zapomniał, że jego mama ma 13.03 imieniny i pojedziemy po jakieś kwiaty dla niej, a wtedy wykorzystam to że raz się powstrzymałam Tylko cicho...
Aniu, jeszcze nie sprecyzowałam co będzie w koszyczku, on jest dość niziutki i pewnie na początku będą jakieś prymulki, może stokrotki albo bratki. Latem zmienię na coś innego. W sprzedaży był jeszcze dużo wyższy koszyczek, ale bez rączki i zdecydowałam się na ten niski. Zakupy ogrodowych dodatków też robię wbrew zasadom, czyli najpierw kupuję, potem myślę co z tym zrobić
Pozdrawiam
bociek 12:09, 03 mar 2013

O kurczaki jakie wysiewy Chyba i ja musze posiac W zeszlym roku mialam i lobelie i poziomki, hmmm, udzielam sobie nagany
Milego dnia
Welka 15:12, 03 mar 2013

Bociek, jeszcze zdążysz wysiać, nagana niepotrzebna

Wyszłam na chwilę na dwór, głowy mało mi nie urwało, więcej zdjęć nie zrobiłam, bo jest niesamowicie zimno
sasanka się obudziła

ręka drgnęła z zimna i niewyraźne wyszło

krokusy

Widać już czubeczki tulipanów i chyba narcyzy tez ruszyły, ale znacznik zaginął i nie wiem co tam wyrośnie.
Pozdrawiam
hanka_andrus 15:38, 03 mar 2013

Moje sasanki też już podnoszą główki. Mam nadzieję, że kożuszki je od mrozików ochronią.
Ymma 15:47, 03 mar 2013

pięknie u Ciebie na takie same osłonki choruję, ale do niczego mi nie pasują

kwiatuszek wiosenny

EPODLAS 22:41, 03 mar 2013

Ewelinko u mnie jak u ciebie, jeszcze resztki śniegu leżą. Ale pogoda w sobotę była piękna. Dzisiaj siedziałam w domu. U mnie widziałam wychodzące z ziemi tulipany, ale krokusów nie widziałam, ciekawe dlaczego jeszcze nie wyszły?