Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

Kindzia 08:01, 30 sie 2012

eliza3 napisał(a)
Ależ pięknie Ci się skomponowały floksy z astrami. Moje floksy już przekwitły, aż żal ...

Moje, po przebojach z mączniakiem, teraz pokazują swoją urodę
W kolejce czekają marcinki. Bardzo jestem ciekawa ich koloru.
Kindzia 08:17, 30 sie 2012

nl_kinia napisał(a)
u nas (tzn "po drodze") też floksów juz nie uświadczy - a zakochałam się w nich w tym roku

wpadam na chwilkę zapytać (bo widziałam, ze masz cebulki) jak to z tymi cebulkowymi jest ... ?
dostałam wczoraj od szwagierki świeżo wykopany garnek cebulek (mix - nie wiadomo co to, na pewno są smolinosy, żonkile, tulipany i coś tam jeszcze) a mnie się wydawało, że te cebulkowe to się wykopuje latem, żeby w ziemi nie siedziały (?) no i powiedziała mi, żebym je "jak najszybciej" wysadziła ... to JUŻ teraz się cebule wysadza? one nie muszą poleżeć?

(a ja nawet nie mam miejsca na słońcu żadnego na rabatkę, ech ... )

gdybyś mnie kochana oświeciła z czym to się je byłabym ogromnie wdzięczna

Właściwie cebulowe powinno się wykopać w czerwcu (nie musisz ich wykopywać corocznie) i sadzić znowu we wrześniu, październiku. Zależy od temperatury. Ja w tamtym roku posadziłam we wrześniu i w związku z ciepłym październikiem i listopadem, w grudniu zaczęły wyłazić żonkile i hiacynty Jakimś cudem nie zmarzły, ale nie kwitły potem na wiosnę
Na Twoim miejscu posadziłaby je teraz, nie poczują nawet, że były wykopane.
W przyszłym roku wykop je w czerwcu, oczyść, oddziel dzieci cebulkowe i zostaw w ciepłym, przewiewnym miejscu do wyschnięcia. Potem jesienią, przed sadzeniem zapraw je w Kaptanie i do ziemi. Spokojnie wtedy 3-4 lata możesz nie wykopywać.
U mnie część cebulowych rosła w miejscu mało słonecznym i zobacz sobie zdjęcie jak kwitły U Ciebie też dadzą radę

Kindzia 08:22, 30 sie 2012

siaaska napisał(a)
Rysióweczko jak miło Cię zobaczyć
Dopiero mam okazję zobaczyć cały Twój ogród Rabatka pod tujkami śliczna Ja tam wsadziłabym cebulowe, w grupach. Zresztą Ty już dobrze wiesz jak je sadzić żeby dały efekt
Cięcie jałowców superowe Pięknie się prezentują
Pozdrawiam cieplutko i mam nadzieję że uda mi się dojechać do Kapiasów...

Będę sadzić w grupach. Niestety, cebulki wykopywali Syn z Zięciem i mam je wszystkie pomieszane
Także będzie u mnie wiosną kolorowo...
Jeszcze jednego jałowca muszę dokupić i posadzić go z tyłu, przy pęcherznicy. Najpierw miałam przesadzać te dwa, ale chyba zostaną
Przyjedź! Zrób wszystko, żeby się udało!
Pozdrowionka
Kindzia 08:32, 30 sie 2012

Enya73 napisał(a)
Dzięki Kasiu za miłą wizytę Naprawdę cieszę się, że Cię poznałam I do miłego zobaczenia wkrótce

Ach, Ty Nocny Marku
Ja już wczoraj nie dopchałam sie do komputera. M pisał jakieś sprawozdanie. Miał je pisać wieczorem w ustronnym miejscu, zamiast siedzieć z nami
Nam też było bardzo miło
Dopiero rano przypomniałam sobie o powidłach w torebce, coś za ciężka mi była
JulkAd 10:29, 30 sie 2012

Miłego dnia Kasiu, uciekam do domowych obowiązków
Kindzia 12:03, 30 sie 2012

Miłego Julciu
Sebek 12:04, 30 sie 2012

Kindzia napisał(a)

Widzę Cię !

Limki śliczne - w przyszłym roku będą już giganty

Mam nadzieję, że zobaczymy się u Kapiasów i miałam się przypomnieć o rogownicy Zresztą będę Cię męczyć o nią w następnym tygodniu
Ciekawe ile urosną

Zapisałem sobie na kartce
Sebek 12:08, 30 sie 2012

Enya73 napisał(a)
Dzięki Kasiu za miłą wizytę Naprawdę cieszę się, że Cię poznałam I do miłego zobaczenia wkrótce

Ani u jednej ani u drugiej relacji nie ma....Czy chcecie, żebyśmy strzelili focha, że fotek nie macie?
Kindzia 12:17, 30 sie 2012

Sebek napisał(a)

Widzę Cię !

Limki śliczne - w przyszłym roku będą już giganty

Mam nadzieję, że zobaczymy się u Kapiasów i miałam się przypomnieć o rogownicy Zresztą będę Cię męczyć o nią w następnym tygodniu
Ciekawe ile urosną

Zapisałem sobie na kartce

Suuuper!!!! Czyli nie muszę juz marudzić
Kindzia 12:26, 30 sie 2012

Sebek napisał(a)

Ani u jednej ani u drugiej relacji nie ma....Czy chcecie, żebyśmy strzelili focha, że fotek nie macie?

Absolutnie nie chcemy focha Sebusiu
Byłyśmy za bardzo zajęte, a czasu zbyt mało....Aparat ciągle stał przy mnie, ale nie na wystarczającym widoku . Przypomniało mi się dopiero wtedy, jak było już ciemno, za późno
Nadrobimy następnym razem