Czytałam trochę o tym ciurkadełku i wychodzi na to, że można w bardzo prosty i tani sposób zrobić, a na tym mi zależy, chcieliśmy oczko wodne, ale to już dużo droższa impreza, ściana wodna też dość droga no i pracochłonna
Tanie oczko..... kupić kamyk już przewiercony na składzie z kamieniami.... wykopać dziurę wrzucić jakiś baniak nawet budowlany ..położyć kawałek kratki (kupić w metalowym) i obsypać kamykiem..oczywiście pompa..... taki kamyk na składzie wychodzi taniej niż gotowe ciurkała...
A lampki solarne wyrzuciłam.... ani świeci, ani zdobi.. kupiłam (drogo) żarówki ledowe.... maja mnie przeżyć... pożyjemy - zobaczymy... świeci mi ogród codziennie, bo automatycznie sie włącza i wyłącza....
A teraz uciekam do roboty..... bo forum mnie znów wessało jak czarna dziura...
Aniu dokładnie taki mam zamysł (konkretnie M), żeby w dziurę włożyć baniaczek, do tego pompę, kamyk i żwirek wokół, klasyka Ogrodowiska tak mi się podoba, co prawda duże oczko też mi się podoba, ale w żaden sposób tu już nie wciśniemy tyle wody no i koszta odwieczne...
solary jeszcze mam, bo inaczej to już nic by u mnie nie świeciło na razie muszą zostać, dopóki M nie zrobi całej elektryki
to forum działa jak gigantyczna czarna dziura raz się tu wejdzie i koniec...