Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

JulkAd 13:51, 12 kwi 2013

Kindzia napisał(a)

Żartujesz????!!!! Czyli to nornice jednak! Ale dam im popalić!!!! Całą butelkę szarych cukiereczków mam dla nich!!!!

Klony też mam, ale nie japońskie, nie były takie drogie...za nie też się biorą???!!!

Wrzosy u mnie ładnie przeżywają, nawet zeszłą zimę przeżyło wszystkie 50 szt. I to jest dziwne, bo sąsiadce wszystkie zmarzły

Trudna walka Cię czeka Kasiu, pole masz niedaleko to i nornice są...trzymam mocno kciuki za Ciebie...
Muszę posadzić coś przed rodkami myślałam o wrzosach, wrzoścach lub jakiś małych trawach....i mam dylemat....uciekam do obowiązków, bo pogoda niepewna, ale posprzątam i uszykuję sie na jutro
Milka 14:02, 12 kwi 2013

Zarzałam, doczytałam, wiem co zżarło róże, czekam na kuchnię
grazyna 14:20, 12 kwi 2013

Kasiu, a skąd masz te szare cukiereczki dla nornic ? I co to takiego ? Ja też chcę !
Bogdzia 17:17, 12 kwi 2013

Widzę ze nastrój bojowy przeciw nornicom Ci nie mija. Ja kiedyś myslałam ze koty mi je wyłapią ale koty wolą gotowe jedzenie a polowac na nornice nie chcą , co innego na ptaszki . Wiec z kotami też się nie zaprzyjaźniam.
Urszulla 19:04, 12 kwi 2013

Czekam na nowości!
Kindzia 09:03, 13 kwi 2013

iwonaj napisał(a)
Kasiu u mnie też jest plaga kretów i nornic wszystkie cebulowe muszę sadzić do koszyków ale na szczęście róż mi nie tknęły. Nie przejmuj się będziesz miała nowe róże zawsze jakieś straty są w ogrodzie i nie unikniemy tego

Właśnie dostałam wiadomość, że wysyłka wszystkich róż będzie 15.maja. To bardzo dobrze, w weekend będę je sadzić

Szkoda tych zeżartych...
Kindzia 09:07, 13 kwi 2013

JulkAd napisał(a)

Trudna walka Cię czeka Kasiu, pole masz niedaleko to i nornice są...trzymam mocno kciuki za Ciebie...
Muszę posadzić coś przed rodkami myślałam o wrzosach, wrzoścach lub jakiś małych trawach....i mam dylemat....uciekam do obowiązków, bo pogoda niepewna, ale posprzątam i uszykuję sie na jutro

Trudna, ale co zrobić...systematycznie będę z nimi walczyć.

Ktoś pisał o pierisach, że te bez czerwonych przyrostów nie przemarzają. Ja miałam właśnie tego czerwonego i zmarzł...one też się nadają na kwaśne. Danusia mi pisała o jakiś trawach na cieniste...gdzieś kawał do przodu o nich jest u mnie. Teraz nie mogę Ci poszukać, ale jeżeli będziesz potrzebować, to daj znać, odkopię

Wrzosy mam, dużo i jestem nimi zachwycona
Kindzia 09:08, 13 kwi 2013

irena_milek napisał(a)
Zarzałam, doczytałam, wiem co zżarło róże, czekam na kuchnię

Zaraz wkleję, wczoraj nie miałam siły już...
Kindzia 09:10, 13 kwi 2013

grazyna napisał(a)
Kasiu, a skąd masz te szare cukiereczki dla nornic ? I co to takiego ? Ja też chcę !

Nie mogłam tego zdobyć "normalnie", duże problemy są z ich kupnem...tylko przez firmę deratyzacyjną Jak chcesz nazwę, napisz na priv, to Ci podam wieczorem.
Kindzia 09:11, 13 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)
Widzę ze nastrój bojowy przeciw nornicom Ci nie mija. Ja kiedyś myslałam ze koty mi je wyłapią ale koty wolą gotowe jedzenie a polowac na nornice nie chcą , co innego na ptaszki . Wiec z kotami też się nie zaprzyjaźniam.

Koty były u nas, pamiętasz...nornice zostały, a koty na ptaszki nawet sąsiadów polowały. Poza tym robiły mi szkody w ogrodzie...ciągle kopały. Tym bardziej, że były 4.