Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

danuta_szwajcer 22:13, 05 cze 2013

U Ciebie to chyba jest pogoda? Krzewuszki tak pięknie kwitną też bardzo je lubie ale u nas od nadmiaru deszczu nie mają takiej urody. Super zakupy żurawkowe. No i hosty masz super: Pozdrawiam
Welka 09:11, 06 cze 2013

eliza3 napisał(a)
Krzewuszki masz boskie, ostatnio coraz bardziej je lubię, no i żurawki, uwielbiam gdy kwitną, wtedy podobają mi się najbardziej.
Pozdrawiam.

Żurawki uwielbiam, bo dają dużo koloru w ogrodzie, a kwiaty niektórych są prześliczne. Krzewuszki są bezproblemowe, żadne robale ich nie wcinają i do tego ładnie kwitną, więc tez bardzo je lubię
Pozdrawiam
Welka 09:13, 06 cze 2013

martaibartek napisał(a)
Ewelina świetne zakupy! już chyba masz wszystkie możliwe żurawki

Na zdjęciu z rozchodnikiem to berberys (jak tak to jaka odmiana) i jeszcze na zdjęciu niżej ta żółta kuleczka to tawauła?

Jeszcze trochę na liście zakupowej jest żurawek, ale muszę najpierw zapewnić im miejsce, a nie wiem kiedy zaczniemy robić ogrodzenie.

Ten czerwony to berberys admiration, ten drugi krzaczek to tez berberys - tiny gold, oba uwielbiam za intensywne kolory
Pozdrawiam
Welka 09:15, 06 cze 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
U Ciebie to chyba jest pogoda? Krzewuszki tak pięknie kwitną też bardzo je lubie ale u nas od nadmiaru deszczu nie mają takiej urody. Super zakupy żurawkowe. No i hosty masz super: Pozdrawiam

Pogoda byle jaka, zimno, deszcz wieczorami, ale rośliny jakoś dzielnie to znoszą. O tyle dobrze, że odpada podlewanie nowych roślin
Pozdrawiam
Ayna 09:36, 06 cze 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
[img size=640x426
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/37/372129/original.JPG[/img]

Witam,
ciekawy "nieogrodowiskowy ogród"
Mam pytanie: co jest użyte jako zasłona na ogrodzeniu?
Ayna 09:42, 06 cze 2013

jeszcze raz, bo cytat się źle wgrał

Chodzi mi o poniższe zdjęcie:
Welka 22:15, 06 cze 2013

Ayna, musieliśmy coś zawiesić na płot, a maty bambusowe wychodziły za drogo, więc szukałam jakiegoś zamiennika - znalazłam matę z jakiegoś tworzywa sztucznego, daje niby zacienienie ok.80%, zarysy sąsiadów widać przez nią, ale szczegółów już nie mamy 45 metrów siatki i wyszło nam za nią coś koło 400 zł, może wygląd nie powala na kolana, ale ja jestem bardzo z niej zadowolona. Jak będziesz chciała to podam na PW namiary na all.
Pozdrawiam
Welka 22:18, 06 cze 2013

jeszcze raz krzewuszka

jarzmianka

nn

Abiqua Drinking Gourd
Welka 22:21, 06 cze 2013

kamasja

big mama

kwiaty krwistej, w rzeczywistości bardziej krwiste

kassandra

Welka 22:34, 06 cze 2013

Obsidian

ginger ale

a teraz kto pomoże w identyfikacji? Dostałam jesienią to coś od znajomej, ona mówiła oczywiście nazwę, ale mi umknęła. Miało być śliczne i faktycznie wiosną taka wersja koperko-pietruszki była ładna, ale teraz to mnie denerwuje i nie wiem co z tego ostatecznie będzie i jaki będzie jej los u mnie