Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

eliza3 19:14, 12 lip 2013

irena_milek napisał(a)

jaka cudna wnusia i do tego cała w usmiechach
nie dziwię się, ze zachwyca się jukką, jest wyjatkowa

Irenko, dziękuję za miłe słowa, Ty wiesz najlepiej , że wnuki kochamy najbardziej, tyle radości nam dają swoim uśmiechem i przytulankami.
eliza3 22:01, 12 lip 2013

Welka napisał(a)
Nie dziwię się, że wnusi spodobała się juka, ale to wnusia jest ozdobą tego zdjęcia.
Pozdrawiam

Ja myślałam, że tu jakaś nowa ogrodniczka odwiedziła mój ogród, a to nasza Ewelinka
Zmieniłaś nik i nazwę wątku, ale byłam czujna i szybciutko cię rozszyfrowałam.
Dziekuję za miłe słowa i serdecznie pozdrawiam.
anna_g 23:23, 12 lip 2013

eliza3 napisał(a)

ale mi się podoba to połączenie...
Elizko - oddali mi internet po dwóch tygodniach odwyku Nadrabiam, nadrabiam, nadrabiam. Śmieję się że dzisiaj to do rana na ogrodowisku
Juka cudnie kwitnie. Słyszałam o niej że "jest jak chwast" tak się rozrasta i że trudno potem sobie z tym poradzić... I jak moja teściowa przyniosła trzy sadzonki do ogrodu to się trochę zaniepokoiłam Czy to prawda jest co słyszałam? Twoja przecudownie kwitnie.
Pozdrawiam
Bogdzia 14:14, 13 lip 2013

Miłego dnia pomimo deszczu a zdjecie powyżej faktycznie piękne.
eliza3 14:46, 13 lip 2013

anna_g napisał(a)

ale mi się podoba to połączenie...
Elizko - oddali mi internet po dwóch tygodniach odwyku Nadrabiam, nadrabiam, nadrabiam. Śmieję się że dzisiaj to do rana na ogrodowisku
Juka cudnie kwitnie. Słyszałam o niej że "jest jak chwast" tak się rozrasta i że trudno potem sobie z tym poradzić... I jak moja teściowa przyniosła trzy sadzonki do ogrodu to się trochę zaniepokoiłam Czy to prawda jest co słyszałam? Twoja przecudownie kwitnie.
Pozdrawiam

Ja też uważam, ze juka jest jak chwast, ale tylko dlatego, że jest bezobsługowa i nawet zapomniana pięknie wygląda przez cały rok.
W żadnym razie nie jest ekspansywna, ale za to pozostawiony niewielki korzonek po latach potrafi rwać się do życia jest więc bardzo żywotna ,
Mam u siebie trzy duże kępy i nigdy nie sprawiały mi kłopotu.
eliza3 14:59, 13 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
Miłego dnia pomimo deszczu a zdjecie powyżej faktycznie piękne.

Bożenko, ten deszcz już trochę mnie męczy, a moim roślinom też nie służy. Wszystko jakieś takie marne i nie wydarzone, zwłaszcza siewki tegoroczne, bo byliny jeszcze jakoś sobie radzą.
Pomimo wszystko uśmiecham się i życzę Tobie i sobie udanego weekendu
Elfik 15:49, 13 lip 2013

Prześliczne te Twoje wnusie, a jakie radosne! Zresztą dzieci i kwiaty - najpiękniejsze obiekty do fotografowania. Wiesz, ja też mam takie same odczucia jak Ty: w ogrodzie świeżo, kolorowo i pięknie, ale tylko dzięki bylinom, wszystkie jednoroczne wsadzone w II połowie maja dopiero się wzięły rosnąć, o kwitnieniu nie wspomnę. Twoja juka - katalogowa!
Ja też z krainy Deszczowców, ale moja trawa zachwycona!
Pozdrawiam
Mala_Mi 17:07, 13 lip 2013

Ela mój rodek w zeszłym roku ( a nawet dwa) cały zółkł i to dosłownie na kolor mlecznożółty... kilka nowych listków tylko miał... w tym sie zbiera, zbiera i wygląda że będą życ
eliza3 17:21, 13 lip 2013

Elfik napisał(a)
Prześliczne te Twoje wnusie, a jakie radosne! Zresztą dzieci i kwiaty - najpiękniejsze obiekty do fotografowania. Wiesz, ja też mam takie same odczucia jak Ty: w ogrodzie świeżo, kolorowo i pięknie, ale tylko dzięki bylinom, wszystkie jednoroczne wsadzone w II połowie maja dopiero się wzięły rosnąć, o kwitnieniu nie wspomnę. Twoja juka - katalogowa!
Ja też z krainy Deszczowców, ale moja trawa zachwycona!
Pozdrawiam

Elu, trawnik faktycznie zadowolony z deszczowej pogody, ale u mnie trochę zachwaszczony, a przez tę pogodę nie ma kiedy prysnąć, a środek chwastobójczy czeka.
Hortensje klapnięte i już nie zdobią, ale zaczynam kupować bukietowe, te mają bardziej sztywne łodygi, więc i deszcz im nie odbierze urody. Zobaczymy w przyszłym roku.
Pozdrawiam.
eliza3 17:25, 13 lip 2013

asc napisał(a)
Ela mój rodek w zeszłym roku ( a nawet dwa) cały zółkł i to dosłownie na kolor mlecznożółty... kilka nowych listków tylko miał... w tym sie zbiera, zbiera i wygląda że będą życ

Aniu, a czy Twój też był nowo posadzony? Mój posadzony tej wiosny. Bogdzia pewnie ma rację, że był zabiedzony w donicy i teraz odchorowuje.