Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Gosiniak 14:37, 27 gru 2012

No właśnie szkoda, że tak buro na dworze, u mnie tylko czasem słonko zaświeci, a jak wyjdzie to od razu żyć się chce. Jeszcze troszkę trzeba poczekać, ogrodnik cierpliwy musi być, pozdrawiam
Mala_Mi 16:08, 27 gru 2012

Oooo ile śniegu
kasik778 16:09, 27 gru 2012

U ciebie jeszcze sporo śniegu, u mnie wszystko stopniało, deszcz leje prawie cały dzień...
dorkow0 19:57, 27 gru 2012

Witaj Ewelinko... Dziękuję za życzenia świąteczne... Pozdrawiam serdecznie...
Welka 20:24, 27 gru 2012

Irenko,Gosiu u mnie słońca nawet przez chwilę nie było, cały dzień taki ble.
Aniu, Kasik, w tym jednym miejscu był śnieg, bo akurat tam najwiecej nawiało parę dni wcześniej. Teraz juz nawet tam go nie ma, bo padało i było na +. Mam za to mnóstwo błota na drodze wzdłuż domu, więc zdecydowanie wolałam śnieg, jak już ta zima musi być niech będzie porządna.
Dorkow0, również pozdrawiam
anieszka 20:31, 27 gru 2012

U mnie zamiast śniegu jest lod i woda , więc slizgawka niezla
Welka 20:34, 27 gru 2012

U mnie błoto, więc niewiele lepiej i ślizgać się też można
alinak 21:13, 27 gru 2012

Ewelinko zrobiłam sobie dzisiaj dłuższy spacer u ciebie i stwierdzam że rok miałaś mocno zakupowy . rabaty się zapełniły i przewiduję za 5-6 lat mocne przesadzanie .......coś o tym wiem , bo sama tak robiłam .ale nie martw się nic tak nie cieszy jak posiadanie własnych zasobów dorosłych okazów roślin. można tworzyć rabaty uzyskując od razu dorosły wygląd . jak będziesz miała w pamięci sklep internetowy , gdzie kupiłaś takie dorodne hosty to kliknij mi to miejsce na pv. planuję w tym roku zakup host z tych wielkich gatunków
EPODLAS 21:47, 27 gru 2012

Ewelinko, pozdrawiam poświątecznie. Jak tam twoje maluchy bogatego Mikołaja miały?
Welka 22:16, 27 gru 2012

Alinko, 5-6 lat to dużo czasu, pewnie coś wypadnie i nowe dosadzę.
Kilka roślin z tych już rosnacych pójdzie w inne miejsce, rosną sobie tymczasowo, bo nie mamy z przodu ogrodzenia, a ja już je chciałam żeby rosly u mnie. Wiem tez już że jedną kalinę muszę oddać, bo nie radzi sobie przy wiatrach i znów jej gałązki połamało, pewnie znowu będzie odbijać od ziemi i znów nie zakwitnie, więc wyleci ode mnie. Irysy i horti ogrodowe dostały ostatnią szansę na kwitnięcie, jak nie zakwitną to horti ida do donic i na zimę do garażu i może następny sezon zaliczą do udanych. W planach jest jeszcze altana i miejsce na ognisko i też przy nich będę mogła porozsadzać rośliny, takze nie jest źle. a chętnych na sadzonki wśród znajomych nie brakuje, także będzie komu rozdawać - już teraz w słoiczkach mam gałązki hortensji bukietowych na oddanie koleżance.
Jeśli chodzi o hosty -odpiszę tu, bo już kieys komuś obiecałam, że odnajdę nazwy sklepów - najwieksze zakupy robiłam w dwóch sklepach, jakieś pojedyncze to na targach w Ol.
Te od Igi z żurawka.pl (m.in big daddy, big mama, tokudama coś i carnival)

Te z sadzawka.pl

Z obydwu sklepów jestem zadowolona