Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Welka 19:40, 30 lis 2012

monteverde napisał(a)
Byłam jeden dzień w O., ale zaraz wracałam, tam wszystko oki, a tu pada, pada, pada.........3 dzień pozdrawiam

Okrywałaś już rośliny czy jeszcze przyjedziesz? U mnie wczoraj padało, dziś momentami też, ale do ogrodu na szczęście udało się wyjść
monteverde 19:42, 30 lis 2012

Mam po kopczykowane, ale przyjadę bo będę musiała włączyć chyba gazowe idą mrozy w poniedziałek w nocy ma być -4 st.,to jeszcze oki, ale ma być -20 st., wtedy będzie musiał chodzić piec bez kontroli
Welka 20:12, 30 lis 2012

Muszę naprawdę pogodę zaczać oglądać, bo coś mi mama o śniegu i przymrozkach mówiła, ale -20 to na pewno nie wsponiała, obrze,że zdążyłam kompostem podsypać, bo jutro pół dnia w Ostródzie, w niedziele M w pracy i nic nie zrobię, a od poniedziałku szkoła i kompletnie nic bym nie zrobiła.
To może w te największe mrozy przesiedzisz w Ol zeby kontrolować to ogrzewanie, potem włączysz na najmniejsze grzanie i pojedziesz do raju (chociaż pewnie te mrozy i 2 tygodnie mogą trwać, a do świąt trzeba sie też przygotować)
Welka 20:38, 30 lis 2012

Nasza Eliza przypomniała mi, że trzeba zacząć robić ozdoby na choinkę - zaczęłyśmy z Kinią od aniołków z masy solnej, jeszcze muszę kupić farby i podkolorować. Jeden ma już sukieneczkę podbarwioną kawą, ale słabo wygląda.

i niby bałwanek mojej Kini
eliza3 20:55, 30 lis 2012

Gratuluję, pierwsze koty za płoty, jak pokolorujesz będą fajne na choinkę. Tylko zawieszek nie widzę, tak sprytnie je ukryłaś?
Do wykończenia możesz użyć lakieru do paznokci z brokatem, będą fajnie się mienić przy blasku lampek.
monteverde 21:10, 30 lis 2012

ja bym im te sukieneczki zostawiła tylko barwnikiem buźki namalowała Ewelinko ty tak zamawiasz hosty ale u Ciebie słabo z cieniem
Welka 21:15, 30 lis 2012

Dziurki są za główką, Kinia wbijała słomkę i mamy równiutkie i eleganckie. Lakieru bezbarwnego i z takimi gwiazdkami używałam tez w zeszłym roku - faktycznie ładnie wyglądało tylko plakatówki wszystko popsuły.
Wiesz, ja widzę te nierówości, ale my całą choinkę mamy bez bombek (znaczy bombki robię sama z włóczek i balona, ale nie mamy takich tradycyjnych) i większośc ozdób przygotowujemy same, gwiazdkę tylko mamy na czubek kupioną, więc te nasze dzisiejsze ozdoby wpasują się w całość
Welka 21:20, 30 lis 2012

monteverde napisał(a)
ja bym im te sukieneczki zostawiła tylko barwnikiem buźki namalowała Ewelinko ty tak zamawiasz hosty ale u Ciebie słabo z cieniem

Choćbym miała stać nad nimi cały dzień i robić im cień to i tak je kupię
a tak serio, to na ogrodzenie bedziemy zakładać taką siatkę cieniująca i osłaniającą (powiedźmy, ze od wiatru ), wiec troszkę cienia zyskam i prawdopodobnie zaczniemy budować altanę to wtedy bedę miała dużo cienia z prawdziwego zdarzenia i tam je wsadzę
eliza3 21:28, 30 lis 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
Dziurki są za główką, Kinia wbijała słomkę i mamy równiutkie i eleganckie. Lakieru bezbarwnego i z takimi gwiazdkami używałam tez w zeszłym roku - faktycznie ładnie wyglądało tylko plakatówki wszystko popsuły.
Wiesz, ja widzę te nierówości, ale my całą choinkę mamy bez bombek (znaczy bombki robię sama z włóczek i balona, ale nie mamy takich tradycyjnych) i większośc ozdób przygotowujemy same, gwiazdkę tylko mamy na czubek kupioną, więc te nasze dzisiejsze ozdoby wpasują się w całość

Ja też lubię takie choinki. Kiedy dzieci były małe to choinkę też zdobiły przede wszystkim ozdoby robione ręcznie, teraz idę na łatwiznę i wieszam to co nazbierało się przez lata, kombinuję tylko z kolorami.
EPODLAS 10:30, 01 gru 2012

Ewelino, pokaż koniecznie anioły jak będą już gotowe. Ogrodnicy to jednak zdolni ludzie. Matko, a mi się nie chcę robić takich rzeczy, wolę czytać. Leń chyba ze mnie. Ale stroik na święta zrobię.