Kiedyś Madżenka pisała o choinkach Bloomusa z TK Max. Poszłam zobaczyć, ale, że tych choineczek nie miałabym gdzie zawiesić oglądałam i inne rzeczy. I zobaczyłam ten wianek. Były różne rozmiary i kolory np. czerwono-zielone, srebrno-miedziane. Najbardziej podoba mi się jak dzwonią - bardzo delikatnie, jak w świątecznych piosenkach słychać.
Do pierniczenia na ogrodowisku się już przyzwyczaiłam... ale ciągle sie zastanawiam gdzie kupujecie takie fajne szablony do robienia ciastek.. dwa lata temu chciałam kupić i nie było nigdzie....
Chyba, że w ciągu ostatnich lat się zmieniło....
Do TK niestety (albo stety dla portfela) nie dotarłam ale znalazłam takie super serca z malusieńkich dzwoneczków w Nanu nana ale były tylko czerwone. To dzwonienie też mnie bardzo zauroczyło, chociaż bardziej to chyba mojego młodszego synka, dzięki któremu wyszłam ostatnio z Tesco z zabójczo niebieskim potrójnym dzwonkiem Jak dzwoni, to od razu buzia mi się śmieje.
Justyś - byłam w nanu - tam moje wstążeczki kupowałam. Widziałam też takie, o których piszesz w białym kolorze. Ale te też były drogawe - u nas po ok.20 zł, a małe jak branzoletka. Ja do TKM mam mieszane uczucia. To taka trochę koplania... Przynajmniej w Krakowie tak to wygląda. Ale niektóre rzeczy całkiem tanio można kupić - trzeba dobrze się przyglądać czy nie są uszkodzone. Sporo takich widziałam.
Co do foremek już nawet w sklepach internetowych ciężko teraz znaleźć fajne.. dużo wyprzedało się przed świętami. Marzą mi się takie, jak Jagna robiła w wątku piernikowym - bladoniebieskie bycze gwiazdy... Ale one kosztują... 60zł za foremkę...Może w przyszłym sezonie poszaleję bardziej i na choinkę takie cuda załorzę... Choinka w samych piernikach bladoniebieskobiałych...
Aniu - ja mam foremki z IKEA już ładne kilka lat - łoś góruje, choć często gęsto nogi mu odpadają przy robocie.. i w ogóle jakiś zbyt wielki do schrupania... Ale dzieciaki uwielbiają ten kształt
Groopeńko - dzięki wielkie - styl skandynawski - bo Ikea blisko Żarcik - ale rzeczywiście lubię te klimaty...bardzo. Dzięki za namiary na foremki - będę buszować