Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Welka 21:17, 01 sie 2013

kaisog1 napisał(a)

Moja mama do dzisiaj pamieta i jak tylko wypowie Honda Hunday to leży na podłodze ze śmiechu

Moi też zawsze leżą ze śmiechu jak im się to przypomni i jeszcze jak mi coś tłumaczą, gdzie stoi na przykład to bezczelnie z nazwami samochodów a nie kolorami
Bogdzia 21:18, 01 sie 2013

Piękna ta Pinky Winky. Pozdrawiam.
bociek 21:39, 01 sie 2013

Welka napisał(a)

Irenko, Boćku - dzwonki irlandzkie dostałam kiedyś w bukiecie nie wiedząc jak się nazywają, później wynalazłam je u Ani Monte i ona podała mi nazwę. W tym roku w maju wysiałam je prosto do gruntu (w trzech dwudziestocentymetrowych rządkach), kilka razy podlałam i urosły, jeszcze nie są bardzo wysokie (i może nie będą, bo w najgorszym kawałku ogrodu rośną), ale do wazonu już się nadają. Jedyny mankament - są jednoroczne, ale moim zdaniem warte wysiewania. U nas jest wątek o nich:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/814-dzwonki-irlandzkie-molucella-laevis

Bog zaplac Dobra Kobieto, niech Ci Bozia wynagrodzi w czym chcesz
Welka 21:43, 01 sie 2013

Już się wystraszyłam, że napiszesz w dzieciach; Ty Bociek, ja w świętym miejscu mieszkam i Bozia się pojawiała, to i takie zdania bywają dla mnie jak groźby Mam kochaną dwójeczkę i mnóstwo dzieci szkolnych, wiec starczy
Welka 21:44, 01 sie 2013

Bogdzia napisał(a)
Piękna ta Pinky Winky. Pozdrawiam.

Dziękuję, jutro zrobię jej więcej zdjęć, bo z roku na rok coraz ładniejsza
Pozdrawiam
EPODLAS 21:50, 01 sie 2013

Ewelinko, ja szukam takich jednorocznych, które można siać bezpośrednio do gruntu. Zapisałam sobię te dzwonki irlandzkie. Na drugi rok jak dostanę nasionka posieję. Wątek o nich przeczytam
Welka 22:11, 01 sie 2013

Bożenko, ja w wysiewanie w lutym/marcu chyba też się nie będę bawić, siałam w tym roku surfinie, część przy chwili mojej nieuwagi Karolek sam "pikował", jak już coś udało się ocalić, to na początku lipca przyszła wichura z gradem i do teraz kwiaty nie odzyskały swojej urody, więc cała praca na marne. Wysieję sobie w maju coś do donic albo kupię jakieś gotowe sadzonki i też będzie dobrze
Pozdrawiam
Milka 12:29, 02 sie 2013

Ewelinko dziękuję za info i link czyli zostaje mi podziwianie, bo mocno sobie postanowiłam, że w przyszłym roku nic nie sieję, nic nie podpędzam, i tak nie wyrabiam
Welka 14:19, 02 sie 2013

Irenko, w domu żadnych rozsad chyba też nie będę robiła, ale jak te dzwonki znajdę gdzieś w sklepie to nie omieszkam kupić
Pozdrawiam
Welka 14:21, 02 sie 2013

Z prawej strony Pinky Winky, z lewej limka

warzywa, tu gdzie ogórki wygniecione to wylądowała trampolina, ale na zbiory nie narzekam

i już z dołu limka
i pinky winky