Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

AniaDS 10:29, 09 lut 2014

Kobiety to bym nie chciała, ale wesprzeć by mnie czasem mógł w akcjach ogrodowych
gusiarz 11:02, 09 lut 2014

Sebek kop jeśli chcesz Najgorsze jest to, że co roku coś nowego mnie zachwyca - najważniejsze to utrzymać styl aby chaosu nie zrobić.

Ąnia... żona trzeba sposobem ... jak zobaczy raz i drugi, że ładnie sam będzie pomagał. Tu dziurke wykopie, tam kosteczkę przełoży i po troszkę złapie bakcyla

Marzenko... ja kobiety faceta nie zdzierżę... ale pomagać powinien. Ja jemu, a on mnie... Chyba tu cała tajemnica...

Tesiu - ja muszę się teraz hamować z wypowiadaniem życzeń ogrodowych... bo eM szybciej je realizuje niż moja wyobraźnia potrafi przetrawić Pomysł się spodobał więc realizacja pewna.

Ania - jak kiedyś Marzenka pisała trzeba standardy wypracowywać.... te rodzinne również
bociek 11:35, 09 lut 2014

O kurczaki, M co mielone robi, ja cieeeeeee. Moj to umie mielone... jesc

Zazwyczaj do sniadania w weekendy ( boo tylko wtedy jadamy razem ze wzgledu na tryb pracy obojga) robil dla nas herbatke. Kiedys mu sie zapomnialo. Siadamy do stolu, herbatki niet. No to pytam: jaki masz obowiazek sniadaniowy???? A on na to: zjesc sniadanie

No, ale o co kaman z ta gorczyca, powiedzcie Laski
gusiarz 11:50, 09 lut 2014

BoćKasiu kochana z tematem gorczycowym zapoznasz się u się u AlinaK lub u Agani. Tam wszelki opis. W skrócie: rozluźnienie, napowietrzenie i użyźnienie...(oj trudne słowo...) gliny. Gorczyca to przedplon którym należy obsiać teren. Gdy wzejdzie na 20cm przekopać i zostawić na 2 tyg. by się "strawiła". Potem dosypujesz piasek i mieszasz wszystko razem i dopiero na tak przygotowaną rabatę sadzisz roślinki. Według Agani - bo to od niej wyszedł temat - roślinki zasuwają ze wzrostem jak po dopalaczu.

A eM podszedł rzeczowo do śniadania... się mnie spodobało
stychaz 12:52, 09 lut 2014

gusiarz napisał(a)
O Justyna heloł... również macham

Zmiany jak co roku trzeba żyć marzeniami. EM zgodził się na wybranie części kostki wokół domu ... będą dwie nowe rabatki

Pierwsza dziura powstanie przy/na schodach - tu sprawa do dyskusji... będę tam kulaski bukszpanowe plus carexy...

A druga dziura będzie przy ściance z powojnikiem - stała tam ławeczka. Chcę by powojnik wylądował w ziemi. Dodam do niego jakąś inną odmianę lub róże - mam dwie Mery rose w donicach. Będą się przeplatać. Hortki z donic posadzę też na trwałe przy ściance wodnej. Już mnie drażnią donice w garażu i ciągłe przeciskanie się między nimi. Mam tam za ciepło i hortensje już puszczają pędy...

Sporo tego... a jeszcze pewnie coś dojdzie po drodze

Na razie kompletuję nasionka warzywek i będę siać

To mnie zainspirowałaś tymi kulkami z carexami. Będzie miodzio Bo ja przy tarasie mam skarpę i póki co rosną tam RH oraz trawa ale koszenie jej w takim miejscu, to masakra, więc dumam jakby tu to trawę i RH wyciepać na rzecz czegoś bezobsługowego i minimalistycznego. Kulki plus trawka i gdzie niegdzie bluszcz - to będzie to

Agania 15:06, 09 lut 2014

Z mielonego u mnie nici, chopcy pojechali do KVC po kubełek, ja w afeckie życiowym korzystając z wolności ruszyłam z promanalem w ogrodzie i to na tyle, i siem dowiedziałam, że będę galaretę robić dostałam mięsiwo i jarzynę i jak tu żyć, weekend zabrany
gusiarz 15:10, 09 lut 2014

A kulaski będziesz tak równo sadzić czy troszki w nieładzie? U mnie jest ten problem, że muszę kostkę wybrać i w schodzie i w chodniku... trochę sie boję efektu końcowego. I eM straszy, że nie da się palisady ze schodów ruszyć...więc byłoby dwupoziomowo... Idę obfocić te schody i coś nasmaruję w paincie... będę uniżenie prosić o porady
Masz tam cień - ja również a po drugiej, prawej stronie jest już rabata... tam pewnie również kulek dodam by było niby symetrycznie
gusiarz 15:13, 09 lut 2014

Agaciu... mnie eM nie dał nawet pozamiatać tarasu w niedzielę... o opryskach mogę pomarzyć... zgodnie z sentencją staropolską : niedzielna praca w niwecz się obraca .... więc grzeję kości wraz z kicią na słoneczku. Pierwsza kawa na tarasie zaliczona w tym sezonie.... bossssko jest, chwilo trwaj
Mala_Mi 15:15, 09 lut 2014

No to czekam co sie stworzy
gusiarz 15:33, 09 lut 2014

Ania... tworzę na wszystkich frontach... aż się bojam.
Po pierwsze primo.. kupić i posiać gorczycę.
Po drugie primo zdecydować ostatecznie jakie trawy na rabatę różaną...
Po trzecie primo rozplanować rabatki w kostce...
I kolejne... wybrać drzewka owocowe, posiać werbenkę, posiać pomidorki i inne warzywka, poobcinać gałązki przy bukach, zrobić konstrukcję do szpaleru buczkowego............... nie kończąca się historia