Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

gusiarz 16:19, 20 gru 2012

Kiedyś Madżenka pisała o choinkach Bloomusa z TK Max. Poszłam zobaczyć, ale, że tych choineczek nie miałabym gdzie zawiesić oglądałam i inne rzeczy. I zobaczyłam ten wianek. Były różne rozmiary i kolory np. czerwono-zielone, srebrno-miedziane. Najbardziej podoba mi się jak dzwonią - bardzo delikatnie, jak w świątecznych piosenkach słychać.
gusiarz 16:21, 20 gru 2012

Gosiniak napisał(a)
Dopasowałaś sobie to wszystko, wianek aż po oczach bije, super

No nie chciałam by wianek był "oczobijący". Mam nadzieję, że oczęta całe
Mala_Mi 16:29, 20 gru 2012

Do pierniczenia na ogrodowisku się już przyzwyczaiłam... ale ciągle sie zastanawiam gdzie kupujecie takie fajne szablony do robienia ciastek.. dwa lata temu chciałam kupić i nie było nigdzie....
Chyba, że w ciągu ostatnich lat się zmieniło....
grupa_trzyma... 16:33, 20 gru 2012

http://www.aledobre.pl/80,Pieczenie_ciast_ciastek_tortow/2-99,Foremki/

http://www.tortownia.pl/ndzial,29,foremki_do_ciastek.html

Aniu, ja kupuję tu. Oraz w Ikea.
grupa_trzyma... 16:35, 20 gru 2012

Zapomniałam napisać, że bardzo podobają mi się dekoracje. Nie bija po oczach. Są bardzo skromne i bardzo ładne. Skandynawski minimalizm górą.
Mala_Mi 16:35, 20 gru 2012

No tak.. 2 lata temu nie wpadłam na pomysł, że można na necie bo potrzebowałam na już i teraz
A Ikea u nas nie ma ......
Ot prowincja .....
stychaz 16:42, 20 gru 2012

No jak też nie wpadłabym na to, żeby foremki przez internet
stychaz 16:45, 20 gru 2012

gusiarz napisał(a)
Kiedyś Madżenka pisała o choinkach Bloomusa z TK Max. Poszłam zobaczyć, ale, że tych choineczek nie miałabym gdzie zawiesić oglądałam i inne rzeczy. I zobaczyłam ten wianek. Były różne rozmiary i kolory np. czerwono-zielone, srebrno-miedziane. Najbardziej podoba mi się jak dzwonią - bardzo delikatnie, jak w świątecznych piosenkach słychać.

Do TK niestety (albo stety dla portfela) nie dotarłam ale znalazłam takie super serca z malusieńkich dzwoneczków w Nanu nana ale były tylko czerwone. To dzwonienie też mnie bardzo zauroczyło, chociaż bardziej to chyba mojego młodszego synka, dzięki któremu wyszłam ostatnio z Tesco z zabójczo niebieskim potrójnym dzwonkiem Jak dzwoni, to od razu buzia mi się śmieje.
gusiarz 17:06, 20 gru 2012

stychaz napisał(a)

Do TK niestety (albo stety dla portfela) nie dotarłam ale znalazłam takie super serca z malusieńkich dzwoneczków w Nanu nana ale były tylko czerwone. To dzwonienie też mnie bardzo zauroczyło, chociaż bardziej to chyba mojego młodszego synka, dzięki któremu wyszłam ostatnio z Tesco z zabójczo niebieskim potrójnym dzwonkiem Jak dzwoni, to od razu buzia mi się śmieje.

Justyś - byłam w nanu - tam moje wstążeczki kupowałam. Widziałam też takie, o których piszesz w białym kolorze. Ale te też były drogawe - u nas po ok.20 zł, a małe jak branzoletka. Ja do TKM mam mieszane uczucia. To taka trochę koplania... Przynajmniej w Krakowie tak to wygląda. Ale niektóre rzeczy całkiem tanio można kupić - trzeba dobrze się przyglądać czy nie są uszkodzone. Sporo takich widziałam.

Co do foremek już nawet w sklepach internetowych ciężko teraz znaleźć fajne.. dużo wyprzedało się przed świętami. Marzą mi się takie, jak Jagna robiła w wątku piernikowym - bladoniebieskie bycze gwiazdy... Ale one kosztują... 60zł za foremkę...Może w przyszłym sezonie poszaleję bardziej i na choinkę takie cuda załorzę... Choinka w samych piernikach bladoniebieskobiałych...

Aniu - ja mam foremki z IKEA już ładne kilka lat - łoś góruje, choć często gęsto nogi mu odpadają przy robocie.. i w ogóle jakiś zbyt wielki do schrupania... Ale dzieciaki uwielbiają ten kształt

Groopeńko - dzięki wielkie - styl skandynawski - bo Ikea blisko Żarcik - ale rzeczywiście lubię te klimaty...bardzo. Dzięki za namiary na foremki - będę buszować
Madzenka 17:06, 20 gru 2012

Chyba też muszę popierniczyć ogrodowiskowym zwyczajem