Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Welka 20:58, 08 sie 2014

monteverde napisał(a)

Ewelina piękne zdjęcia Twoja Magical Candle nie chce rosnąć jak moja Grandiflora wywaliłam ja z tamtego miejsca, pójdzie gdzie indziejzestawienie trawki z jeżówką śliczne i z rozchodnikiemzapomnialaś jeszcze o sadzonkach jednej trawy, bo Ty zawsze jak po ogień pozdrówka

Teraz i tak nikt nie dzwonił i w sumie z 2 godziny byłam Wpadnę i tak któregoś dnia (ale tak po 15.08) po kalinę (jeśli nadal zdania nie zmieniłaś) to wtedy wezmę tę trawkę. Magical Candle dostaje ostatnią szansę, jak się nie spisze za rok to wyleci w inne miejsce.
Pozdrawiam
Welka 21:14, 08 sie 2014

Pare dni temu mówiłam Ani, że gorczyca odstrasza opuchlaki, bo faktycznie na rh były wygryzione liście, po podsypaniu gorczycą przestały tam buszować, ale zmieniam zdanie. Wygryzione liście mam już wszędzie: na żurawkach, hostach i hortensjach mimo, że w pobliżu jest gorczyca. Najgorsze jest to, że nie mogę dorwać żadnego skubańca, gdzie nie wchodzę do tych którzy mają opuchlaki to czytam, że w nocy można na nie polować lub siedzą sobie na ścianach domu, a u mnie nic. Chodzę w nocy, o różnych godzinach, z latareczka i nie znajduję na tych roślinach nic oprócz ślimaków i pająków. Tych drugich nie podejrzewam o robienie dziur, ślimaki bym podejrzewałam, ale są tam tylko niewygryzienia na krawędziach liści. Robale maja u mnie niezła stołówkę, została jeszcze porcja gnojówki z wrotyczu, ale jakoś nadziei na poprawę nie widzę. Trzeba będzie jakoś inaczej z nimi porozmawiać.
monteverde 21:20, 08 sie 2014

Bo to są takie fruwające u mnie hosty pryskałam a paskudztwo z góry leci Nie zmieniłam zdania tylko żeby nie 18.08 a tak to będę
Welka 21:22, 08 sie 2014

Aniu, opuchlaki fruwające??? Gdzieś wyczytałam, że to nieloty
nicol21 23:22, 11 sie 2014

Pyszne te Twoje jeżówki!!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Welka 09:21, 14 sie 2014

Ewelinko, dziękuję i pozdrawiam
Pszczelarnia 11:34, 14 sie 2014

Dzień Dobry!
Trafiłam tropem rozchodników (dzięki Ani Monteverde). Ale widzę potrzebę zgłębienia Twojego wątku za względu na bardzo ciekawe rośliny. Białe jeżówki - absolutna nowość dla mnie.
Welka 20:45, 14 sie 2014

Pszczółko, zapraszam. Zwłaszcza, że mam chyba plagę opuchlaków i połowę ogrodu zaraz mi wyjedzą i nie będzie co oglądać (jedynie jeżówki jeszcze nie ruszone).
Pozdrawiam
Welka 20:47, 14 sie 2014

Limka

Welka 20:50, 14 sie 2014

Moja nowa miłość - klon shirashawy aureum. Wcześniej rosła tu hortka Pinky Winky, ale jej kwiaty mnie rozczarowały i tak długo wstrzymywałam się z przesadzeniem jej w inne miejsce. Teraz z tarasu podziwiam limkę i klonika

chocolade drop

chyba zwykły herbscoś tam