Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

noemi 10:33, 01 cze 2014

Aga, jaka super wiadomość, gratuluję Ogród zachwyca … macie tak cudnie , tak elegancko , ach …. uwielbiam Wasz ogród.

Miłego świętowania zwycięstwa
nicol21 14:30, 01 cze 2014

gusiarz napisał(a)
Dziekuję za trzymanie kciuków!!!! POMOGŁO!!!

Kacper został MISTRZEM POLSKI!!!! w kata idnywidualnym.... Co za emocje!

JUUUPIIIIII JAJ!!!!

Superancko! Gratulacje dla rodziców i dla Kacperka!!Udanego świetowania!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
gusiarz 20:42, 01 cze 2014

Bardzo, bardzo wszystkim dziękuję za gratulacje.... Jesteśmy bardzo dumni.... z obojga dzici ... Dzisiaj swój wielki dzień miała Zuzia... występowała w przedstawieniu baletowym w teatrze... fryzura na Pipi ...
Fot nie ma, nie zdążyłam zrobić... drzwi domu się nie zamykały z okazji dnia dziecka

Regli - Kacper ćwiczy karate tradycyjne...
regli 23:16, 01 cze 2014

Ja ćwiczyłam Shotokan, to też karate tradycyjne
evel 11:43, 02 cze 2014

gusiarz napisał(a)
Witam wszystkich serdecznie.
Wzięłam głęboki oddech i chyba wreszcie zacznę. Podczytuję tu i ówdzie różne opowieści ogrodowe. Wsiąkam w ogrodowisko jak woda w gąbkę. Wakacje są, dzieci na głowie a ja tylko przy komputerze lub w ogrodzie. Ale co tam. Pragnę przedstawić nasz ogród. Powstał niedawno bo jesienią ubiegłego roku. Potworne mrozy przetrwał w stanie prawie nienaruszonym. Nazwałam go "do kwadratu", bo pełno w nim rabat w takim właśnie kształcie. Od strony południowej stoi mur wraz z podwyższonymi rabatami. Pomiędzy nimi planujemy ciurkadełko ścienne, ale na razie brak na to czasu. Od strony południowej przy ścianie domu mamy również małą rabatkę. Taras usytuowany jest od strony południowej i zachodniej. Przed tarasem rabaty z szałwią, dzwonkami brzoskiniolistnymi, jeżówkami, rozchodnikami i innymi roślinkami. Mam również mały warzywnik. Rośnie kilka drzew: stara brzoza - jedyne zastane drzewo na działce, klon czerwony, dwie sosny czarne,

grujecznik japoński, lipa i ginko biloba. Mam też trochę traw: miskanty, piórkówkę i ostnicę cieniutką. Mam trochę cisów i bukszpanów, ale na razie nie były formowane.

Zarys całego ogrodu dodam w kolejnych wpisach. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i podpowiedzi.
ana_art 12:03, 02 cze 2014

Gratki dla Kacpra, mój Franek też zaczął chodzić na karate
Dzwoneczki zachwycają, są takie delikatne i eleganckie
gusiarz 12:28, 02 cze 2014

Spełnienie marzeń...

Regli - jesteście z Kacprem w jednej druzynie

Evel.... czy to omyłkowy wpis... ...

Anitko - to może kiedyś spotkamy się na zawodach.... fajnie by było ...Ale takie zawody są potwornie męczące... ostatnie trwały 13 godzin. A młody walczył ok 17-tej, później jeszcze walki grupowe... tu poszło troszkę gorzej... 5-te miejsce w kata drużynowym.
Pszczelarnia 12:38, 02 cze 2014

O, ten ogród i ta zieleń. Biel i błękit nieba - nic więcej nie trzeba.
Ozz 13:00, 02 cze 2014

gusiarz napisał(a)
Witam wszystkich serdecznie.
o jaaa, skąd masz takiego wielkiego grujecznika?
gusiarz 14:01, 02 cze 2014

Pszczółko... dzieki

Ozz... nie wiem skąd... wszystkie drzewka kupowane w fazie zakładania ogrodu... podobno spod Poznania..., ale to fotka z 2012 roku... wielki to on jest teraz