Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

grazyna 20:10, 23 mar 2013

Ach rodzinka Jasne, musisz się postarać, coby dobrze potem gadali

Kasiu, to smutne gdy żołądek dokucza, wiosenny wpływ ? Pijasz jakieś lekarstwo ? Mleczko jakoweś, Gelatum... coś tam np.? Ponoć dobrze działa a i drogie nie jest.

Ach Kasiu ileż Ty masz roślin ! Jej, w szoku jestem ! Z wrażenia, że tak umiesz ! Ja na tym etapie jeszcze nie jestem Tylko do gruntu umiem posiać
Roberto 20:37, 23 mar 2013

Witam zajrzałem na chwileczkę, ale lilie wyhodowałaś, miałem także zakupić cebulki, dobrze, że się powstrzymałem, bo wiosna wcale się nie śpieszy. Te najwyższe chyba zakwitną w doniczkach szkoda by nie zmroziło po wysadzeniu. Pozdrawiam.
Kindzia 21:46, 23 mar 2013

grazyna napisał(a)
Ach rodzinka Jasne, musisz się postarać, coby dobrze potem gadali

Kasiu, to smutne gdy żołądek dokucza, wiosenny wpływ ? Pijasz jakieś lekarstwo ? Mleczko jakoweś, Gelatum... coś tam np.? Ponoć dobrze działa a i drogie nie jest.

Ach Kasiu ileż Ty masz roślin ! Jej, w szoku jestem ! Z wrażenia, że tak umiesz ! Ja na tym etapie jeszcze nie jestem Tylko do gruntu umiem posiać

U mnie to ma trochę inne podłoże...nie służą mi tabletki na moje dolegliwości z kręgosłupem...jedno przeszło, drugie przyszło. Jedynym wyjściem są zastrzyki, ale nie chciało mi się codziennie chodzić i karę mam! A wszystko to przez to, że do ogrodu nie mogę wyjść pogrzebać, kości rozruszać

Co TY! To nic trudnego. Bierzesz doniczkę z ziemią siejesz, podlewasz, niektóre pod worek i rosną

Astry muszę mieć fioletowe, sąsiadka wprawdzie mnie obdarowywuje, ale są różniste
Kindzia 21:47, 23 mar 2013

Roberto napisał(a)
Witam zajrzałem na chwileczkę, ale lilie wyhodowałaś, miałem także zakupić cebulki, dobrze, że się powstrzymałem, bo wiosna wcale się nie śpieszy. Te najwyższe chyba zakwitną w doniczkach szkoda by nie zmroziło po wysadzeniu. Pozdrawiam.

Witam Cię Wcale nie chciałam...wyjścia nie było
Wysadzę dopiero po zahartowaniu i jak przymrozków nie będzie...w czerwcu to będzie??? Faktycznie, zdążą przekwitnąć w tych doniczkach
Kindzia 21:48, 23 mar 2013

Urszulla napisał(a)
Ale wyrośnięte lilie!

I jak się tu nie martwić???!!!
Kindzia 21:49, 23 mar 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Z liliami to i ja mam problem wprawdzie nie są takie wysokie ale niedługo będą

Bogusiu najwyżej po kwitnieniu wysadzę do gruntu...co zrobię? Są delikatne, niezahartowane...Zobaczymy.
Kindzia 21:51, 23 mar 2013

JulkAd napisał(a)

Ja powinnam każdą z dyscyplin oglądać i równie się interesować, ale też preferuję siatkówkę

...u mnie dzisiaj słonko piękne, ale pierońsko zimno

Teraz dopiero zima...teraz - 11
Kindzia 21:52, 23 mar 2013

JulkAd napisał(a)
Ale w ogrodzie to choć namiastkę wiosny u Ciebie widać...jest nadzieja, że wkrótce jednak przyjdzie

Ostatni tydzień zimowy podobno...oby! Już najwyższy czas...limusie, trawki, diabolo na przycięcie czekają...
Kindzia 21:53, 23 mar 2013

Gosiniak napisał(a)
O wiosna wiosenka, choć śnieg leży to troszkę widać, u mnie mrozik, okropnie, dobrze że choć to słonko jest.

Teraz dopiero zaczyna się bal...temperatura mi się bardzo nie podoba
Kindzia 21:55, 23 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Oj te lilie az za bardzo wyrosły bo i do ziemi jak je dasz to przymrozki moga je zniszczyc a wkop to potem w donicach zeby ich nie zniszczyc przy sadzeniu. U Ciebie chociaz cos śniegu jest bo u mnie tylko mroz , w nocy bylo -10 martwie sie o te roslinki bez sniegu.Pozdrawiam cieplutko)

Te lilie były kupione za grosze Danusiu, ale już tylko do ziemi się nadawały...zobaczymy jak będzie.

Tak, trochę śniegu jest...ale róże w słońcu rozmarzły, potem już nie dopadało, a teraz mrozisko...oj, boję się o nie...moje już przycięte są