Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja największa pasja - ogród

Moja największa pasja - ogród

popcorn 17:44, 28 paź 2012

Jakie fotki - październikowe!
M będzie miał całą zimę żeby się pogodzić z pomysłem
pozdrawiam
kasik778 05:23, 29 paź 2012

EPODLAS napisał(a)
Kasik, mnie też interesuje tanie i fajne ciurkadełko, jak będziesz miała jakieś zdjęcia pokazuj. Może już na przyszły rok M by zrobił?

Czytałam trochę o tym ciurkadełku i wychodzi na to, że można w bardzo prosty i tani sposób zrobić, a na tym mi zależy, chcieliśmy oczko wodne, ale to już dużo droższa impreza, ściana wodna też dość droga no i pracochłonna

tutaj Sebek pokazuje jak to wykonać

https://www.ogrodowisko.pl/watek/498-wykonanie-zrodelka-z-kamienia
kasik778 05:24, 29 paź 2012

popcarol napisał(a)
Jakie fotki - październikowe!
M będzie miał całą zimę żeby się pogodzić z pomysłem
pozdrawiam

Karola musi mieć czas, oby w końcu doszedł do takich wniosków jak ja
kasik778 06:10, 29 paź 2012

sprawdziłam przed chwilą ciągle leży śnieg, brrr i zimno, a tu trzeba iść do pracy

jeszcze kilka zdjęć z wczoraj

Milka 14:07, 29 paź 2012

nawet psiurek tak ostrożnie stąpa, też chyba z tego śniegu niezbyt zadowolony!
Mala_Mi 18:35, 29 paź 2012

Tanie oczko..... kupić kamyk już przewiercony na składzie z kamieniami.... wykopać dziurę wrzucić jakiś baniak nawet budowlany ..położyć kawałek kratki (kupić w metalowym) i obsypać kamykiem..oczywiście pompa..... taki kamyk na składzie wychodzi taniej niż gotowe ciurkała...

A lampki solarne wyrzuciłam.... ani świeci, ani zdobi.. kupiłam (drogo) żarówki ledowe.... maja mnie przeżyć... pożyjemy - zobaczymy... świeci mi ogród codziennie, bo automatycznie sie włącza i wyłącza....

A teraz uciekam do roboty..... bo forum mnie znów wessało jak czarna dziura...
kasik778 20:24, 29 paź 2012

irena_milek napisał(a)
nawet psiurek tak ostrożnie stąpa, też chyba z tego śniegu niezbyt zadowolony!

bo taka dama, niezadowolona, że w łapy mokro
kasik778 20:28, 29 paź 2012

asc napisał(a)
Tanie oczko..... kupić kamyk już przewiercony na składzie z kamieniami.... wykopać dziurę wrzucić jakiś baniak nawet budowlany ..położyć kawałek kratki (kupić w metalowym) i obsypać kamykiem..oczywiście pompa..... taki kamyk na składzie wychodzi taniej niż gotowe ciurkała...

A lampki solarne wyrzuciłam.... ani świeci, ani zdobi.. kupiłam (drogo) żarówki ledowe.... maja mnie przeżyć... pożyjemy - zobaczymy... świeci mi ogród codziennie, bo automatycznie sie włącza i wyłącza....

A teraz uciekam do roboty..... bo forum mnie znów wessało jak czarna dziura...

Aniu dokładnie taki mam zamysł (konkretnie M), żeby w dziurę włożyć baniaczek, do tego pompę, kamyk i żwirek wokół, klasyka Ogrodowiska tak mi się podoba, co prawda duże oczko też mi się podoba, ale w żaden sposób tu już nie wciśniemy tyle wody no i koszta odwieczne...

solary jeszcze mam, bo inaczej to już nic by u mnie nie świeciło na razie muszą zostać, dopóki M nie zrobi całej elektryki

to forum działa jak gigantyczna czarna dziura raz się tu wejdzie i koniec...
ka1sia 20:32, 29 paź 2012

Damy tak mają U nas faceci, to im brudniej tym przyjemniej dzisiaj nawet w uszach było błoto
kasik778 20:37, 29 paź 2012

ka1sia napisał(a)
Damy tak mają U nas faceci, to im brudniej tym przyjemniej dzisiaj nawet w uszach było błoto

w uszach błoto? co wy robicie, jakieś kąpiele błotne